Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Να εκτυπωθεί και να μοιραστεί εξω απο την Τούμπα.

Αναδημοσιεύουμε ένα πλούσιο συναισθηματικά κειμενο με έντονες λογοτεχνικές εξάρσεις που έφτασε στο mail box του blog μας.

ΠΑΟΚΑΡΑ μου σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Από χθες χαμογελάω πάλι μέχρι τα αυτιά και περιμένω την αναμέτρηση της Τετάρτης, όπου με κάλεσες να παίξω και εγώ. Προετοιμάζομαι λοιπόν πρωί – απόγευμα γι’ αυτόν τον αγώνα.

Πλένω κασκόλ, φανέλες, λάβαρα, σημαίες και πανώ, γυαλίζω τρομπέτες, τύμπανα και βουβουζέλες, κόβω χαρτάκια και αγοράζω κορδέλες. Θα είμαι μαζί σου εκεί από το μεσημέρι. Θα πιω τον καφέ μου στην Τούμπα μας και θα μπω από νωρίς στο γήπεδο. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Πως φαντάζομαι την εξέδρα την Τετάρτη;;; Όπως πάντα και λίγο καλύτερη, δηλαδή…

1. dressing code. Τέρμα κάτι μώβ, μουσταρδί και ροζ μπλουζάκια. Μόνο άσπρο, μαύρο ή ασπρόμαυρο μέσα στο γήπεδο. ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΣ.

2. Έλεγχος αποσκευών. Μόνο χαρτάκια, κασκώλ και σημαίες επιτρέπονται. Φωτογραφικές μηχανές, πυρσοί και laser απαγορεύονται. Δεν τα χρειαζόμαστε … μας μικραίνουν… Φωτογραφικές μηχανές θα έχουν οι Ολλανδοί να δείχνουν αυτό που έζησαν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Με laser και πυρσούς δεν γίνεται έδρα. Μπορεί ένας να ανάψει 50000 – μαγκιά του που τους αγόρασε και τους άναψε - καυτή έδρα δε θα φτιάξει ποτέ. Έδρα είναι το τραγούδι των αδελφών μας πριν το γκολ και ο πανηγυρισμός τους μετά… Ακούστε τον και ξαναακούστε τον. ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

3. Ώρα προσέλευσης. 20.00

4. pre-game show. Όλα τα γνωστά πανώ στον αγωνιστικό χώρο, κορμιά στα κάγκελα, πολλές μεγάλες σημαίες να ανεμίζουν συνέχεια, όλα τα μεγάλα πανώ ( Μηχανιώνα, Γενική Κλινική, κτλ ) απλωμένα όταν μπαίνουν και βγαίνουν οι ομάδες, πολλά χαρτάκια και κορδέλες, τύμπανα τρομπέτες και βουβουζέλες μα πάνω από όλα ατελείωτη φωνή στα λίγα μετρημένα συνθήματα που ξέρει και μπορεί να φωνάξει όλο το γήπεδο μαζί. ΣΕΙΣΜΟΣ.

5. game – show. 90 λεπτά συγκέντρωση και πειθαρχία. Φωνή – φωνή – φωνή.

6. After game show. Κανένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κύμα και αποθέωση. Βγαίνουμε από το γήπεδο και τέλος οι κανόνες…Πυρσοί, κορναρίσματα κτλ.

Θέλω να ζητήσω και κάτι ...

1. από την ΠΑΕ. Όχι διαφημίσεις την Τετάρτη από τα μεγάφωνα. Αφήστε μας ήσυχους να προθερμανθούμε, να φτιαχτούμε ο ένας με τον άλλο, να συγχρονιστούμε. Εμείς δεν κάναμε προετοιμασία το καλοκαίρι και το ματς είναι κρίσιμο…

2. Από τους συνδέσμους. Τύμπανα, μεγάλες σημαίες, οργάνωση και περιφρούρηση.

3. Από τον καθένα σας…Ψαχτείτε και κουβαλήστε σημαίες από παλαιά ματς, κασκώλ, φανέλες και καπελάκια. Κόψτε σε χαρτάκια ότι σας χαλάει. Το παλιοβιβλίο, τον τηλεφωνικό κατάλογο, τις ακάλυπτες επιταγές, διαφημιστικά, παλιοφυλλάδες. Μην περιμένετε από τη θύρα 4 να σηκώσει το βάρος της φωνής και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Θυμηθείτε τα χρόνια που και εμείς ήμασταν εκεί, μπείτε στον παλμό και ξανανιώστε. Προσπαθήστε να φωνάξετε εσείς περισσότερο από όλους, γυρίστε πλάτη στον αγωνιστικό χώρο, σηκώστε τα χέρια ψηλά, χειροκροτήστε δυνατά. Ζήστε το ματς με όλες σας τις δυνάμεις. Όπως παλιά…

Την Τετάρτη δε χρειάζεται να δούμε αγώνα… θα παίζουμε στον αγώνα. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε φωτογραφίες και video από την εξέδρα και τον αγώνα. Θα τα πάρουμε σε DVD στην επόμενη φάση. Την Τετάρτη δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτε, θα είμαστε απλά αυτό που συνηθίσαμε από παιδιά. Οπαδοί της ομάδας της ψυχής μας, της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας…


Να εκτυπωθει και να μοιραστεί έξω απο την Τούμπα.

18 σχόλια:

  1. xwris vouvouzeles omws.. to katanow ws ypervolh alla mhn tyxon kai dw kanenan dipla mou 9a ginei xamos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγραψες Λιπτονα...Ρισπεκτ!!!

    Καρντασι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Fantazomai mia ekriktiki atmosfera.... Alla eimai LIPIMENOS pou ego tha loipo...giati den katafera na vro to polipothito xartaki...Den peirazei omos ta grafeia tou sindesmou mas edo sto Xorio tou Zagoraki tha ta kano san na eimai ston NAO ... PAOKARA MOU EMPROS KAI PROLOGO MHN TROS......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντορντι θα φας εντος εδρας και θα πονάει.
    Και την 5η αγωνιστική θα σε ξωκωλιάσω βρωμότουρκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. geia s re lipton me ta gamata s blog!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mia mono paratirisi.stin 5-6 tha sikothei to neo pano pou ftiaxtika me to emvlima tou dikefalou aetou kai tin afierosi sta aderfia mas pou xathikan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εβραιε εσυ τι πεταγεσε ρε;;; ποτε με ξεκωλιασες για να με ξεκωλιασεις και τωρα;; μονο με τις πλατες τις μπαου μπορεις να τ κανεις οπως περισυ. κα8ε χρονο σε πηδαω απο παντου βρωμοσκουλικο αντε πισω στην εβραικη συναγωγη σου.. τρεμεις στην ιδεα οτι μπορει ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομιλους ρε καριολη.


    Σωστο ολο το κειμενο αδερφια. Συμφωνω. Ολοι να βγαλουμε τα λαρυγγια μας στο ματς της τεταρτης. να τρεμουν τα αζαξακια. Αιντε ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος Σάββατο, Ιούλιος 31, 2010 8:54:00 μμ

    εγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα σου γαμήσω την μανούλα και θα την κάνω να τραγουδάει τον εθνικό μας ύμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ντόρντο θο φος κα θο σο ξωκωλιάσω"
    άλλος ένας καθυστερημένος μόγγολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. VROMOSKOULIKO EVREOPOULO TIS MANOULAS TO MOUNAKI THA GAMISW RE MPASTARDE POU GRAFEIS MALAKIES STH SELIDA TOU P.A.O.K. PALIOGAMIOLA!!!
    KAI NTORTIA THA FAS ESY TIN 5H AGWNISTIKH PALI. LES KAI DEN TO XES VLAKAKO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΑΟΚ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ BLOGG. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΘΕ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΟΜΑΔΟΥΛΑ. ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΕΡΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ! ΣΕ ΟΛΟ ΤΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ Π.Α.Ο.Κ.! (FACEBOOK: ΠΑΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οσοι εχουν και ξερουν να βαρανε τυμπανα να οργανωθουν ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 50-100 ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ.....ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. respect mages!!paok gia sena zoume tetari na se doume!!!!!3 meres akoma!!na doune kai oi ollandoi ti esti toumpa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΨΥΧΗ Κ ΜΥΑΛΟ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ Η ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΛΙ 9Α ΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ... :)
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ
    ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕΕ!!
    xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή