Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Παναθηναικός-ΠΑΟΚ 25/10/2009





Αγώνας για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 19:00. Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανύσει απόσταση 505 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.

Στο γήπεδο θα βρεθούν μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού για τους λόγους που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μεμονωμένα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, την προηγούμενη Πέμπτη, νίκησε την Στουρμ Γκρατς, στο Ολυμπιακό Στάδιο, με 1-0.
Οι "πράσινοι" ήταν μέτριοι στο α' μέρος, ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, μετά και την είσοδο του Νίνη στον αγωνιστικό χώρο και νίκησαν με πέναλτι του Σαλπιγγίδη, στο 61ο λεπτό. Σε πολύ καλή ημέρα, ο Τζόρβας δεν άφησε τους Αυστριακούς να σκοράρουν, όταν αυτοί πίεσαν για την ισοφάριση.

Στο πρωτάθλημα, την προηγούμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός, πολύ κακός στο α' μέρος, καλύτερος στην επανάληψη, αναδείχθηκε ισόπαλος στην Καβάλα, με την τοπική ομάδα, με 2-2. Οι "πράσινοι" έχαναν στο ημίχρονο, με 2-0, από δύο γκολ που πέτυχε ο Ονουάτσι, στο 21' και το 44', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη μείωσαν με τον Κατσουράνη, στο 56ο λεπτό και ισοφάρισαν με τον Σισέ, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι μέτριο. Η ομάδα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά δεν ικανοποιεί καθόλου με τις εμφανίσεις της. Την Παρασκευή, ο Κώστας Αντωνίου είχε συνάντηση με τον Τεν Κάτε στην Παιανία και δεν έλειψαν τα σενάρια που ήθελαν να τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Ολλανδού από την τεχνική ηγεσία. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν υφίσταται. Προς το παρόν, τουλάχιστον. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υπεραμύνθηκε της δουλειάς του υποστηρίζοντας, μετά τον αγώνα με την Στουρμ, ότι μετράει το αποτέλεσμα, προσθέτοντας, ότι ο Παναθηναϊκός, στα 10 τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει οχτώ νίκες, μία ισοπαλία (από την Καβάλα) και μία ήττα (από την Γαλατά).

Στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός νιώθει πλέον "καυτή" την ανάσα του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια, μετά τη χθεσινή νίκη των "ερυθρόλευκων", επί του Εργοτέλη, οι "πράσινοι" έπεσαν στην δεύτερη θέση και θέλουν νίκη απόψε, κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να ξαναβρεθούν με τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ, με το ντέρμπι των δύο "αιωνίων" την 12η αγωνιστική, να πλησιάζει.
Στόχος, λοιπόν, στο αποψινό παιχνίδι, δεν είναι άλλος από το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και μία καλή εμφάνιση, για να φύγουν τα σύννεφα, που έχουν αρχίσει και μαζεύονται. Οι οιωνοί, πάντως, είναι θετικοί , αφού ο Παναθηναϊκός έχει μόνο νίκες στα οχτώ τελευταία παιχνίδια, που έχει υποδεχθεί τον "δικέφαλο", με τέρματα 18-3.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της απουσίας των τριών ακραίων αμυντικών Μαρίνου, Σεϊταρίδη, Δάρλα. Ο Ολλανδός προπονητής προβληματίζεται, αν θα ξεκινήσει το Νίνη βασικό, αλλά μάλλον θα τον αφήσει στον πάγκο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1.
Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Βύντρα με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας με τους Γκάμπριελ και Σπυρόπουλο στα άκρα. Στα χαφ θα είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Κατσουράνη, με τον Καραγκούνη μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, τους Λέτο και Σαλπιγγίδη από τα πλάγια και τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Νίκη με 2-0 για τον ΠΑΟΚ, την προηγούμενη αγωνιστική, στο γήπεδο της Τούμπας, επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «δικέφαλος» πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έφτασε στη νίκη, έπειτα από ένα δίλεπτο ξέσπασμα, στο φινάλε του α’ μέρους, όταν σημείωσε και τα δύο γκολ, με τον Λίνο και τον Αραμπατζή.

Από δύο συνεχόμενες νίκες προέρχεται ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος", έπειτα από το μέτριο ξεκίνημα, ανέβηκε στην τρίτη θέση, όπου είναι μαζί με τον Άρη και τον Εργοτέλη, στους 12 βαθμούς. Το κλίμα στην ομάδα βελτιώθηκε και όπως τόνισε ο μέσος Βίκτορ Βιτόλο :
"Ο Παναθηναϊκός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Όμως και εμείς είμαστε μία δυνατή ομάδα και θα κατέβουμε στην Αθήνα για τη νίκη". Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Πάμπλο Κοντρέρας.
"Έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα τις διεκδικήσουμε στο ΟΑΚΑ. Νοιώθουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε δύο νίκες σερί και με όλο τον σεβασμό που έχουμε στον Παναθηναϊκό, που είναι μία δυνατή ομάδα, θα παίξουμε με σκοπό να συνεχίσουμε αυτό το σερί".

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, την περσινή περίοδο, σε 5 αγώνες στην Αθήνα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, για κανονική περίοδο και play off είχε ισάριθμες ήττες και γκολ 2-13!
"Πέρσι, δεν κερδίσαμε κανένα ντέρμπι και πάνω από όλα εμείς οι ποδοσφαιριστές νοιώσαμε λυπημένοι γι’ αυτό το γεγονός. Τώρα, όμως, μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα. Και παρατηρώ και στις προπονήσεις, απ’ όλους τους παίκτες, πως υπάρχει διάθεση και δίψα για να νικήσουμε τέτοιου είδους αγώνες", απάντησε ο Χιλιανός αμυντικός.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς παραμένει τραυματίας και δεν θα παίξει. Τραυματίες είναι ακόμη, ο βασικός μεσοεπιθετικός Κονσεϊσάο (6/0), ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο και ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί. Αντίθετα, ο κεντρικός αμυντικός Κοντρέρας και ο ακραίος αμυντικός Σνάουτσνερ αποθεραπεύτηκαν. Ο Φερνάντο Σάντος προβληματίζεται για την επίθεση και προτίθεται να ξεκινήσει στην κορυφή τον Βλάνταν Ίβιτς, πλαισιωμένο από τους Κουτσιανικούλη, Βιερίνια, σε σύστημα 4-3-3.
Κατά τα άλλα, ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλι με τον Σαβίνι στο αριστερό άκρο και έναν εκ των Σνάουτσνερ ή Αραμπατζή στο δεξί. Στα χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Φωτάκης και ο Σορλέν.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Λέτο, Σισέ, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: 2-1
2005-06: 1-0
2006-07: 2-1
2007-08: 2-0
2008-09: 3-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ηλίας Σπάθας από τον σύνδεσμο Πειραιά στο πέμπτο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα τέσσερα προηγούμενα, γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι είχαν από μία νίκη ενώ δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Πέρσι, είχε διαιτητεύσει στο 4-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ για τα play off.


Τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει την νίκη είναι η κακή νοοτροπία στα ντέρμπι, η διαιτησία που σίγουρα θα είναι κακή για τον ΠΑΟΚ, και οι αρκετές απουσίες.

Πρέπει να μπει η ομάδα μέσα στο ΟΑΚΑ με πάθος,με αποφασιστικότητα,με καθαρό μυαλό και να μην φοβηθεί τον αντίπαλο.

ΠΑΟΚ να ΄σαι και μην φοβάσαι.

Υ.Γ. ούτε κουβέντα από τους οπαδούς του βάζελου για τα εισιτήρια.
Υ.Γ. Πόσοι θα είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ?Κανείς δεν γνωρίζει...Γιατί δεν θα είναι οργανωμένοι.

touBETakias

2 σχόλια:

  1. me ta eisitiria ta teleutaia xronia olo malakies ginonte,,,,,ki emeis 8eloume na er8oume toumpa alla.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eimastan kakoi...to mono pou mporousame na kerdisoume htan to x...apo kei kai pera....oute o Panathinaikos htan kalos.o Katsouranhs to phre to mats.o Kragkounis megalos karagkiozhs...opos kai o spathas...edose sto deutero hmixrono 15 foul-vouties ekso apo thn perioxh mas...

    y.g. pali den mporoume na kerdisoume sta ntermpi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή