Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ρεπορτάζ ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ – ΠΑΟΚ

Πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Ληγκ, που θα γίνει στο «Ούλλεβααλ Στάντιον», έδρα της Βαλερένγκα, στο Όσλο της Νορβηγίας, σε απόσταση 3.500 χιλιομέτρων, περίπου, από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΙΡΟΣ – Πέμπτη, ώρα 20.00 : Ασθενής βροχή, θερμοκρασία 15 °C, άνεμος Ν-ΝΑ, με 17 χλμ/ώρα (3 μποφόρ) και υγρασία 91%.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΒΟΗΘΟΙ : Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Ντεακόνου, με βοηθούς τους, Κρίστιαν Νίκα και Ιονέλ Πόπα, ενώ 4ος θα είναι ο επίσης Ρουμάνος, Μάριαν Μπορντεάν.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

Πέντε μέρες πριν τον κρίσιμο πρώτο αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Ληγκ, η Βαλερένγκα ηττήθηκε 3-0, μέσα στο γήπεδό της, από την Οντ Γκρένλαντ. Το σκορ, όμως, είναι μαγική εικόνα και δεν εκφράζει καθόλου την απόδοση των δύο ομάδων. Η Βαλερένγκα είχε πλήρη υπεροχή, έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρια, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα, στο πλεχτό.
Αντίθετα, η Οντ έκανε τρεις ευκαιρίες, έβαλε τρία γκολ, έχασε άλλο ένα στο τέλος του αγώνα και νίκησε 3-0, αλλά δεν άξιζε, σε καμία περίπτωση, τους τρεις βαθμούς. Παρά τις τέσσερις ήττες του τελευταίου μήνα, η Βαλερένγκα έδειξε, σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παρά τα λεγόμενα των ανθρώπων της, όλοι πιστεύουν, κατά βάθος, ότι μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Ληγκ και ας λένε, ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, για την πρόκριση.

«Ξέρουμε, ότι θα αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ παίζει σίγουρο ποδόσφαιρο, με πολλές πάσες, ενώ είναι σκληρή και επικίνδυνη ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση. Είναι κρίσιμο να μη δεχτούμε γκολ και θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αν το πετύχουμε. Μετά, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε εμείς γκολ, για να νικήσουμε. Αν αναλύσουμε τις επιθετικές προσπάθειες, θα δούμε, ότι εμείς έχουμε 12% επιτυχημένες προσπάθειες, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 42%, που είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Κι αυτό δείχνει, ότι θα είναι πολύ δύσκολη μια νίκη για μας. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και αμυντικά και επιθετικά», δήλωσε ο παίκτης-προπονητής της Βαλερένγκα, Μάρτιν Άντρεσεν.

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ και το «Γκολντ Καπ» ο τερματοφύλακας Τρόυ Πέρκινς και είναι στη διάθεση του προπονητή του. Έτοιμος για τον αποψινό αγώνα είναι και Μπενγκτ Σάτερνες, ενώ δόθηκε δανεικός στη Μπρύνε, ο Στέφαν Στράντμπεργκ.
Απουσιάζουν, ο τραυματίας βασικότατος κεντρικός αμυντικός Αντρέ Μούρι και ο βασικός μέσος Φρέντυ ντος Σάντος, που θα κάνει εγχείριση, επειδή βρέθηκε μια τρύπα, ανάμεσα στους λοβούς της καρδιάς του.

Η αποστολή της ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ :

Πέρκινς, Κόνγκσχαβν, Χάγκεν, Άντρεσεν, Μαρτίνεζ, Μπέρρε, Στόρμπακ, Σάτερνες, Φέλλαχ, Φουενμαγιόρ, Λη, Μσ. Αμπντελάουε, Χάσταντ, Μχ. Αμπντελάουε, Ζάιτς, Σινγκχ, Μπριξ, Νούρι.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον ΠΑΟΚ, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας. Τελευταία φορά που η ομάδα της συμπρωτεύουσας έπαιξε εκτός συνόρων ήταν τη σεζόν 2005-06 όταν είχε φτάσει στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου είχε τερματίσει τέταρτος ανάμεσα σε πέντε ομάδες, με απολογισμό τρεις ήττες και μία νίκη, επί της γαλλικής Ρεν, με 5-1, στην Τούμπα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θέλει ο ΠΑΟΚ, με ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Νορβηγία. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και το άκουσμα της Βαλερένγκα δεν τρόμαξε κανέναν στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Να αποφύγει τις κακοτοπιές που δεν απέφυγαν Λάρισα και Παναθηναϊκός θέλει ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας στο Όσλο τη Βαλερένγκα το βράδυ της Πέμπτης (20:00) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως θα πρέπει οι παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποστήριξε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να περάσουμε, όμως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Για μία ομάδα που έχει μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας όπου ασχοληθήκαμε κυρίως με την φυσική κατάσταση είναι λογικό να μην είναι σε φουλ φόρμα. Έχουμε πει πολλάκις ότι είναι αυτό ένα πλεονέκτημα σημαντικό αυτό για την αντίπαλη ομάδα. Έχω αντιμετωπίσει σκανδιναβικές ομάδες τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε αυτό το θεωρητικό έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, κάνοντας την ομάδα μας να παίξει καλύτερα και να δείξουμε την αγωνιστική ταυτότητα που μας χαρακτήρισε την προηγούμενη σεζόν». Ερωτηθείς αν τον φοβίζει το… πάθημα της Λάρισας και του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Εγώ σας τα έλεγα από πέρυσι, όταν σας μιλούσα για τα play-offs και τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν για τις ελληνικές ομάδες».

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε πως στο ματς με τους Νορβηγούς θα στηριχτεί ως επί το πλείστον σε παίκτες που ανήκαν και πέρυσι στην ομάδα. «Περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούνε θα προέρχονται από την περσινή ομάδα, ώστε να έχουμε περισσότερο συμπαγή και ομοιογενή ομάδα, για να γνωρίζουν καλά τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο και να ανταποκριθούν καλύτερα. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς αύριο θα παίξουμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Όσο για την αντίπαλο, είπε: «Ξέρουμε ότι η αντίπαλη ομάδα έχει αξία, ικανότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της ομάδας αυτής. Από αυτά που έχω δει εγώ, έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ένα μείγμα έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών γεμάτο ταλέντο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Μία ομάδα με συγκεκριμένη οργάνωση, όπου κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου ο συνάδερφος μου στο τελευταίο παιχνίδι κράτησε στον πάγκο κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι. Οι δύο επιθετικοί, ένας κεντρικός αμυντικός και άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικά κομμάτια της στρατηγικής που ακολουθεί η ομάδα. Συνεπώς φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά στο αυριανό παιχνίδι και είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σωστή άμυνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Γιατί αν κάνουμε μόνο αυτό θα πάρουμε μεγάλο ρίσκο και θα είναι μεγάλο λάθος από τη δική μας πλευρά. Θα πρέπει να επιτεθούμε, να ψάξουμε να βάλουμε κάποιο γκολ, έχοντας όμως ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σωστή άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κίνητρα για να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν και θα δώσουν ότι μπορεί ο καθένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Κώστας Χαλκιάς κράτησε χαμηλούς τόνους. «Σίγουρα δεν είναι η μεγάλη ομάδα που θα μας ανησυχούσε, αλλά ούτε είναι μια ομάδα που μας αφήνει αδιάφορους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πρώτο ματς, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, ώστε στη ρεβάνς στην έδρα μας να προκριθούμε. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε, ότι θα περάσουμε", ήταν τα λόγια του διεθνή τερματοφύλακα.

Στον αγωνιστικό τομέα, εκτός αποστολής έμειναν ο μέσος Βιερίνια και ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ Σαβίνι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Πάμπλο Κοντρέρας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε στη Θεσσαλονίκη.


Τα δύο "νέα" πρόσωπα στην ενδεκάδα, που είπε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου, είναι ο Τσιρίλο, που θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας, παρτενέρ του Μπιζέρα και ο Φωτάκης, που μαζί με τον Ίβιτς θα είναι στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τον Γκαρσία, που θα ξεκινήσει σε ρόλο κόφτη. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Σνάουτσνερ και ο Λίνο θα είναι στα άκρα με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης πλαισιωμένο από τους Σορλέν και Κονσεϊσάο, στο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Χαλκιάς, Kresic, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Bizera, Cirillo, Conceicao, Dorvalino, Filomeno, Garcia, Ivic, Muslimovic, Sorlin, Sznaucner, Veron.
------------------------------------------------------------------------------------------------


9 σχόλια:

  1. Πού είναι αυτό το KOPA LOCA στην Αργυρούπολη ρε παιδιά; Οδός; Μένω κοντά στην περιοχή αλλά δεν το χω ξανακούσει το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Stepa για κοιταξε αυτό : Sports Hall Cafe Δημοσθένους 84-86 Καλλιθέα, ΑΘΗΝΑ


    Μην βασίζεστε μόνο στην ενημέρωση που γίνεται εδώ γιατί το blog μας δεν έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές! Προτρέπουμε όσους αποφασίσουν να επισκεφτούν τις παρακάτω επιχειρήσεις για να δουν τον αγώνα, να επικοινωνήσουν πρώτα με αυτές ώστε να διασταυρώσουν και να επιβεβαιώσουν το ότι θα δείξει τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. CΑFE STAVLOS, Θυσείο, ΑΘΗΝΑ (δεν έχει διασταυρωθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. di mezzo καφε (ΜΕΝΕΜΕΝΗ Αγ.Παρασκευης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3467206 Χτυπήστε ενα τηλέφωνο εδώ για Αθηνα αδέρφια και κρατήστε θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3467206 Χτυπήστε ενα τηλέφωνο εδώ για Αθηνα αδέρφια και κρατήστε θέσεις

    Προκειται για το cafe stavlos στο Θησείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή