Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ-Ρούλης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Νικηφόρα πέρασε, την προηγούμενη αγωνιστική, από την Κομοτηνή, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε του Πανθρακικού, με 2-1. Ο "δικέφαλος" είχε τον απόλυτο έλεγχο στα 60 πρώτα λεπτά, όταν και προηγήθηκε με 2-0 χάρις σε γκολ του Βιερίνια στο 26' και του Πάμπλο Γκαρσία στο 56'. Στο τελευταίο ημίωρο, η ομάδα της συμπρωτεύουσας… κατέβασε ταχύτητα, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1, με τον Μπουβάλ, στο 68', ενώ απείλησαν τον ΠΑΟΚ, ακόμη και με ισοφάριση, κάνοντας έξαλλο τον Φερνάντο Σάντος.

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό. Ο "δικέφαλος" είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 18 βαθμούς, ενώ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, μακριά από την Τούμπα, έπειτα από τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στόχος στο τοπικό ντέρμπι με τους "κίτρινους" δεν είναι άλλος από το θετικό αποτέλεσμα, για να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις.

Σε δηλώσεις του, ο Βιερίνια υποσχέθηκε, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν για τη νίκη :
"Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εγώ και οι συμπαίκτες μου, αυτό που έχουμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φτάσουμε στη νίκη", είπε ο Πορτογάλος και συμπλήρωσε :
"Είναι πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς δεν κοιτάμε ποιος είναι πίσω μας. Θέλουμε να φτάσουμε στον πρώτο και θέλουμε να το κάνουμε μέσα από νίκες. Αν αφήσουμε τον Άρη πίσω μας έξι βαθμούς θα είναι θετικό, αλλά αυτό που κοιτάμε είναι να προχωρούμε εμείς μπροστά".

Για το τέλος, ο Βιερίνια άφησε μία υπόσχεση στους οπαδούς της ομάδας :
"Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα ματώσουμε τη φανέλα μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή τη νίκη".

Σε πέντε αγώνες φέτος, ο ΠΑΟΚ εντός έδρας έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα, ενώ ως γηπεδούχος, με αντίπαλο τον Άρη, είναι αήττητος, στους 10 τελευταίους αγώνες.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο μεσοεπιθετικός Κονσεϊσάο αποχώρησε από την ενεργό δράση και ανέλαβε πόστο τεχνικού διευθυντή. Ο βασικός μεσοεπιθετικός Ίβιτς αποθεραπεύτηκε, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο βασικός τερματοφύλακας Χαλκιάς, ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο και ο αναπληρωματικός αμυντικός Μπιζέρα που είναι τραυματίες.

Ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Ο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο και στα πλάγια ο Αραμπατζής με τον Λίνο. Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Ίβιτς θα είναι σε ρόλο μεσοεπιθετικού, με τους Σορλέν και Φωτάκη στα πλάγια και τον Μουσλίμοβιτς στην γραμμή κρούσης.
Ο Βόσνιος έχει να σκοράρει από την 18η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να ακούγονται μουρμούρες προς το πρόσωπο του.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΟΥΛΑΚΟΥ

"Λευκή" ισοπαλία παραχώρησε, την προηγούμενη αγωνιστική, στην έδρα του, ο Άρης, στην Καβάλα. Οι "κίτρινοι" είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, ενώ ζήτησαν τρία πέναλτι, από τον διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για το ένα από αυτά.

Ο Άρης προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έπιασε δουλειά, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των "κίτρινων". Στη Θεσσαλονίκη έχουν μείνει ικανοποιημένοι με τα πρώτα δείγματα γραφής του Αργεντινού προπονητή, κατά την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων της εθνικής ομάδας.

Για τη νέα τάξη πραγμάτων μίλησε ο Σταύρος Λαμπριάκος, που ήταν χαρακτηριστικός :
"Έχουν σφίξει οι …κώλοι. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε σκληρά. Καταλάβαμε, ότι με τους ρυθμούς που δεν μπορούμε να αστειευόμαστε. Έχουμε να κάνουμε με τον μεγαλύτερο προπονητή που ήρθε στην Ελλάδα και καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι δεν πάει άλλο", είπε ο επιθετικός των "κίτρινων" και εξέφρασε την αισιοδοξία του, για τον αποψινό αγώνα. "Η ομάδα θα δείξει καλύτερη. Η ομάδα είναι καλύτερη και μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ και θα νικήσουμε".

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής του Άρη, μίλησε για το ντεμπούτο του :
"Θα κάνω πρεμιέρα σε ένα παιχνίδι που ξέρω πολύ καλά την σημασία του. Εκτός των άλλων, έχω αισθανθεί κι από την συμπεριφορά του κόσμου τι σημαίνει το παιχνίδι. Με σταματούν παντού και με προτρέπουν για τον καλύτερο δυνατό. Το ίδιο ενθουσιασμό έχουμε και εμείς και η ομάδα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι", είπε και μίλησε για την πίεση, που υπάρχει για θετικό αποτέλεσμα :
«Η πίεση είναι αυτή που σε κάνει να έχεις στόχους και σε κρατάει ζωντανό στο ποδόσφαιρο. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η απαίτηση είναι να βάλουμε ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ και να μη δεχτούμε κανένα".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Νασούτι εξέτισε την ποινή του. Ο αναπληρωματικός αμυντικός Βανγκέλι αποθεραπεύτηκε, έπειτα από καιρό, ενώ και ο κεντρικός αμυντικός Κουλουχέρης ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε. Αντίθετα, τραυματίας παραμένει ο βασικός αμυντικός μέσος Νάτσο Γκαρσία, ενώ ο βασικός κεντρικός αμυντικός Γκιάρο κρίθηκε ανέτοιμος, έπειτα από τον τραυματισμό του. Ο Κούπερ απέκλεισε, χωρίς λόγο, το βασικό επιθετικό Αμπρέου (3 γκολ), πρώτο σκόρερ της ομάδας.

Ο Αργεντινός θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-2. Ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Νασούτι με τον επιρρεπή στα λάθη, Ρομπέρζ θα είναι στο κέντρο της άμυνας και ο Νέτο με τον Αράνο στα πλάγια. Στα χαφ θα είναι ο Νάφτι, θα τον πλασιώνουν οι Φερνάντεζ και Χαβίτο από τα πλάγια και ο Σεμπάστιαν Γκαρσία και επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν ο Κόκε με τον Κάμπορα.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ιβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Αράνο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Νέτο, Πίτου Γκαρσία, Βανγκέλι, Ρομπέρζ, Γκρασιάν, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Φερνάντεζ, Ρόβας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: 2-2
2005-06: -
2006-07: 1-0
2007-08: 3-0
2008-09: 1-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καλόπουλος, από τον σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, στο έκτο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα πέντε προηγούμενα, οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από δύο νίκες ενώ ένας αγώνας έληξε ισόπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου