Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Διαχείριση των χρημάτων του κόσμου ή επενδυτής?





Σε αυτό το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος με βεβαιότητα. Μιλώντας πάντα για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Από τότε που το ποδόσφαιρο έχει γίνει επαγγελματικό ,το χρήμα είναι αυτό που κάνει κουμάντο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι για να πάει ο ΠΑΟΚ μπροστά θα πρέπει να έρθει κάποιος επενδυτής .Λογική σκέψη .Αν αναλογιστούμε όμως τα αποτελέσματα των προηγούμενων επενδυτών θα απαντήσουμε ότι η καλύτερη λύση για τον ΠΑΟΚ είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων.




Ας πάρουμε μια μια τις περιπτώσεις..Στην περίπτωση που έχουμε διαχείριση ..
Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ εδώ και 3 χρόνια. Έχει καταφέρει κάθε χρόνο να έχει κέρδη. Μπορεί να είναι μικρά,όμως είναι πάντα σε θετικό πρόσημο. Κατάφερε να έχει μία σοβαρή ομάδα που όμως δεν είναι ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Για παράδειγμα το μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι 4-5 φορές μικρότερο από αυτό των ομάδων του ΠΟΚ.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτιάξει καλή ομάδα. Όμως το σύστημα δεν θα αφήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα γιατί οι παράγοντες των ομάδων του ΠΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα εκατομμύρια ευρώ του Champions League.
Συμπέρασμα: Είναι μια θετική λύση στο να έχει η ΠΑΕ μια ομαλή λειτουργία. Όμως δεν έχει την δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση του επενδυτή... Αν κάνουμε μια χρονική αναδρομή θα διαπιστώσουμε ότι ποτέ στον ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε κάποιος μεγάλος παράγοντας (επενδυτής).Οι Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν και έχουν παράγοντες που μπορούν να τις διοικήσουν .Μέχρι ο Άρης και ο Ηρακλής είχαν τέτοιους παράγοντες(Κοντομηνάς-Μυτηλιναίος).Στον ΠΑΟΚ δεν έχει έρθει ποτέ κάποιος σοβαρός παράγοντας. Όσοι ήρθαν ήταν άφραγκοι και στην ουσία φτιάχτηκαν από τον ΠΑΟΚ χρεώνοντας τον.
Συμπέρασμα: Με τους παράγοντες που είχαμε έως τώρα δεν είναι η κατάλληλη λύση.

Γενικά ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να δει στα μάτια τις ομάδες του ΠΟΚ όταν θα έχει μηδενικά χρέη,όταν θα έχει έναν ισχυρό παράγοντα που θα έχει την δυνατότητα και την θέληση να επενδύσει στην ομάδα. Το ερώτημα βέβαια είναι ''γιατί τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί αυτός ο άνθρωπος?''Η απάντηση και εδώ είναι δύσκολη. Αρκετοί λένε ότι δεν αφήνουν τέτοιους ανθρώπους να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Άλλοι λένε ότι βλέπουν τα χρέη και δεν πλησιάζουν. Άλλοι ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ,γιατί γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν κάτι εναντίον του συστήματος που το ελέγχουν οι μεγάλοι τις Αθήνας.
Αυτή η ομάδα πρέπει κάθε χρόνο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στα ίσια. Ο λαός του ΠΑΟΚ έχει περάσει πολλές στενοχώριες Αξίζει κάτι καλύτερο.

ΠΑΟΚ να' σαι και μη φοβάσαι.

touBETakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου