Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Περήφανα πάντα..

Επειδή και η προπαγάνδα έχει τα όρια της, το blog του lipton θα ξεσκεπάσει τους καθηγητές της προπαγάνδας για το ποιες ομάδες είναι κρατικοδίαιτες .

Το πανηγύρι του χαρίσματος των χρεών έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’70, όταν και χαρίστηκαν στον Παναθηναϊκό γύρω στα 20εκ. δραχμές (ποσό πολύ μεγάλο για την εποχή), τα οποία ήταν χρέη προς την εφορία με τη μορφή προστίμου, όταν αποκαλύφθηκε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας έπαιζαν με μηδενικά συμβόλαια και έτσι γλίτωνε φόρους η ομάδα.

Το «colpo grosso», όμως, έγινε το 1992 με την υπόθεση Κοσκωτά. Τότε ρυθμίστηκαν χρέη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ύψους 14δις. δραχμών και τα οποία ήταν χρήματα υπεξαιρεμένα από τα ταμεία του κράτους , κλοπιμαία εν ολίγοις . Και όταν λέμε ρυθμίστηκαν, αυτό που εννοούμε είναι ότι σβήστηκαν γύρω στα 7 δις. δρχ. και τα υπόλοιπα πληρώθηκαν σε άπειρες δόσεις από τον νυν ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε., που διορίστηκε στη διοίκηση του συλλόγου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά ας θυμηθούμε την δήλωση του τότε πρωθυπουργού: «Εγώ και ο κύριος Σωκράτης Κόκκαλης αποφασίσαμε να σώσουμε τον Ολυμπιακό». Αμέσως μετά ακολούθησε η δημιουργία του πρώτου νόμου περί εξυγίανσης των ανωνύμων εταιριών, που αργότερα μετουσιώθηκε στο σημερινό άρθρο 44.Στο οποίο εντάχθηκαν η ΑΕΚ,ο Άρης και ο ΟΦΗ.

Και ερχόμαστε στο 2004... Τη χρονιά της «αθλητικής Ελλάδας» (euro, ολυμπιακοί αγώνες κτλ.). Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή της Α.Ε.Κ. διαγράφηκαν χρέη ύψους 104.231.897 ευρώ. Αυτά ήταν χρέη προς το δημόσιο από δάνεια και απλήρωτους λογαριασμούς Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. και εφορίας, χρέη από μισθούς που δεν δόθηκαν στους εργαζομένους της, τους ποδοσφαιριστές δηλαδή, και χρέη προς διάφορους πιστωτές. Το μεγαλύτερο ποσοστό όμως το χρωστούσε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες της : ENIC, NETMED ακόμα και στον Μ.Ψωμιάδη.

Πάμε τώρα και στους περίφανους.Στην ΠΑΕ Άρης έχουν σβηστεί απο το άρθρο 44 (13.000.000-14.000.000 εκ.ευρω).Έίχαν για αρκετά χρόνια στην κρατική τηλεόραση τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους και χορηγία στο γήπεδο απο την ΕΡΤ.Έχουν την ΕΚΟ στην φανέλα. Έχουν την COSMOTE για χορηγό σε μια θύρα. Και πόσα ακόμα που δεν τα βρήκαμε ....
'Αρθρο 44

Η απόφαση της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 44 δημιουργεί και μια κατηγορία χαμένων. Αυτοί είναι πρώην παίκτες της ομάδας, τεχνικοί και πιστωτές που διεκδικούσαν συνολικά περί τα 13 εκατομμύρια ευρώ και τώρα θα εισπράξουν... ψίχουλα, συγκριτικά με τα ποσά που τους είχαν επιδικαστεί στα αρμόδια δικαστήρια... Οι μεγάλοι χαμένοι της απόφασης είναι οι πρώην παίκτες Κυζερίδης, Παπαδόπουλος, Σκέντζος και ο Κατσιαρός που είχαν να πάρουν από σημαντικά ποσά μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ. Στη λίστα των χαμένων περιλαμβάνονται ακόμη ο Μαλλούς (200χιλ.) Κούσας (100χιλ.), ο Καραλιόπουλος (140χιλ.), ο Διγκόζης (140χιλ.), ο Καμπάνταης (60χιλ.), ο Γκίτκος (50χιλ.), ο Μπράγκα (50χιλ.), ο Πανόπουλος (180χιλ.) και ορισμένοι ακόμη με μικρότερα ποσά.

http://news.pathfinder.gr/sports/124570.html

Ειδική εκκαθάριση
Ο Άρης πριν από την ειδική εκκαθάριση βρέθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φλέρταρε ακόμη και με τον υποβιβασμό στην Α2. Το χρέος της ΚΑΕ άγγιζε εκείνη την περίοδο τα 3.374.090.712 δραχμές.

Κρατικές χορηγίες

Με ΕΚΟ στη φανέλα Ο υφυπουργός πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα του αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης είχε προαναγγείλει πριν από λίγο καιρό πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πάρει κρατική επιχορήγηση.
Η δέσμευση αυτή του υφυπουργού υλοποιήθηκε από χθες για τον Άρη. Η διοίκηση της ΠΑΕ οριστικοποίησε την συμφωνία της με την εταιρία πετρελαίων ΕΚΟ, η οποία και θα διαφημίζεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας των «κίτρινων» μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το ποσό που θα βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ Άρης ανέρχεται στις 550.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε τη σύναψη χορηγίας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE που θα αποτελέσει τον επίσημο χορηγό της για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η Θύρα 7 (επισήμων) μετονομάζεται σε Θύρα COSMOTE. Αξίζει να σημειωθεί ότι η COSMOTE θα διαφημίζεται και στις φανέλες της ομάδας των Νέων (Κ-21).

Ο Άρης έχει κατά καιρού διαφημίσει τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και το Λαϊκό Λαχείο.


Υ.Γ. Χορηγίες έχουν πάρει και η ΚΑΕ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.Στην ειδική εκκαθάριση έχει μπει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ..
Υ.Γ. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν της έχουν χαρίσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.....Όποιος έχει στοιχεία ας τα δώσει.
Υ.Γ. Τυχαίο είναι ότι αφού μπήκαν αυτές οι ομάδες στο άρθρο 44 και τους σβήστηκαν τα χρέη μετά καταργήθηκε το άρθρο?



touBETakias

4 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

    http://athlitikanea.gr/index.cfm?pid=59&sub=89&detail=T&art_id=222

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. phgaine agorase to vivlio gia thn kathe omada kai diavase gia thn istoria tou PAOK...auta einai xazomares...

    gia to arthro exeis na peis kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό με τα ΄"χρέη του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του 70"μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά;Πότε δηλαδή(ας είναι και χρονιά ή τριετία ρε παιδί μου...)από ποιον κλπ.Μήπως είναι κάτι που έχει σχέση με τα διαλυμένα Δ.Σ. ΟΛΩΝ των ομάδων πλην του οσφπ που είχε το Γουλανδρή;Μήπως έννοείς τη χρονιά μετά το Γουέμπλευ που ¨λόγω χρεών¨η ομάδα διαλύθηκε;μήπως εννοείς τις μεταγραφες του οσφπ στο Μ.πΈΥΚΟ στις καταδρομές;Μήπως εννοείς τα λεφτά του Πατακκού σε συνδέσμους του οσφπ(http://www.youtube.com/watch?v=TVKMCmrw-bs&feature=fvsr);Είναι απλό tuBETakia.Για ακόμη μια φορά θες να πειςότι οσφπ και ΠΑΟ είναι ίδιοι.Ε,δεν είναι ρε θείο γιατί αν μη τι άλλο ότι έχει κλέψει ο ΠΑΟ στο έχει δώσει σε βαθμούς στην Ευρώπη.Αυτά και να μας συμπαθάς για τη παρεμβολή ενώ έχετε και ντέρμπυ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to 44 oute kan ksereis ti einai.epeidi teleiwnw ti nomiki na sou pw oti to ar8ro 44 itan enas nomos pou ftiaxtike to 1991 gia ton osfp.epeidi i ellada einai bourdelo ksexasan na svisoun ton nomo.i aek ekmetaleutike to gegonos kai mpike.nomos tou kratous itan asxeta apo to an itan kalos i oxi.i aek mpike kai diegrapse OLA ta xrei pros enic,netmed oi opoies sumfwnisan(den egine dld me diamaxi alla sumfwnia) kai oles ts prosauksiseis pou eixan mpei panw stis ofeiles tis pae.Ta xrei tis diakanonistikan se doseis kai eksflei akoma ola ma ola ta lefta pros to dimosio kai tous prwin podosfaristes tis.Ara i AEK den einai enoxi kai apolutos diafani.O roulis exei kanei xontri kobina gt me to ar8ro eklepse ousiastika ola ta lefta ton paixtwn alla kai tou dimosiou kai tn ekane.Auta apo ena apoktzi pou kserei kai den tou aresei oi adelfoi tou na kanoun propaganda kai ustera na katigoroun allous...prwta ma8ete meta milate...

    Mixaniwna G4

    ΑπάντησηΔιαγραφή