Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Forza Paokara




Κουτσιανικούλης

Abubakari

Ο Αμπού νομίζω ότι είναι αρκετά γρήγορος, κάτι που έλειψε (κατά γενική ομολογία) από τη μεσαία μας γραμμή πέρυσι. Στην ουσία παίρνει τη θέση του Ηλιάδη στο ρόστερ καθώς είναι κι αυτός ένα τρεχαντήρι στο κέντρο με σαφώς λίγες εμπειρίες από υψηλό επίπεδο. Προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο του "καμμένου χαρτιού" Ηλιάδη ο οποίος όπως και να το κάνουμε δεν δουλεύτηκε ποτέ στα σοβαρά στον ΠΑΟΚ και πρωτίστως δεν έκατσε κάποιος να του μάθει μία συγκεκριμένη θέση με αποτέλεσμα να παίζει άναρχα και τσαπατσούλικα. Άρα, θεωρώ ότι σε μία ακόμη θέση του ρόστερ βελτιωνόμαστε σε σχέση με πέρυσι. Όπως και να το κάνουμε άλλη δίψα θα έχει ο Αμπου που βλέπει τον ΠΑΟΚ σαν τη χρυσή του ευκαιρία και άλλη όρεξη είχε ο Ηλιάδης που ήξερε ότι ο Σάντος δεν τον πιστεύει με την καμία. Εντάξει,ο Αμπου για αναπληρωματικός πηγαίνει αλλά είναι μια καλή επενδυσούλα, καθώς είναι σε νεαρή ηλικία και αν δουλευτεί μπορεί να σου προκύψει "διαμάντι" στο άμεσο μέλλον. Στον Πανσερραϊκό πέρυσι σίγουρα ξεχώρισε και νομίζω για μεγάλο μέρος της σεζόν ήταν πολύ ψηλά στη λίστα με τα σουτ εκτός περιοχής προς το τέρμα. Σημαντικό στοιχείο και αυτό.


Φωτακης

Γιώργο Φωτάκη καλωσήρθες στην ομάδα μας!

Τον θυμάμαι εκείνη τη σεζόν με τον Χάαν. Ήταν ένα παιδάκι 18 χρόνων. Θυμάμαι είχα τότε την αφίσα με την ομάδα σε παράταξη στο δωμάτιό μου. Ήξερα όλες τις φάτσες εκτός από τη δική του. Ώσπου διάβασα μια μέρα στο "ΠΑΟΚ Εμπιστευτικό" (νομίζω έτσι λεγόταν) ότι ονομάζεται Γιώργος Φωτάκης και είναι 18 ετών.

Μετά από κάποια χρόνια τον είδα να βγάζει μάτια με το Αιγάλεω του Χατζάρα, τότε που η ομάδα αυτή πάλευε κάθε χρόνο για Ευρώπη και ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μαζί με Σκοπελίτη ο Φωτάκης συνέθεσε ένα διδυμο αμυντικών χαφ που τράβηξε τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Πολύ "hot" εκείνη την περίοδο το όνομά του αν και τελικά καμιά μεγάλη ομάδα δεν κινήθηκε ζεστά για αυτόν και τον πήρε η κάτω βόλτα για λίγο με την κόντρα του με τη διοίκηση του Αιγάλεω και την αποσύνθεση της καλής ομάδας που είχε φτιάξει ο Χατζάρας. Τελικά κινήθηκε έξυπνα για να πάει στην ανερχόμενη ΑΕΛ (μέσω Σκωτίας!).

Πέρυσι είχα εκθειάσει αρκετά το κέντρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΛ. Φωτάκης-Σαρμιέντο-Ιγκλέσιας έφτιαξαν μια τριπλέτα που επέτρεπε στην ΑΕΛ να έχει ίσως την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας από όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Σημαντική συμβολή σε αυτό είχε ο Φωτάκης και - ανεξάρτητα από τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ - τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους παίκτες του περυσινού πρωταθλήματος.

Στην ουσία σε εμάς έρχεται στη θέση του Λάμπρου Βαγγελή με βάση τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του. Είναι αυτό που λέμε "8άρι" με την έννοια ότι παίζει κάτι μεταξύ αμυντικού χαφ και δεκαριού. Φανταστείτε τώρα πόσο ανεβαίνει η ποιότητα της ομάδας όταν αντικαθιστάς έναν παίκτη σαν τον Βαγγελή με έναν παίκτη σαν τον Φωτάκη!

Θεωρητικά μπορεί να παίξει και στη θέση του Ίβιτς. Θεωρώ ότι έχει ένα χαρακτηριστικό που μας έλειψε πάρα πολύ πέρυσι. Έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του και σουτάρει πολύ καλά εκτός περιοχής. Όπως έχουμε ξαναπει, για να ανέβουμε επίπεδο φέτος, πέρα από το να πάρουμε καλούς παίκτες, πρέπει οι παίκτες αυτοί να έχουν και τα χαρακτηριστικά που μας έλειψαν πέρυσι. Ο Φωτάκης είναι μια τέτοια περίπτωση.


Bruno Cirilo



Καλωσήρθες Μπρούνο Τσιρίλο και πάντα επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ!


Πάμε τώρα στα συν και τα πλην.

+ Έχει σημαντική εμπειρία (2 ετών) από το ελληνικό πρωτάθλημα σε ομάδα (ΑΕΚ) που τότε ήταν σε παρόμοια κατάσταση με εμάς (έβγαινε από προβλήματα και σταδιακά έκανε πρωταθλητισμό)
+ Είναι επιλογή Σάντος που τον ξέρει καλά αφού έχουν ξανασυνεργαστεί. Πολύ σημαντικό σε κάθε ομάδα ο προπονητής να ξέρει τους παίκτες του
+ Με βάση τις εμφανίσεις του τα 2 χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ τον θεωρώ ένα από τα καλύτερα στόπερ που πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η γνώμη μου καθαρά για την ποδοσφαιρική του αξία, ανεξάρτητα από την έλευσή του στην ομάδα μας
+ Σκληροτράχηλος, δυναμικός, καλός ψηλά, ικανοποιητικός χαμηλά, ξέρει πολύ καλά τη θέση του στόπερ
+ Θεωρητικά καλύτερος (σίγουρα όμως εμπειρότερος) από Μ. Αντόνιο και Μαλεζά
+ Ιταλός στόπερ με σημαντική θητεία στο Καμπιονάτο στοπ!
+ Τον πήραμε τσάμπα

- Είπα παραπάνω ότι καθαρά ποδοσφαιρικά τον θεωρώ εξαιρετικό στόπερ για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ωστόσο σαν χαρακτήρας δεν μου έγινε ποτέ συμπαθής. Εκείνες οι καρατιές του (στον Μίετσελ και σε άλλους) και οι τσαμπουκάδες του μου κάθονται στο στομάχι. Φοβάμαι μην κρεμάσει την ομάδα εξαιτίας ανοησιών εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου
- Φορτώνεται με κάρτες με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από τα υπάρχοντα στόπερ της ομάδας μας, αν και με το σύστημα του Σάντος (να τελειώνουν οι επιθέσεις του αντιπάλου πριν χρειαστεί να επέμβουν οι στόπερ) ίσως βελτιωθεί στον τομέα αυτό. Ενδεικτικά πάντως στη θητεία του στην ΑΕΚ πήρε 11 κίτρινες και 1 κόκκινη σε 49 εμφανίσεις. Όχι και τόσο τραγικά δηλαδή.
- Οι εμφανίσεις του στην ΑΕΚ ήταν εξαιρετικές. Από τότε όμως δεν έκανε και πολύ καλές χρονιές (σε Λεβάντε και Ρετζίνα) και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι είναι στο επίπεδο που τον είδαμε στην ΑΕΚ

Τα συν είναι μάλλον περισσότερα. Αν μπούμε στη διαδικασία των υποθέσεων θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως να βρίσκαμε και κάτι καλύτερο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δεδομένη την οικονομική στενότητα ψάχνουμε κυρίως για παίκτες καλούς με λίγα λεφτά, ει δυνατόν και τσάμπα. Ο Τσιρίλο είναι ακριβώς αυτό.







Παπάζογλου


Lucio Filomeno


Τον βλέπουμε δύο χρόνια στην Ελλάδα, άρα νομίζω όλοι έχουμε μια αρκετά ολοκληρωμένη άποψη για αυτόν.

Ο Αστέρας Τρίπολης έσκασε σαν φωτοβολίδα την προπερασμένη σεζόν στην Α’ Εθνική. Εντυπωσίασε τους πάντες με τις νίκες του επί των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος. Από τους παίκτες του, ειδικά την πρώτη χρονιά του Αστέρα στην Α, ξεχώρισε κυρίως ο Φιλομένο. Δεν ξέρω πόσοι το θυμάστε αλλά πρόπερσι όλοι παραμίλαγαν με τον Αργεντίνο που κάρφωνε τα γκολάκια στους μεγάλους της Αθήνας και όχι μόνο...

Νομίζω ότι από εκείνη την ομάδα του Αστέρα οι δύο που πραγματικά ήταν παίκτες κλάσης για τα δεδομένα της Ελλάδας ήταν ο Καρντόζο και ο Φιλομένο. Γι’ αυτό χαίρομαι που είμαστε πολύ κοντά στην απόκτησή του.

Εξαιρετική τεχνική, παίζει αποτελεσματικά και εντός κουτιού (επωφελείται σε αναμπουμπούλες, αλλά φτιάχνει και γκολ) και εκτός κουτιού (καλό, τεχνικό σουτάκι από μέση απόσταση). Έχει σκοράρει και με τα δύο πόδια αρκετές φορές (καλό αυτό!) και έχει πάρα πολύ καλές τοποθετήσεις στα στημένα πράγμα που τον βοηθάει να σκοράρει με το κεφάλι παρότι δεν σου γεμίζει το μάτι σωματικά (η κεφαλιά θέλει και τέχνη άλλωστε). ΟΚ, δεν είναι ο μεγάλος σκόρερ. Ένα γκολ ανά 3 ματς βάζει, αλλά με άλλου είδους βοήθεια στον ΠΑΟΚ από πίσω και πλάγια ίσως αποδειχθεί ικονοποιητικός σκόρερ.

Καθαρά ποδοσφαιρικά δεν συγκρίνεται με τον Μπακαγιόκο. Πολύ ανώτερος ποιοτικά ο Αργεντίνος. Το ζήτημα είναι να αποδώσει σε μια ομάδα με πολύ υψηλότερες απαιτήσεις όπως είναι ο ΠΑΟΚ.




Dario Kresic




Σε όσα παιχνίδια τον είδα όσο ήταν στον Πανιώνιο μπορώ να πω ότι είναι σταθερός, με την έννοια ότι δύσκολα θα σου κάνει την "πατάτα". Κάτω από τα δοκάρια είναι αρκετά καλός και να μην ξεχνάμε ότι ειδικά πέρυσι ο Πανιώνιος δεν είχε καμιά σοβαρή άμυνα. Τώρα για εξόδους, για αέρα, για έλεγχο μπάλας και τέτοια δεν ξέρω...

Άλλο θετικό είναι ότι κάνει ανοδικά βήματα στην καριέρα του και θέλει διακαώς να πετύχει στον ΠΑΟΚ. Είναι καλό να είναι φιλόδοξοι οι παίκτες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος από τον περυσινό αναπληρωματικό μας τερματοφύλακα (Γλύκος), πράγμα που σημαίνει ότι σε μία ακόμα θέση βελτιωνόμαστε χωρίς μάλιστα να δαπανήσουμε χρήματα.

Όπως και να’χει, Ντάριο Κρέσιτς καλωσήρθες! Υγεία και δουλιά για επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ!

Olivier Sorlin

Vieirinha



Υ.Γ : Επειδή αρκετοί μας ρωτάτε για τον miechel μπορειτε να κάνετε κλικ στα παρακάτω link και να μάθετε πληροφορίες
http://lipton4.blogspot.com/2009/06/pc-update.html

http://lipton4.blogspot.com/2009/06/blog-post_09.html

4 σχόλια:

  1. Δεν γράψατε την πιο καλη μεταγραφη σας για φετος...του μαυραγοριτη, λαμογιου , υπαλληλου του θειου, που θα κανει την ΖΜΠΑΟΓΚΑΡΑ , απο αρχοντα του Βορρα , θα τον κανει τον ΓΚΑΙΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa tha mplexete ta mpoutia sas me tous koumparous kai an kataferete kati tha einai me pousties...kala sas leei o allos gay tou Vorra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σισε...τιποτε αλλο

    θα γινει ο μπαμπακας σας και ολοι που ποσταρατε
    δεν φτανουν ουτε το αριστερο του @ρχιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή