Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Tσίπουρα & Δακρυγόνα


Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό άρθρο που διαβάσαμε στο http://est1926.blogspot.com/ .




Άλλο ένα εκδρομικό σαββατοκύριακο που ο λαός του ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και παραβρέθηκε σε Βόλο και Έδεσσα όπου παίζαμε στο ποδόσφαιρο και το χαντμπολ αντίστοιχα.


ΠΑΟΚτσήδες από την Έδεσσα και τις γύρω περιοχές γέμισαν το κλειστό της Έδεσσας και βοήθησαν με την παρουσία τους την ομάδα στο διπλό με αντίπαλο τον Αερωπό.

Στο Βόλο περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν κυριολεκτικά κατάληψη στο πανθεσσαλικό. Βέβαια τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα με τον τοπικό γαύρο έδωσαν πάλι αφορμή στους έμμισθους ρουφιάνους και τον κάθε τυχάρπαστο τίποτα του ίντερνετ και του ραδιοφώνου να γίνουν δικαστές και κατήγοροι του λαού του ΠΑΟΚ, προς ικανοποίηση της τσέπης των πρώτων και του βλαχοκοινού περί δικαίου αισθήματος των δεύτερων. Όλα αυτά φυσικά αγνοώντας (είτε τυχαία είτε σκόπιμα) το πώς ακριβώς έγινε ότι έγινε και το τι πυροδότησε τα επεισόδια.

Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που η φιλοξενούμενη ομάδα ζήτησε και πήρε πολλές χιλιάδες εισιτηρίων και που όλα έδειχναν ότι θα κυλήσουν ήρεμα και ωραία, ο λαός του ΠΑΟΚ βίωσε άδικα και αναίτια για πολλοστή φορά την επιλεκτικά εχθρική αντιμετώπιση από το κράτος και τις αρχές. Από νωρίς το πρωί οι μπάτσοι βρίσκονταν στημμένοι έξω από τους συνδέσμους μας στη Θεσσαλονίκη και την επαρχία και σε σημεία εξόδου στις εθνικές οδούς και εμπόδιζαν την ομαλή αναχώρηση των λεωφορείων μας για τη θεσσαλική πόλη. Προφανώς οι επικεφαλής της ελληνικής αστυνομίας νομίζουν ότι ζούμε ακόμα σε εποχές που απαγορεύονταν δια νόμου η δημόσια συνάθροιση. Παρόλαυτα αρκετά λεωφορεία μας αλλά και όσοι ταξίδεψαν μεμονωμένα έδωσαν από νωρίς ασπρόμαυρη απόχρωση στους δρόμους της γραφικής πόλης.

Έξω από το γήπεδο οι μπάτσοι συνέχισαν να είναι προκλητικοί χωρίς προφανή λόγο. Χτυπούσαν κόσμο και ανάγκαζαν χιλιάδες άτομα να περάσουν απο φάλαγγα για να μπουν στο γήπεδο, ενώ όταν έλαβαν την κατάλληλη απάντηση, ξέσπασαν με χημικά τόσο σε αυτούς που βρέθηκαν στριμωγμένοι ανάμεσα στους μπάτσους και στις περιφράξεις όσο και μέσα στην κερκίδα. Οι φωτιές στην κερκίδα περιόρισαν την επίδραση του καρκίνου που εκτόξευαν ασταμάτητα οι μπάτσοι και τα κιγκλιδώματα που χωρίζουν το πέταλο απο την κεντρική κερκίδα έσπασαν για να μην υπάρξει κίνδυνος εγκλωβισμού από το πλήθος.


Όταν κατέφυγαν εκεί πολλοί δικοί μας για να αποσυμφοριστεί το πέταλο που ακόμα ψεκάζονταν, χωρίς να συμβεί το παραμικρό με τους Βολιώτες που κάθονταν σε εκείνες τις θύρες, κάποιοι παλικαράδες από το απέναντι πέταλο (τώρα αν ήταν αυστριακοί ή χανουμογαυροβάζελοι λίγη σημασία έχει) επιτέθηκαν στους ΠΑΟΚτσήδες με πυρσούς και σπασμένα καθίσματα. Η αντίδραση από πλευράς μας σε αυτή την αψυχολόγητη βλαχομαγκιά ήταν άμεση και οι τσιπουράκηδες γύρισαν γρήγορα στις θεσούλες τους. Από τη σύντομη αψιμαχία μας έμεινε σουβενίρ και ένα πανί που κοσμούσε άλλοτε το πεταλό τους και σε ένδειξη μεγαλοψυχίας τους το επιστρέψαμε.

Είτε οι συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων (οι οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν αναπάντητες) αποσκοπούσαν στην τιμωρία της Τούμπας ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τους κρατικοδίαιτους στην Τούμπα, είτε ήταν απλά μέρος της λυσσαλέας επίθεσης που δέχεται ο οπαδισμός στην Ελλάδα (απαγορεύσεις μετακινήσεων, κάρτες φιλάθλων, χουντικοί τρομονόμοι κλπ.) ο λαός του ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο. Ως ο πιο εκδρομικός λαός του πλανήτη, ενοχλεί με την παρουσία του και μόνο στη γιορτούλα της κονόμας που εκτυλίσσεται κάθε Κυριακή στα άθλια γήπεδα αυτής της μίζερης χώρας. Γι' αυτό το λόγο είναι πολλές φορές ο μόνος που θίγεται από τα κατασταλτικά μέτρα, την ώρα που οι μαζικές μετακινήσεις άλλων βαφτίζονται μεμονωμένες ή μπαίνουν ατσαλάκωτοι σε γήπεδα που για να μπούμε εμείς δίνουμε μάχη.

Σε αυτή την άνιση αναμέτρηση με το κράτος και τους παρατρεχάμενους του (είτε αυτοί είναι μπάτσοι, είτε δημοσιογράφοι, είτε διοργανώτριες αρχές) οφείλουμε όλοι όσοι συναποτελούμε αυτό το σύλλογο, διοίκηση, οπαδοί, φίλαθλοι, μάχιμοι, εκδρομικοί, προσκλησάτοι κλπ. να δώσουμε κοινή μάχη, πέρα από διαφωνίες και διαχωρισμούς.. Η διοίκηση από την πλευρά της ως επίσημος ΠΑΟΚ οφείλει να προστατέψει θεσμικά τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της απέναντι στους ανταγωνιστές της και να προστατέψει τον κόσμο της από την άδικη στοχοποίηση. Όσοι ΠΑΟΚτσήδες δεν εκφράζονται με την οπαδική μαχητικότητα να κοιτάξουν να υπερασπιστούν ηθικά τα αδέρφια τους που παλεύουν για τα δικαιώματα μας, και να μην επηρρεάζονται από στημένα ρεπορτάζ και κατασκευασμένη άποψη των ΑΡΔ. Eνωμένοι δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να βλάψει την ομάδα και τον οπαδικό μας χαρακτήρα.

Toυ πολίτη η προστάσια,δεν υπάρχει με΄σα στην δημοκρατία ,μόνο ξύλο,δακρυγόνα για τις εκδρομές μας κάνουμε αγώνα.
http://www.youtube.com/watch?v=-akF8TKdzmA

11 σχόλια:

  1. Toυ πολίτη η προστάσια,δεν υπάρχει μέσα στην δημοκρατία ,μόνο ξύλο,δακρυγόνα για τις εκδρομές μας κάνουμε αγώνα.

    Π.Α.Ο.Κ. G4 1926

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδες ημουν στο βολο..ενταξει οι μπατσοι ειναι ανεξηγητοι σε ολα(σχεδον) αλλα μην λεμε οτι ο λαος μασ ειναι αψογος..ειχαμε μαζι μας παλι τους χωρις λογο ταραξιες που μολις βλεπουν τα ματ δημιουργουν επισοδεια απο το πουθενα..οπως και τους τζαμπατζιδες που αυτοι ευθυνονται για τα πραγματικα επεισοδεια..να ειμαστε λιγο αντικοιμενικοι.εφαγα δακρυγονα αδικα απο τις ανοησιεσ καθε πλευρας..ας σθγκεντρωθουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε ρε φίλε τα παιδιά κάνουν αγώνα για τις εκδρομές τους.Ή μήπως για να γαμάει ο κάθε δυνατός τον κάθε αδύνατο;Ο πολίτης στη δημοκρατία ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ.Στην αναρχία που ονειρεύονται κάποια τζάνκια όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε φιλε κανουν αγωνα για να πηγαινουμε εκδρομες σπαζοντας το γηπεδο,βαζοντας φωτιες και σπαζοντας αυτοκινητα?????τους εβλεπα και τους δικους μασ οπως ειπα ημουν εκει..και στην τελικη αυτοι οι μισθωτοι ρουφιανοι εκτος οτι εκτελουν διαταγες θελουν τα προστατεψουν και τα @@ τους απο κατι μ@λ@κες που θελουν να λεγονται παοκ κανοντας κακο με την συμπεριφορα τους στην ομαδα μας..μπραβο πολυ την αγαπανε.και επισης ο πολιτης πρεπει επισης να προστατευει και την δημοκρατια για να προστατεψει και η δημοκτατια αυτον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai aytoi poy ta spane file einai dimioyrgimata ayths tis dhmokratias poy mas poylane tosa xronia.. se ayth thn xwra na thn poume estw etsi.. otan se stamatane kai se kovoyn ton dromo na mhn pas sto ghpedo na deis thn arwstia soy... nai re tha ta spasw kai egw kai ama dw mpatso tha ton skisw giati dhmokratia einai giati notia ellada allh kai gia thn voria yparxei allh dhmokratia.... giayto tha ta spame kai tha thn exoyme thn poytana thn astynomia sto kinhghto eseis eiste tromokrates re oxi o laos toy paok..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. re pousto mou kanete pou kanete copy paste diorthoste toulaxiston ti grammatoseira na einai ola idia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. milate gia tzampatzides.. se hmeres krisis.. me 20 euro to eisitirio.. + oti to paixnidi htan sto volo.. kai + oti eixame parei mono 3000eisitiria... opote auto to 8ema me ta eisitiria einai atopo... akoma kanenas dikos mas den espase autokinita.. gt ta autokinita sto guro xwro htan dika mas... enas petakse mia karekla mono dipla se ena.. kai den eixame mazi mas tous xwris logo opws le file taraksies.. alla tous paoktsides pou einai panta prosta kai de 8a afisoun na stigmatisoun to onoma tou PAOK .. kai apantane stis prokliseis ton mpatson... kamia anpxh se dakrugwna kai via.. h via fernei via... oi mpatsoi thn ksekinisan... emeis den eixame logo na kanoume epeisodeia.. thn omada mas phgame na doume.. tpt allo.. kai na didaksoume PAOK pantou! auto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To mono pou kataferate einai pou strepsate kosmo enantion tou PAOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. krima ton agona poy kanoyme mages,magia einai h omada na peiganei mprosta.kai oxi na tin pigainoyme emeis piso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΥΦΤΟΒΟΛΓΑΡΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ??????????/
    ΑΕΚ:ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΡΗΤΗ
    ΖΜΠΑΟΥΚ: ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΚΑΛΆ,
    ΑΕΚ:11 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    ΖΜΠΑΟΥΚ:2
    ΑΕΚ:1.000.000 ΚΟΣΜΟΥ
    ΖΜΠΑΟΥΚ: 600.000 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩ
    ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΜΑΘΕΤΟ ΤΟ ΓΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΕΚ ΠΟΤΕ ΜΠΑΟΚΤΖΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΑΔΡΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑ MAKEDONSKI Ε MAKEDONSKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή