Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Αγώνας για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη. Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα διανύσει απόσταση 274 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας της προηγούμενης αγωνιστικής, αφού επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή, στο γήπεδο της Τούμπας. Ο "δικέφαλος" πραγματοποίησε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, ωστόσο δυσκολεύτηκε να φτάσει στο γκολ που σημείωσε τρία λεπτά πριν από το φινάλε ο Ίβιτς.

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι κακό. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποτελεί παρελθόν από την προεδρία έπειτα από την επίθεση ανεγκέφαλων οπαδών της ομάδας, στο ημίχρονο του αγώνα του πρωταθλήματος Νέων, εις βάρος παικτών και οπαδών των Νέων του Άρη. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Ζήσης Βρύζας. Η ομάδα νίκησε δύσκολα τον Ηρακλή, σημειώνοντας μόλις την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, έπειτα από την επικράτηση της πρεμιέρας επί του Λεβαδειακού. Μία καλή εμφάνιση και μία άνετη νίκη επί του νεοφώτιστου ΠΑΣ Γιάννινα, θα ήταν το καλύτερο… φάρμακο για την ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποψινή αναμέτρηση.
"Έχουμε την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα, αρκεί να δείξουμε διάθεση, αποφασιστικότητα και θέληση, όπως κάναμε σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο", είπε ο Πορτογάλος και συμπλήρωσε.
"Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν συνείδηση του τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχουν εύκολα ματς, όλα είναι δύσκολα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς έμεινε εκτός αποστολής για ακόμη έναν αγώνα αφού δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Δεν υπολογίζονται ακόμη, ο βασικός αμυντικός χαφ Βιτόλο, ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί, ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο, ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Μπιζέρα και ο βασικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ. Αντίθετα, ο μεσοεπιθετικός Βιερίνια αποθεραπεύτηκε και θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κοντρέρας και Τσιρίλο και στα άκρα θα είναι ο Αραμπατζής με τον Λίνο. Σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία πλαισιωμένος από τους Ίβιτς και Σορλέν. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Παπάζογλου ενώ από τα πλάγια θα επιτίθεται οι Βιερίνια και Κονσεϊσάο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Με πρωταγωνιστή τον Σαϊτιώτη που πέτυχε και τα δύο γκολ, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-1 την Καβάλα, την προηγούμενη αγωνιστική. Ο επιθετικός της ομάδας της Ηπείρου σκόραρε στο 21' και το 84' και της έδωσε το τρίποντο. Η Καβάλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, πίεσε τον αντίπαλο, είχε ευκαιρίες αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Ιωάννου.

Το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ καλό. Η ομάδα ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, έφτασε τους εννέα βαθμούς (έχει ακόμη τρεις ισοπαλίες και μία ήττα) και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της που δεν είναι άλλος από την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Χωρίς άγχος λοιπόν, θα παραταχθεί στο αποψινό παιχνίδι με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ότι προκύψει. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Σωτήρη Μπαλάφα, που αγωνίζεται στα Γιάννενα, δανεικός από τον ΠΑΟΚ.
" 11 αυτοί 11 κι εμείς. Το άγχος το έχει ο ΠΑΟΚ που καίγεται να κερδίσει. Με λίγη προσοχή μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα", δήλωσε και σχολίασε την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής.
"Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά να μην επαναπαυθούμε. Στο β' γύρο οι έδρες γίνονται πιο σκληρές, πρέπει να μαζέψουμε από τώρα τους βαθμούς για να παίζουμε χωρίς μεγάλο άγχος στη συνέχεια. Στόχος είναι η παραμονή, αλλά θα είναι καλοδεχούμενο ό,τι καλύτερο έρθει".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Γιώργος Παράσχος έχει σημειωμένα τέσσερα ονόματα στο απουσιολόγιο του. Ο λόγος για τον βασικό τερματοφύλακα Ελευθερόπουλο, τους αναπληρωματικούς μέσους Μπουχάν και Βαρτζιώτη χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα, και τον βασικό αμυντικό μέσο Μπαλάφα. Και οι τέσσερις αποκλείστηκαν από την αποστολή.

Ο έμπειρος προπονητής αναμένεται να παρατάξει σχήμα με δύο επιθετικούς στην προσπάθεια του η ομάδα να κερδίσει κάτι καλό. Οι Σαϊτιώτης και Μπακαγιόκο λοιπόν, θα είναι στην αντίπαλη περιοχή. Ο Σικαλιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μαϊστόροβιτς με τον Κώτσιο θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Στάθη και Βάντερσον στα άκρα. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Ντάσιο, Κανακούδη και Κούσα με τον Μενδρινό πίσω από τους δύο επιθετικούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Kresic, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Cirillo, Conceicao, Contreras, Garcia, Ivic, Lino, Moon, Savini, Sorlin, Veron, Vieirinha.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος, Στάθης, Βάντερσον, Κανακούδης, Κούσας, Ανδράλας, Βαγγελής, Μενδρινός, Σιαλμάς, Μιχαήλ, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Σαϊτιώτης, Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά, Τζάνης, Σενόνε.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: -
2005-06: -
2006-07: -
2007-08: -
2008-09: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μιχάλης Τσινιάρης από την Αθήνα, στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Φέτος, έχει σφυρίξει σε έναν αγώνα (Καβάλα - Ατρόμητος Αθηνών 2-1, 4η αγωνιστική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου