Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Σήμερα στις 16:45 στο γήπεδο της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα Τρίπολης.
Στις κερκίδες εκτός απο τους χιλιάδες φίλους του δικεφάλου θα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ , ο Εντίνιο ...
Επίσης θα είναι και ο Μάρκος Αντόνιο που αγωνίστηκε πέρυσι με την φανέλα του ΠΑΟΚ,όμως ένα σοβαρο πρόβλημα υγείας(που το ξεπέρασε) τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο για κάποιο διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης "απέδρασε" την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ από την Λιβαδειά, νικώντας τον τοπικό Λεβαδειακό, πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-0. Ο "δικέφαλος" ήταν καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα και έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς.

Το κλίμα είναι πολύ καλό. Η ομάδα έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία παιχνίδια όπου δεν έχει δεχθεί γκολ (συνολικά η εστία του Κώστα Χαλκιά δεν έχει παραβιαστεί για 492 λεπτά), και με όπλο την άμυνα της, η οποία είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος με οχτώ γκολ, έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Ολυμπιακό και έξι μπροστά από τον Άρη που είναι τρίτος.


Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την σημερινή αναμέτρηση.
"Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς, δε θα είναι εύκολο καθώς ο Αστέρας είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, είναι επιθετική στον αμυντικό τομέα, πιέζει δηλαδή πολύ τον αντίπαλο» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του «δικεφάλου" και συνέχισε: "Ωστόσο εμείς ξέροντας τις δυσκολίες είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι θα πάρουμε τη νίκη".

Ο ΠΑΟΚ αρχής γενομένης από σήμερα, δίνει τρία παιχνίδια σε διάστημα εφτά ημερών. Εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης, αντιμετωπίζει την ερχόμενη Τετάρτη τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για το Κύπελλο Ελλάδας και σε μία εβδομάδα τον Ολυμπιακό, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα.
"Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο τριών παιχνιδιών με παίκτες που θα πάρουν πολύ ή λίγο χρόνο. Κάθε φορά θα βάζω αυτούς που θεωρώ πιο έτοιμους, μετά θα δούμε την αντίδραση κάθε παίκτη στην κούραση που θα επέλθει μετά από κάθε παιχνίδι. Σε κάθε ματς αγωνίζονται αυτοί που εγώ θεωρώ καλύτεροι στο να κάνουν αυτά που θέλω" είπε ο Σάντος.

Ο "δικέφαλος" πάντως, δύο φορές έχει υποδεχθεί στο παρελθόν τους Αρκάδες, αλλά δεν τους έχει νικήσει.
Στα μεταγραφικά, η ομάδα της συμπρωτεύουσας έπειτα από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Μπρούνο Μοράες, απέκτησε δανεικό από την ισπανική Μάλαγα για έξι μήνες, τον πρώην μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, Εντίνιο, ο οποίος δεν θα προλάβει τον αγώνα με τον Αστέρα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο συχνά βασικός δεξιός μπακ Αραμπατζής είναι τιμωρημένος, μετά την αποβολή του στον αγώνα της Λιβαδειάς. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κοντρέρας εξέτισε την ποινή του. Ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς παραμένει τραυματίας, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο επίσης βασικός, στα τελευταία παιχνίδια, επιθετικός Παπάζογλου, που υπέστη κάκωση στους προσαγωγούς και θα μείνει 10 ημέρες εκτός προπονήσεων και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κρέσιτς.

Ο Φερνάντο Σάντος, λοιπόν, δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει στην γραμμή κρούσης τον Αργεντινό Φιλομένο, που θα παίξει κόντρα στην πρώην του ομάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο και στα άκρα ο Σνάουτσνερ με τον Λίνο. Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι στα χαφ, με τον Ίβιτς μπροστά του και τους Βιερίνια και Κριστιάνο Μοράες (στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα), στα πλάγια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

O Αστέρας Τρίπολης νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδο της, την Καβάλα με 1-0.

Το κλίμα είναι καλό και ο Βαγγέλης Βλάχος μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες : "Είναι σημαντικό ακόμα και όταν χάνουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πλέον, έχετε κερδίσει, ως παίκτες και ως ομάδα, το σεβασμό όλων και αυτό είναι σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουμε" "Όσο περνάει ο καιρός βάζουμε τις βάσεις για κάτι καλό.
Είμαστε σε καλό δρόμο και δεν πρέπει να το χαλάσουμε".
Στο πρωτάθλημα, οι Αρκάδες, την προηγούμενη αγωνιστική, επέστρεψαν στις επιτυχίες, έπειτα από την εκτός έδρας ήττα από τη Λάρισα και ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 26 βαθμούς. Ο Αστέρας άφησε πίσω του, την ΑΕΚ και την Καβάλα, με τις οποίες συγκατοικούσε και διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή στα play off, με έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός επιθετικός Τσέζαρεκ, πρώτος σκόρερ του Αστέρα είναι τιμωρημένος. Ο βασικός αμυντικός μέσος Μπαστία χτύπησε στο κεφάλι στον αγώνα με τον Άρη και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ ο αναπληρωματικός μέσος Νταμόντε έχει μείνει στην Τρίπολη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος προβληματίζεται από την κούραση των παικτών του και θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1.
Ο Αναστασόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα ξεκινήσουν ο Μαρσελάο με τον Λαζαρίδη με τους Αργυρίου και Ουριμπαρί στα άκρα. Στα χαφ θα είναι ο Καρντόσο με τον Φυτανίδη. Καρέρα και Ουντότζι θα είναι στα πλάγια με τον Βίλτσες σε ρόλο επιτελικού και τον Βαγγέλη Καούνο στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κουτζαβασίλης, Contreras, Cristiano, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Moon, Savini, Sorlin, Sznaucner, Veron, Vieirinha, Vitolo, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Καρντόσο, Έντερ, Ζεάν Κάρλος, Αργυρόπουλος, Καρέρα, Λαζαρίδης, Ρόκας, Μπαστία, Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Εστέβες, Βίλτσες, Ντεγκρά, Μαρσελάο, Αναστασόπουλος, Λαδάκης, Καούνος.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
2007/08: 0-1

2008/09: 1-1


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Ντάκος, από τον σύνδεσμο Ξάνθης, στο έβδομο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα έξι, οι γηπεδούχοι νίκησαν στα πέντε ενώ ένας αγώνας έληξε ισόπαλος.

touBETakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου