Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-Χαλκηδόνα

Σε συνοικίες και στους δρόμους γεννήθηκε ένας λαός
'Oσα χρόνια και αν περάσουν
θα σ'ακολουθεί πιστός
ΠΑΟΚ ΟΛΕ γάμα τους δικέφαλε
'Oλους τρέλα σας πουλάμε
και θα σας γαμήσουμε
.
--------------------------------------------------------------------

Ήρθαμε πάλι για να προσκυνήσουμε , το μεγαλείο σου δικέφαλε.

Πούλα τους τρέλα για να τους γαμήσουμε, να μη σηκώσουν κεφάλι ποτέ.


Κι όταν τα πούλμαν ξανά θα γεμίσουμε, για να φωνάξουμε ΠΑΟΚ ολε.


Μπάτσους χιλιόμετρα θα αγνοήσουμε, και πάλι θα 'μαστε εκεί αετέ.


ΠΑΟΚ ολε ολε




Αγώνας για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Ατρόμητου ταξίδεψε απόσταση 505 χιλιομέτρων, για να φτάσει στον προορισμό της.

Στο παιχνίδι του α' γύρου (5η αγωνιστική), οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ "άλωσε", την προηγούμενη αγωνιστική, τον Πειραιά και νίκησε τον Ολυμπιακό, με 1-0. Ο "δικέφαλος" προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια άντεξε την πίεση των Πειραιωτών, ενώ στάθηκε άτυχος, αφού είχε δύο δοκάρια και την ευκαιρία να "καθαρίσει" από νωρίς τον αγώνα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Ο ΠΑΟΚ, έπειτα από 12 επισκέψεις στην Αθήνα κόντρα στις τρεις μεγάλες ομάδες, που δεν είχε πάρει ούτε βαθμό, νίκησε τον Ολυμπιακό και τον έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, Ο "δικέφαλος" προέρχεται από πέντε σερί νίκες, είναι αήττητος στα εφτά τελευταία παιχνίδια όπου δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ και διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με οχτώ τέρματα. Κόντρα στον Ατρόμητο, παίκτες και τεχνική ηγεσία θέλουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα.

"Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε την πορεία που κάνουμε τελευταία. Μετά θα ασχοληθούμε με τον αγώνα Κυπέλλου", είπε ο Πορτογάλος επιθετικός Εντίνιο, σκόρερ του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός και σήμερα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός μέσος Ίβιτς (17/6), πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν θα παίξει σήμερα. Ο Σέρβος ήταν από τους καλύτερους παίκτες το τελευταίο διάστημα ενώ είχε σημειώσει δύο γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ, στους πέντε τελευταίους αγώνες.
Αποθεραπεύτηκε ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς (8/2) και επιστρέφει, έπειτα από το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τη Λάρισα. Τραυματίες παραμένουν, ο ενίοτε βασικός επιθετικός Φιλομένο (7/1) και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τσιρίλο (14/0).

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Στο κέντρο της άμυνας, ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά, με τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα πλάγια. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Βιτόλο. Μπροστά τους, σε ρόλο… αντί-Ίβιτς, ο Κριστιάνο Μοράες (3/0), που αποκτήθηκε την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με τους Βιερίνια και Σορλέν στα πλάγια, ενώ στην γραμμή κρούσης θα είναι ο Εντίνιο, σκόρερ του νικητήριου γκολ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ατρόμητος νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική την Καβάλα στο γήπεδο του με 2-0. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα και πήρε δίκαια και πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, τους τρεις βαθμούς.

Το κλίμα στον Ατρόμητο έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την έδρα της σημειώνοντας δύο σερί νίκες, είναι αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια και έχει ανέβει στην 7η θέση με 26 βαθμούς, οχτώ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μόλις τρεις από την 5η, που οδηγεί σε play off!!!

"Για μένα αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι ένα τεστ, για να αξιολογήσω τους παίκτες μου και κατά πόσο έχει περάσει η σωστή νοοτροπία στην ομάδα", τόνισε ο Γιώργος Δώνης και συμπλήρωσε.
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, σε μια από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος και ίσως στο καλύτερο σημείο που βρίσκεται φέτος ο ΠΑΟΚ. Εγώ θέλω να δω την ομάδα μου αποφασιστική και να πιστέψει, ότι σε αυτό το ματς μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Στα μεταγραφικά, ο Ατρόμητος απέκτησε τον Πολωνό επιθετικό Μάρεκ Σαγκανόφσκι και τον 29χρονο διεθνή Καμερουνέζο αμυντικό Ατέμπα Μπιλαγί. Ο πρώτος είναι στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα, αφού το δελτίο του εκδόθηκε κανονικά και το πιθανότερο είναι να πάρει και χρόνο συμμετοχής, ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός μέσος Φαβάλι (17/3) έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν παίζει. Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχαηλίδης, Στο κέντρο της άμυνας ο Μπαζίνσκι με τον Ολιβέϊρα και στα άκρα ο Νάστος με τον Μελισσά. Αμυντικά χαφ ο Νεμπεγλέρας με τον Σαρμιέντο με τους Μπρίτο και την έκπληξη που ακούει στο όνομα Θανάσης Καραγκούνης (6/0). Επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν ο Αναστασάκος με τον Περόνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιερίνια, Βιτόλο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Καραγκιολίδης, Αποστολόπουλος, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Τάτος, Καραλής, Μελισσάς, Μπλένχιο, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Περόνε, Αναστασάκος, Καλαντζής, Σφακιανάκης, Καραγκούνης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
2004/05: -
2005/06: -
2006/07: 0-3
2007/08: 1-0
2008/09: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γιαννόπουλος, από τον σύνδεσμο Αθήνας, στο πέμπτο παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα τέσσερα, οι γηπεδούχοι νίκησαν στα τρία και οι φιλοξενούμενοι στο ένα. Και οι τέσσερις αγώνες έληξαν over.

1 σχόλιο: