Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Vitolo

Όταν έκλεισε πέρυσι στον Άρη, κοίταξα το βιογραφικό του φευγαλέα και δεν μου γέμισε το μάτι. Προφανώς δεν είχα δώσει τη σημασία που έπρεπε. Για την ακρίβεια απορούσα γιατί οι σκώληκες τον κυνηγούσαν τόσο πολύ και τον πήραν τελευταία μέρα των μεταγραφών πανηγυρίζοντας.


Κρίνοντας εντελώς αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τον ερχομό του στην ομάδα μας, βλέποντάς τον πέρυσι σε πολλά παιχνίδια, τον θεωρώ ίσως τον καλύτερο περυσινό παίκτη του Άρη και σίγουρα μέσα στους 5 κορυφαίους αμυντικούς χαφ του πρωταθλήματος. Γρήγορος, με νεύρο, αυτό που λέμε "μηχανάκι" ή "διάολος" στο κέντρο, κόβει μπάλες με ευκολία και δίνει μάχες στο κέντρο. Φυσικά θέλει δίπλα του ένα ψηλό κορμί (Πάμπλο) γιατί είναι πολύ κοντός.

Καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ ότι ανεβάζει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της ομάδας μας, προσθέτοντας συνδυασμό χαρακτηριστικών που κανένα άλλο από τα αμυντικά χαφ μας δεν έχει. Ο Πάμπλο είναι καλός κόφτης, κρατάει μπάλα αλλά δεν είναι γρήγορος. Ο Αμπουμπακάρι είναι γρήγορος αλλά δεν έχει καλή μεταβίβαση και δεν είναι έμπειρος. Ο Βερόν κρατάει μπάλα, έχει την κάθετη μπαλιά, αλλά είναι απελπιστικά αργός. Ο Βιτόλο συνδυάζει ταχύτητα, νεύρο, καλά κοψίματα και καλή κοντινή μεταβίβαση.



Σχετικά με όλα αυτά που συζητιούνται για το περυσινό περιστατικό με τον Βιεϊρίνια, σαφώς και θεωρώ ότι πρέπει να του ζητήσει μια συγγνώμη και να του δώσει μια εξήγηση αν δεν το έχει κάνει ήδη. Πάντως, όπως είχα ξαναγράψει όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του για ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο Σάντος, η διοίκηση και ο ίδιος ο Βιεϊρίνια δεν φαίνονται να έχουν πρόβλημα (αντιθέτως μάλιστα), τότε μάλλον σε όλους εμάς δεν πέφτει και ιδιαίτερος λόγος. Ο Βιτόλο και ο Βιεϊρίνια είναι πλέον συμπαίκτες. Και το ήξεραν εδώ και κοντά δύο μήνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιθανό να συμβεί (να είναι συμπαίκτες). Οπότε...


Για τα περί "σαμποταζ" του σκώληκα και όλα τα σχετικά δεν έχω να πω κάτι γιατί όλα αυτά μου μοιάζουν τόσο μικρά και ανούσια που δεν γουστάρω να ασχοληθώ. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση, είναι καψούρα και τρέλα και χάνει τη γλύκα του όταν αρχίσουμε να συζητάμε για το πόσα χρώσταγε μια ομάδα στον παίκτη και γιατί άργησε να έρθει και ποιος έβαζε εμπόδια στη μεταγραφή και μπλα μπλα μπλα... Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

Τέλος, για τα περί ανετοιμότητας του παίκτη και έλλειψης προετοιμασίας, να πω ότι και πέρυσι χωρίς πρετοιμασία ήταν αλλά παρουσιάστηκεστο πρωτάθλημα σαν ένας από τους καλύτερους πάικτες από άποψη φυσικής κατάστασης. Καλή η προετοιμασία γενικώς, αλλά στην Ελλάδα τη θεοποιούμε λιγάκι... Νομίζω ότι μια χαρά προλαβαίνει να βοηθήσει την ομάδα στον επόμενο γύρο του ΓουΛου και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Όπως και να χει, καλώς ήρθε στον ομάδα και μακάρι να είναι υγιής και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Stepa αλάνι άναψε ντουμάνι

--------------------------------------------------------------------------------
H Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου
«ARIS Campie-ones "OleOle" Charilaou».

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Campie-ones "OleOle" Charilaou βρίσκεται στην περιοχή της Ν.Ελβετίας και Παπαναστασίου Χαριλάου (νούμερο 10 Ο.Α.Σ.Θ.,στάση "Γηπεδο") και θα αποτελέσει το εναλλακτικό κέντρο για όλους τους μελοντικούς αστέρες και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές των τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η Ακαδημία «ARIS Campie-ones "OleOle" Charilaou» αποτελεί την 22η ομάδα που εντάσσεται στο δίκτυο συνεργαζόμενων ομάδων – ακαδημιών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

H Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. επίσης οφείλει να ευχαριστήσει και δημόσια των Γενικό Μάνατζερ-(Κουμανταδόρο-μπλαμπλάκια) της ακαδημίας ARIS Campie-ones για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε κατα την ένταξη των ποδοσφαιριστών Vitolo και Παπάζογλου στην μεγάλη οικoγένεια της ομάδος μας.

Πηγή: Δεβετζή

2 σχόλια:

  1. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΓΑΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ 750.000 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή