Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ



Αγώνας για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Παναθηναϊκού ταξίδεψε απόσταση 505 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.

Στο παιχνίδι του α' γύρου (8η αγωνιστική), ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Εκδίκηση για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο Ελλάδας από τον ΠΑΣ πήρε την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" έπειτα από καλή εμφάνιση, νίκησε στο εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων την ομάδα της Ηπείρου με σκορ 1-0.

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλό. Η ομάδα είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά με έναν αγώνα λιγότερο έπειτα από τη χθεσινή ισοπαλία των "ερυθρόλευκων" στο Ηράκλειο και πέντε από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να πλησιάσει στην κορυφή αλλά και να "πιάσει" στην βαθμολογία τον Ολυμπιακό. Η Τούμπα αναμένεται κατάμεστη αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν λίγες ώρες μετά την κυκλοφορίες τους.

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι στόχος του ΠΑΟΚ τόσο στο αποψινό όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι η νίκη. "Δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία ανεξαρτήτως αντίπαλου ή γηπέδου. Σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι θα παίξουμε με έναν αντίπαλο δυνατό, με δικούς του στόχους, έδειξε ότι είναι δυνατός" είπε ο Πορτογάλος προπονητής και συμπλήρωσε. "Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε μέχρι τώρα, δε βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Το έχουμε πει όλες τις εβδομάδες ότι οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Και αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι για να πετύχουμε το στόχο, το πρώτο είναι η νίκη, αυτό γράφω στον πίνακα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μας".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αμυντικός μέσος Βιτόλο (14/1) και ο βασικός δεξιός μπακ Αραμπατζής (16/2) είναι τιμωρημένοι. Αντίθετα, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κοντρέρας (13/0) εξέτισε την τιμωρία του. Επιστρέφει και ο βασικός αμυντικός μέσος Πάμπλο Γκαρσία (19/1). Εκτός αποστολής έμειναν ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο (7/1) και ο επίσης αναπληρωματικός, αμυντικός Σαβίνι (10/0) ενώ επιστρέφει έπειτα από δύο μήνες απουσίας και θα μείνει εκτός απρόοπτου, στον πάγκο ο κεντρικός αμυντικός Τσιρίλο (14/0).

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν αλλάζει και θα αποτελείται από τον Μαλεζά και τον Κοντρέρας, άλλωστε ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με εννέα γκολ. Στα άκρα θα είναι ο Σνάουτσνερ και ο Λίνο. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Σορλέν. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού ο Ίβιτς ενώ από τα πλάγια θα ξεκινήσουν ο Βιερίνια και ο Κριστιάνο και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Εντίνιο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Εντυπωσιακή νίκη επί της ιταλικής Ρόμα σημείωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός με σκορ 3-2 στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των "32" του Europa League. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά έφτασαν στην ανατροπή και έκαναν το πρώτο βήμα εν όψει του επαναληπτικού της Ρώμης.

Στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός, από την Καβάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0. Οι "πράσινοι" έπειτα από μέτρια εμφάνιση, δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, όταν το έκαναν ήταν άστοχοι, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σισέ. Σε δύο αντεπιθέσεις στο β' μέρος, η Καβάλα με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σμόλαρεκ, πέτυχε ισάριθμα γκολ.

Το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη με τη Ρόμα βελτιώθηκε κατακόρυφα. Το επεισόδιο του Λέτο με τον Καραγκούνη στην ανάπαυλα του αγώνα με την Καβάλα ξεχάστηκε με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να τονίζουν ότι η ήττα από τους "Αργοναύτες" ήταν μία κακή παρένθεση. Στόχος τους στον αποψινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι το θετικό αποτέλεσμα, η νίκη δηλαδή απέναντι σε μία "καυτή" έδρα, πολύ δε περισσότερο έπειτα από την χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Οι "πράσινοι" έχουν αυτή τη στιγμή, δύο βαθμούς περισσότερους από τον "αιώνιο" αντίπαλο, αν φέρουν ισοπαλία την διατηρούν στους τρεις ενώ αν νικήσουν την εκτοξεύουν στους πέντε ενώ ξεφεύγουν οχτώ από τον αποψινό τους αντίπαλο.

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" Νίκος Νιόπλιας, "πάτησε" στην ψυχολογία των παικτών του και τους έδωσε μια ακόμα δόση αυτοπεποίθησής, λέγοντάς τους: "Πάμε στην Τούμπα για να δείξουμε ότι εμείς είμαστε το φαβορί". Ο Σιμάο που κόντρα στην Ρόμα έκανε συγκλονιστική εμφάνιση, σημείωσε για το αποψινό δύσκολολ παιχνίδι. "Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα. Έχεις καλούς παίκτες. Όσο περισσότερο παίζεις μια ομάδα την ξέρεις καλύτερα. Αυτό κάνει το ματς πιο δύσκολο. Πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε, να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν θα είναι εύκολο, θα έχει πολύ κόσμο εκεί. Ελπίζω να τα καταφέρουμε" τόνισε.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αμυντικός μέσος Ζιλμπέρτο Σίλβα (17/0) έμεινε για ακόμη μία αγωνιστική εκτός αποστολής μετά το πρόβλημα που έχει στον αστράγαλο ενώ τραυματίας παραμένει ο αναπληρωματικός δεξιός αμυντικός Σεϊταρίδης (5/0). Στην αποστολή είναι κανονικά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για τον οποίο πριν από τον αγώνα με την Ρόμα κυκλοφόρησε το σενάριο ότι δεν θα είναι στην αποστολή του αγώνα της Τούμπας επειδή φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για τον ερχόμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος ο παίκτης υποστήριξε ότι είναι στη διάθεση του προπονητή του που τον πήρε κανονικά στην αποστολή και μάλιστα, τον προορίζει για βασικό αφήνοντας στον πάγκο το Νίνη.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3 και ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Καντέ με τον Σαριέγκι με τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο στα άκρα. Σε ρόλο "κόφτη" θα είναι ο Σιμάο πλαισιωμένος από τους Καραγκούνη και Κατσουράνη. Στα πλάγια θα είναι ο Λέτο και ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Νίνη ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σισέ.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιερίνια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Δάρλας, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Νίνης, Κλέιτον, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης και Σισέ.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004/05: 1-1
2005/06: 0-1
2006/07: 2-1
2007/08: 0-1
2008/09: 0-0


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δαλούκας από τον σύνδεσμο Θεσσαλίας στο 13ο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα 12, οι γηπεδούχοι νίκησαν στα τέσσερα, οι φιλοξενούμενοι στα τρία ενώ δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι.




ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ,ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΙΟ



12 σχόλια:

  1. Ο λαγός στη φωτό είναι γκρι.Και ξέρεις πως γίνεται το γκρι.Από άσπρο μαύρο...Γράψε και κάτι για τον αγαπημένο σας Δαλούκα που τόσο θέλατε.Ή δεν ξέρετε ότι είναι ιδρυτικό μέλος της πεφο-βόλου;Αλλά με λιμανίσιους υπαλλήλους δεν είχατε ποτέ πρόβλημα εσείς.Σε αυτό έχουν δίκιο τα αρειανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα τωρα ειναι η μεγαλη ευκαιρια και πρεπει να την αρπαξουμε απ τα μαλλια. Αντε ΠΑΟΚΑΡΑ και ειμαστε κοντα στην κατακτηση του πρωταθληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ Κ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ.....ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!ΤΕΛΟΣ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγες ώρες πριν κοπεί ο βήχας για φέτος.
    Λίγες ώρες να τελειώσουμε το πιο γαμάτο πρωτάθλημα.
    Η χαρά τους θα κρατήσει μόνο μια μέρα.Τη Δευτέρα πάλι στα λαγούμια
    τους και στη μιζέρια τους.Οι πούτσες αρχίζουν απο σήμερα και θα τελειώσουν τη Κυριακή.
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΣΕΡΙ ΠΟΥΤΣΑΣ ΡΕ.Θα βαρεθείτε να βλέπετε χαρούμενους
    Παναθηναικούς να σας σπάνε τα αρχίδια στη δουλειά στο σχολείο ΠΑΝΤΟΥ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΜΑΤΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΣΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΣΑΛΟΝΙΚΑ Κ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ

    ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟΣ

    ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ Κ Η ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΒΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΒΡΙΧΑΤΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΒΡΙΧΑΤΑΙ Η ΠΑΟΚΑΡΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΤΟ ΒΑΖΕΛΑΚΙ. ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι μπαουγκτζήδες είναι μπουνταλάδες. Κλασσικοί γύφτοι ατσούμπαλοι. Θα μπουν μέσα καυλωμένοι, θα αρχίσουν τα ανοργάνωτα γιουρούσια και θα τσιμπήσουν το 1ο στο 10λεπτο. Θα τους πέσει η ψυχολογία και θα ρουφήξουν κι ένα δεύτερο στο χαλλλλαρό :D
    Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε ξαναδεί το έργο? Αιώνιοι μαλάκες κομπλεξικοί μπουνταλάδες.

    0-2 και Πρωτάθλημα!
    ΓΕΡΑ ΡΕ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΥΦΤΟ ΠΑΟΚΑΚΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπαογκια μουνακια του κοκκαλη τσιρακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΑΖΕΛΙΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.....
    ΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ
    ΠΑΤΕΡΟΤΖΙΓΓΕΡΟΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ......ΟΥΟΥΟΥ ΕΛΑΤΕ... ΜΠΑΝΑΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ τους admin να μην σβήσουν ούτε ένα σχόλιο από τα άχυρα. Τα γραπτά μένουν .... κ έχουν γέλια τα άτιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σασ αδίκησε η διαιτησία πάντως.Και η μετάδοση στο συνδρομητικό χάλια ήταν.Δεν πειράζει όλα καλά γάβροι του βορρά.Και πάλι δικό μας είναι.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή