Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Dorvalino Alves Maciel "Lino"

Επέκταση συμβολαίου του Alves Maciel Lino

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Βραζιλιάνο αμυντικό Alves Maciel Lino την επέκταση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2012


Τέσσερα στα τέσσερα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά τον Χαλκιά, τον Γκαρσία, τον Ίβιτς σήμερα πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα και ο Λίνο. Έτσι και οι τέσσερις παίκτες τα συμβόλαια των οποίων έληγαν το προσεχές καλοκαίρι, παραμένουν κάτοικοι Τούμπας.



Η άποψη του blog για τον Λίνο.

Η αληθεια είναι ότι πέρυσι δεν μας πολυέπεισε. Φέτος όμως με την προετοιμασία φανηκε πως απέδωσε αρκετά καλά.

Η θέση του Λινο ειναι full αριστερό μπακ .Όλοι οι βραζιλιάνοι μπακ (π.χ. Ρομπέρτο κάρλος, Καφου κτλ) παίζουν ως full back. Και αυτό γιατί γενικά οι βραζιλιάνικες ομάδες και η εθνική βραζιλία έπαιζαν πιο παλιά σχεδόν πάντα 3-5-2 με 2 full back αριστερά και δεξιά. Δηλαδή κάλυπταν όλοι τη γραμμή και άμυνα και επίθεση. Ο Λίνο είναι ένα full back που παίζει και ως εξτρέμ και ως μπακ. Ανάλογα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι ο Νέτο του Ρούλη και ο Λεονάρντο του Gayrou !


Οταν τον ειχαμε αποκτήσει ο Φερνάντο Σαντος ειχε δηλωσει "Θελαμε εναν παικτη που να μας οργανωνει το παιχνιδι απο τα αριστερα". Αυτο ακριβως το πραγμα έκανε εφέτος με μεγαλο βαθμο επιτυχιας.

Μεχρι και τα 2/3 του δευτέρου γύρου θαυμάζα σ' αυτόν τον παίκτη ότι παίζει συνέχεια βασικός και δεν κουράζεται.Συν το ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά φέτος και ότι επιθετικά είναι πολύ καλός!


Η διανοητική και φυσική του κόπωση από τα συνεχόμενα ματς τον οδήγησε σε άσχημες εμφανίσεις στα τελευταία ματς της ομάδα μας. Απελπιστικές σέντρες και άσχημα χτυπημένα στημένα. Είναι πάντα το πρώτο και εύκολο θύμα του Santos και αυτο οφείλεται κυρίως στη νοοτροπία του η οποία τον σπρώχνει αρκετές φορές σε εξεζητημένες επιλογές αντί των πιο απλών λύσεων. Σε μεγάλο βαθμό αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τα 29 του έπαιζε ποδόσφαιρο στη Βραζιλία όπου κυριαρχεί το ταλέντο και η άναρχη προσωπική ενέργεια και έτσι όταν ήρθε στην Ευρώπη είχε τεράστιες ελλείψεις σε θέματα τακτικής αντίληψης Έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες αυτό τον ενάμισι χρόνο που δουλεύει με τον Σάντος και έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στο πως λειτουργεί προσφέροντας σημαντικότατη βοήθεια στην ομάδα και φέτος αλλά και πέρσι.


Φυσικά και είναι καλό που περέμεινε στην ομάδα αλλά πρέπει ταυτόχρονα η ομάδα να απεξαρτηθεί από τις υπερβολικές απαιτήσεις πάνω του, τις οποίες όσο περνάει ο καιρός θα μπορεί να κουβαλήσει όλο και λιγότερο.
Σε σεζόν με περίπου 50 παιχνίδια (36 πρωταθλήματος, 8 Ευρώπης αν περάσεις προκριματικό και μπεις στους ομίλους του Europa και 2 εως 6 κυπέλλου) να απαιτήσεις στα 33 του να παίξει πάνω από 25 καλά ματς είναι μη ρεαλιστικό.Θα πρέπει να εναλλάσεται με κάποιον ισάξιο του στα αριστερά για να μην έχουμε προβλήματα την νέα σεζόν .

Υ.Γ :Είναι από τα πιο ήρεμα παιδιά της ομάδας. Δεν τον έχουμε να μανουριάζει ποτέ. Άσε που είναι 32 ετών και μοιάζει για 25!


Το blog μας συγκέντρωσε αρκετές από τις ωραίες στιγμές που μας χάρισε ο Λίνο ,τον τελευταίο 1,5 χρόνο που είναι στην ομάδα και σας τις παρουσιάζει στο video που ακολουθεί.
Ελπίζουμε να υπάρξη και ανάλογη συνέχεια.
Απολαύστε τον :





Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=7U6NtGGDlHc




-------------------------------------------------------------------------------------
Aναζητήστε μας στο facebook με το όνομα Lipton Παοκ

Εχουμε και group : http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=360148906652&ref=ts

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΟ …ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή