Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ,ώρα μηδέν !!!!


Έχει φτάσει πλέον ο καιρός να ξανά-καταλάβουμε ποια ομάδα υποστηρίζουμε. Εδώ και κάποια χρόνια στο οπαδικό κομμάτι ζούμε το "κάθε πέρσι και καλύτερα", ενώ ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο σε όλα τα επίπεδα. Ζήσαμε χρονιές με τον ΠΑΟΚ απαξιωμένο, ζήσαμε χρονιές με απίστευτο κυνηγητό, με αποχές, με τον οπαδικό ΠΑΟΚ συρρικνωμένο σε μερικές παρέες, προσπάθησαν να μας εξοντώσουν με Ορφανό και Ιωαννίδη, είδαμε άσχημες στιγμές με κόντρες ενδοοπαδικές, αλλά η πρόσφατη κατάσταση σήψης αναιμίας και αδιαφορίας είναι ίσως η χειρότερη που θυμόμαστε στην πρόσφατη ιστορία.


Φτάσαμε στο σημείο να παίζει ο ΠΑΟΚ σε γειτονιά της Αθήνας και ο βάζελος σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, και να έχει ο βάζελος 10πλάσιους εκδρομείς από εμάς... Σαν ανέκδοτο ακούγεται. Τόσο λίγο κόσμο σε ματς στην Αθήνα με εισιτήρια κανονικά είχαμε να στείλουμε από τραγικές εποχές Τζον Γου, μόνο που τότε είχες και 10 κατεβασιές τον χρόνο. Το δε ματς της Καισαριανής ήταν μακράν το πιο δυνατό από θέμα οπαδικού ενδιαφέροντος σε περιοχές-σφηκοφωλιές όλων των αποχρώσεων. Πέρσι βγάλαμε χρονιά χωρίς εκδρομή Αθήνα στο ποδόσφαιρο, και μόλις μια στο μπάσκετ. Φέτος στο μπάσκετ δεν πήγαμε πουθενά, ακόμα και στην Καβάλα 10 άτομα είχαμε. Την μία Κρήτη την "κάψαμε" ήδη, να δούμε στην 2η. Αλλά Λονδίνο είχαμε μέχρι και 1000 άτομα απέξω. Για το Ούντινε ήδη βγαίνουν εκδρομές. Και αν δούμε και κάνα ματς τύπου Λονδίνου με λίγα εισιτήρια και μεγάλη ζήτηση θα κλαίγονται πολλοί για τα εισιτήρια που δεν φτάνουν και τους ρίξανε στη μοιρασιά. Για αράξτε ρε μάγκες, ο ΠΑΟΚ δεν είναι 5 ματς το χρόνο, ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο τα Λονδίνα. Είναι προσβολή για τον ΠΑΟΚ που μάθαμε, να φερόμαστε σαν οπαδοτουρίστες της Ευρώπης αντί να τρελαινόμαστε να δώσουμε παρόν εκεί που όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν δικαιολογίες.

Η ξενέρα που είναι έκδηλη σε όλο τον κόσμο, έχει επηρεάσει όλα τα στρώματα του οπαδικού ΠΑΟΚ, από τον πιο σκληροπυρηνικό οπαδό μέχρι τον απλό φίλαθλο, άλλωστε και στο Καυτατζόγλειο που πηγαίναμε για πλάκα 8 και 10 χιλιάδες, φέτος είχαμε με το ζόρι 4. Οι αιτίες βέβαια της ξενέρας και της αδράνειας είναι πολλές και διαφέρουν ανάλογα σε ποιο κομμάτι του κόσμου αναφερόμαστε. Για τους ενεργούς οπαδούς, τόσο οι απαράδεκτες και αδιόρθωτες κινήσεις που έχουν γίνει στην ομάδα και έχουν διχάσει ή ξενερώσει κόσμο, όσο και η οικονομική κρίση που δεν αντιλαμβάνεται ο κάθε βλαχοπαράγοντας ζητώντας 10, 15 και 20 ευρώ για να δούμε ένα άθλιο ματς σε ένα άθλιο γήπεδο (σε όλα τα αθλήματα). Και πάντα υπάρχει και το ατέλειωτο κυνήγι από τις διωκτικές αρχές είτε γίνει κάτι είτε όχι, με τους οπαδούς μας να είναι οι μόνοι που συστηματικά την πληρώνουν με ποινές φυλάκισης, φταίνε-δεν φταίνε. Είναι λογικό να έχει κουραστεί αρκετός κόσμος να τρέχει και να τρώει μόνιμα το χρέωμα για να περηφανεύεται ο κάθε άκυρος και να το παίζει χούλιγκαν με φουλφέις.

Όμως όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, τις δυσκολίες του να είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ τις ξέρουμε λίγο πολύ εξαρχής. Αν είναι και προτιμάμε να το γυρίσουμε σε οπαδούς τυπικούς που πάμε εκδρομή μια στο τόσο, την ψάχνουμε "αλλιώς" μια στο ελάχιστο και συρρέουμε σε κάνα ματς Ευρωπαϊκό, σε κάνα ντέρμπυ η στην καλύτερη σε καμιά "μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών", τότε μάλλον πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να παραδεχτούμε ότι μόνοι μας φτάσαμε τον ΠΑΟΚ μας τόσο χαμηλά. Και με έναν οπαδικό ΠΑΟΚ ανενεργό είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να πληρώνουμε τις συνέπειες παντού, είτε με διοικήσεις ανεξέλεγκτες, είτε με αλλόθρησκους προκλητικούς είτε με μπάτσους και ασύδοτους δικαστές.


Ο σκοπός που τα γράφουμε όλα αυτά δεν είναι για να το παίξουμε μέσα στα πράγματα, αφού έτσι κι αλλιώς όποιος ασχολείται έστω και λίγο γνωρίζει τι κλίμα παίζει πάνω κάτω. Ο σκοπός είναι να προσπαθήσουμε όλοι ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά πολύς κόσμος που έχει αποσυρθεί (πιο πολλοί συγκριτικά από κάθε άλλη ομάδα), να μην μένουν αδρανείς όσοι ασχολούνται ενεργά, όπως και να αλλάξει μυαλά ο πάρα πολύς κόσμος που το μόνο που κάνει είναι να σχολιάζει δράσεις που κάνουν άλλοι και περνάνε από το πιο απλό, μια ταλαιπωρία στα σύνορα για να φτάσουν σε ένα παρακμιακό γήπεδο του εξωτερικού, μέχρι να βγάλουν κάγκελο και να σημαδευτεί η ζωή τους για να λέει μετά όλο το πέταλο συνθηματάκια για σούτια που άκουσε ότι κάπου έπεσαν και να ρωτάει αν "τους δείραμε".


ΥΓ: Για το θέμα του Ευόσμου που έγινε ντόρος και δικαιολογημένα αφού ελάχιστες φορές στην ιστορία τους πατάνε προκλητικά Θεσσαλονίκη Αθηναίοι οπαδοί, και μάλιστα βάζελοι, το ζήτημα δεν είναι που δεν έγινε κάτι, άλλωστε με τόση μπατσαρία που έπαιζε θα είχες 30 συλλήψεις πριν καν προλάβεις να δεις πράσινα, όμως η δικιά μας η οργάνωση ήταν ενδεικτική του κλίματος που περιγράφουμε. Αλλά τέλος πάντων δεν είμαστε ούτε μέντιουμ να προβλέψουμε που θα πάνε ούτε μπορούμε να τηλεμεταφερθούμε για να βρεθούμε εκεί στα 10 λεπτά πριν γεμίσει ο τόπος μπάτσους. Εντύπωση προκάλεσε η πολυάριθμη αστυνομική δύναμη που προστάτευε ακόμα και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των βάζελων, και μάλιστα σε μέρος μακριά από το γήπεδο, ιδιαίτερα αν γίνουν συγκρίσεις με τη στάση των Αθηναίων μπάτσων το 2006 στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ όταν έξι διμοιρίες "αδυνατούσαν" να φυλάξουν τα άδεια αμάξια ΠΑΟΚτσήδων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ από την επίθεση των αιμοβόρων βάζελων.

est.1926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου