Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Παρίσι




Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός (Ville lumière), από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Île-de-France και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα 13.000.000 και είναι έτσι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών.Το Παρίσι, προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.από όλον τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του. Ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, την αριστερή και τη δεξιά όχθη.


Αν βρεθείτε στο Παρίσι μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Palais Omnisports de Paris-Bercy.Το μοναδικό αυτό γήπεδο θα φιλοξενήσει φέτος τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Euroleague Final Four 2010. Μοναδικές συγκινήσεις επιφυλάσσουν στους φιλάθλους, τα 2 παιχνίδια που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 07 Μαΐου από τα οποία θα προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού το οποίο θα αναμετρηθεί την Κυριακή 09 Μαΐου για να αναδείξει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για το 2010.

Το χωρητικότητας 7.000 - 19.000 θεατών(ανάλογα με το event) στάδιο, κατασκευάστηκε το 1984 και φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια τα μεγαλύτερα αθλητικά και μουσικά events της πόλης του φωτός.














ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....







touBETakias


Aναζητήστε μας στο facebook με το όνομα Lipton Παοκ

Εχουμε και group : http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=360148906652&ref=ts

3 σχόλια: