Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Καλο μας Ευρωπαικό ταξίδι


ΠΑΟΚ   

Πίστεψαμε πως είχαμε αγκαλιάσει τη νίκη στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη και χαλάρωσαμε στα τελευταία λεπτά με συνέπεια να δεχθούμε δύο γκολ και το υπέρ μας 1-0 να γίνει εις βάρος μας 2-1. Μετά την αποβολή του Αρίας στο 54’, καταφλεραμε να κλεισουμε τους χώρους και να προηγηθούμε αλλά δεν πήραμε ούτε το βαθμό πληρώνοντας την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.
«Το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε είναι το μυαλό μας. Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλους παίκτες, ούτε μπορούμε να αλλάξουμε αυτούς, που έχουμε, οπότε αυτό που πρέπει να αλλαχθεί είναι η νοοτροπία» έστειλε το μήνυμα ο ...σκασμένος Λάζλο Μπόλονι. Πάντως εξέφρασε τη σιγουριά πως ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί με σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όπου βρέθηκε αποκλείοντας την Καρπάτι.

Προεκυψαν σημαντικά προβλήματα. Πλην του δεδομένου απόντα λόγω τραυματισμού Τσιρίλο, εκτός μάχης τέθηκαν ο Γεωργιάδης και ο Λάζαρ, που κληρονόμησαν τραυματισμούς στο παιχνίδι της Κρήτης. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον Αθανασιάδη, που προπονήθηκε κανονικά τις δύο τελευταίες ημέρες και όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά θέτει και ισχυρή υποψηφιότητα για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Επιστρέφει σε σύγκριση με τον αγώνα της Κρήτης ο Πάμπλο Γκαρσία, που ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, οι Βραζιλιάνοι Σπαντάσιο και Λεονάρντο.
«Μπορεί ο Ρέντναπ να λέει πως στόχος του είναι η Πρέμιερ Λιγκ, αλλά επειδή θεωρώ πως η Τότεναμ είναι από τα φαβορί του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά θα λέει σε τέσσερις - πέντε μήνες. Κι εγώ μπορώ να πω ότι πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αφού αν δεν κερδίζεις στο πρωτάθλημα, δεν μπορείς να βγεις στην Ευρώπη.  Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι σαν Κυριακή για εμάς γιατί όπως όλος ο κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία την Κυριακή, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πηγαίνουν στο γήπεδο και μαζί τους ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή λειτουργία», τόνισε ο απολαυστικός Μπόλονι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.


Σε ότι αφορά την πιθανή ενδεκάδα, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανακοινωθεί. Γιατί έχω την αίσθηση ότι ο Μπόλονι έχει εκπλήξεις. Αν με ρωτούσατε την άποψή μου θα ήθελα να δω Κοντέρας και όχι Ετό στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος χρωστά ένα μεγάλο παιχνίδι στον ΠΑΟΚ αλλά τα χρωστούμενα έχουν μαζευτεί και είναι ανεξόφλητα. Θα ρωτήσει κανείς: Καλά μπορείς με Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας; Γιατί σας έχει αποδείξει ο Σωτήρης ότι δεν μπορεί; Δυο ματς έπαιξε στην συγκεκριμένη θέση και η ομάδα πήγε καλά στην άμυνα. Ναι, συμφωνώ, άλλο Ξάνθη και Καρπάτι και άλλο Τότεναμ. Αλλά μιλάμε για συνολική αμυντική λειτουργία. Και αν είναι εξαιτίας του Ετό, οι αμυντικοί να κάνουν εμετό από το πολύ τρέξιμο για να καλύψουν τα λάθη του Βραζιλιάνου, χίλιες φορές Μπαλάφας στο κέντρο της άμυνας και Κοντρέρας στα δεξιά.

ΤΟΤΕΝΑΜ  

Από πέρσι είχε ξεκαθαρίσει ο Χάρι Ρέντναπ ότι το Γιουρόπα Λιγκ δεν τον ενδιαφέρει. Πρωταρχικός στόχος των «σπιρουνιών» είναι το πρωτάθλημα και η προσπάθεια εισόδου στην τετράδα για να εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. «Η ενδεκάδα που θα παρατάσσω στο Γιουρόπα Λιγκ θα έχει άμεση σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθεί», τόνισε τη Δευτέρα ο Αγγλος τεχνικός και έκανε πράξη τα λόγια του.

Συνολικά 9 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στη Γουλβς δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η ομάδα μαστίζεται από πάρα πολλούς τραυματισμούς. Ολα αυτά σημαίνουν ότι θα δούμε στην Τούμπα μια εξαιρετικά αλλαγμένη Τότεναμ, με πάρα πολλούς πιτσιρικάδες στην 11άδα. «Δεν μπορούσα να φέρω παίκτες στην Ελλάδα να παίξουν Πέμπτη και τρεις μέρες μετά να παίξουν με τη Λίβερπουλ. Εάν τραυματιζόταν κάποιους απ' αυτούς, δεν θα είχα εναλλακτική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Ρέντναπ.

Εκτός διοργάνωσης έμειναν Φαν ντερ Φάαρτ και Φρίντελ, στην Αγγλία έμειναν Μπέιλ, Κινγκ, Ασού Εκοτό, Πάρκερ, Μόντριτς, Κράντσαρ, Αντεμπαγιόρ και Ντεφόε. Τραυματίες και εκτός αποστολής Γκαλάς, Σάντρο και Πίενααρ, Ντόουσον, Τσόρλουκα και Λένον.

Η πιθανή 11αδα με την οποία πιστεύουμε πως θα παραταχθούν τα ''πετεινάρια'' ειναι η εξής: (4-4-2) Γκόμες - Γουόκερ, Καμπούλ, Μπασόνγκ, Τάουνσεντ - Ντος Σάντος, Κάρολ, Λίβερμορ, Φάλκε - Κέιν, Παβλιουτσένκο.


Οπότε όλοι εσείς που πανηγυρίζετε για το ότι ήρθε με τα... δεύτερα η Τότεναμ καλά θα κάνετε να χαλαρώσετε και να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Ο ΠΑΟΚ σήμερα αντιμετωπίζει μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ και να είστε σίγουρο ότι αν ο Μπόλονι είχε την ευκαιρία θα έπαιρνε αρκετά από τα... δεύτερα στον ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά θα έπαιζαν βασικοί με κλειστά τα μάτια..
Οι Αγγλοι υπερτερουν και σε φυσικη κατασταση και σε τεχνικη..
Το να τους τρέξουμε, δεν νομίζω πως θα πιάσει, μιας και είναι συνηθισμένοι από το πρωταθλήμα τους που είναι 5 ταχύτητες πανω από το Ελληνικό.
Επομένως θα πρέπει να αναζητήσουμε τους τρόπους που θα μας κάνουν να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι αυτών.

Ο αργος ρυθμος και ενα καλο Passing game πιστεύω πως θα μας βοηθησουν σημερα..
Ενδεχομένως αν τους "κοιμίσουμε" να βρούμε την τρύπα για το γκολ..
Ο Μπόλονι ξέρει πως ακριβώς θα "χτυπήσουμε" ..

Καλό μας Ευρωπαικό ταξίδι αδέρφια.
 Ας απολαύσουμε όλοι τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά που δεν μπορούμε να ζήσουμε στο κωλοπρωταθλημα της χώράς μας, είναι η ευκαιρία να τα ζήσουμε σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια και να κάνουμε όλη την Ευρώπη να παραμιλαει για της Τούμπας το καζάνι. Δεν ζούμε συχνά τέτοιες στιγμές.Είναι μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγαπημένο μας σύλλογο.
Κάτι τέτοιες βραδιές μας κάνουν να ξεχνάμε τη μιζέρια της κωλοχώρας μας...
Κάτι τέτοιες βραδιές μεγαλώνουν το μεγαλείο του Π.Α.Ο.Κ. μας...
Κάτι τέτοιες βραδιές γεννάνε καινούρια ΠΑΟΚτσάκια...
Κάτι τέτοιες βραδιές φτιάχτηκαν για τον Π.Α.Ο.Κ. μας...
Νιώστε την αύρα της Τούμπας μας...
Νιώστε και απολαύστε...
Όσοι δεν μπορούνε να είναι εκεί μαζί μας, θα ειναι νοητά κοντά μας.
Και στο τέλος θα γιορτάσουμε μαζί.


Οσον αφορά τις ευχές των σκουληκιών προς τους οπαδούς της Τότεναμ που το περιέργο ρε αδέρφια?
 Η Αγγλία πάντα βοηθά το Ισραήλ
Και σήμερα το Ισραήλ υποστηρίζει Αγγλία.
Λογικό και Αναμενόμενο!


Lipton4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου