Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΠΑΟΚ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ


Αγώνας στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής, τελευταίας, του πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Εργοτέλη ταξίδεψε απόσταση 850 χιλιομέτρων, για να φτάσει στον προορισμό της.

Ο αγώνας έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ θέλει βαθμούς εν όψει play off ενώ ο Εργοτέλης είναι αδιάφορος. Στο παιχνίδι του α' γύρου (15η αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο Στάδιο, με 2-0.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Με σβηστές τις μηχανές, ο ΠΑΟΚ νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική την Καβάλα στο γήπεδο του με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μουσλίμοβιτς, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι καλό. Έπειτα από τρεις σερί ήττες, ο "δικέφαλος" επέστρεψε στις επιτυχίες και διατηρήθηκε δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στην βαθμολογία Ολυμπιακό εν όψει και της συμμετοχής του στα play off. Παίκτες και τεχνική ηγεσία θέλουν να τελειώσουν την κανονική περίοδο με θετικό αποτέλεσμα ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του πέμπτου στην βαθμολογία Άρη, ώστε να ξεφύγουν και άλλον έναν βαθμό, στην ειδική βαθμολογία των play off.

Ο Πάμπλο Βιτόλο έχει ήδη το μυαλό του στα play off :
"Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και τις δυνατότητές της. Ξέρω πώς αγωνιζόμαστε και είμαι αισιόδοξος. Έχουμε την καλύτερη ομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι με τη στήριξη του κόσμου θα είναι νικηφόρα για μας ενώ θα έχουμε και ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι δύο ομάδων. Είμαστε ίσως στην καλύτερή μας κατάσταση αυτήν την περίοδο", τόνισε ο Ισπανός βασικός αμυντικός χαφ και έριξε την μπηχτή του :
"Η αλήθεια είναι, ότι σε κάποια παιχνίδια δεν μας αντιμετώπισαν με το σεβασμό που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Το παρελθόν όμως δεν αλλάζει, γι' αυτό και είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια και έχουμε το βλέμμα μας μόνο μπροστά".

Ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχθεί, στο παρελθόν, πέντε φορές τον Εργοτέλη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα. Η ήττα ήταν την περίοδο 2004-05 με σκορ 2-0. Έκτοτε ο "δικέφαλος" έχει μόνο νίκες, ως γηπεδούχος, με αντίπαλους τους Κρητικούς.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αμυντικός μέσος Πάμπλο Γκαρσία (24/2, 2 ασιστ) εξέτισε την τιμωρία του. Ο βασικός μεσοεπιθετικός Ίβιτς (26/7, 4 ασιστ), πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κοντρέρας (19/1) και ο επίσης βασικός κεντρικός αμυντικός Μαλεζάς (21/1) είναι τιμωρημένοι.
Εκτός αποστολής έμειναν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κρέσιτς (4/0), ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ (12/0) και ο αναπληρωματικός μέσος Κριστιάνο (8/0), απόκτημα του Ιανουαρίου.
Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να κάνει αλλαγές και να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρό χρόνο στο πρωτάθλημα ενώ πήρε στην αποστολή για να συμπληρώσει 18άδα τον 24χρονο τερματοφύλακα Γλύκο, για πρώτη φορά φέτος και τον 19χρονο αμυντικό Καρασαλίδη, από την ομάδα των Νέων.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Στο κέντρο της άμυνας ο Τσιρίλο με τον Σαβίνι με τους Αραμπατζή και Λίνο στα πλάγια. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Βιτόλο με τον Πάμπλο Γκαρσία με τους Βιερίνια και Σορλέν στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τον Μουσλίμοβιτς και τον Παπαζογλου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Από εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 προέρχεται ο Εργοτέλης. Οι κρητικοί πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και έφτασαν στο τρίποντο, οι φιλοξενούμενοι ωστόσο φωνάζουν για το πέναλτι με το οπ0ίο ο Εργοτέλης, ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο με 1-1, πήρε ξανά προβάδισμα, στο ξεκίνημα του β' μέρους.

Το κλίμα στον Εργοτέλη είναι καλό. Η ομάδα με το τρίποντο επί του ΠΑΣ, το δεύτερο συνεχόμενο στα τελευταία παιχνίδια εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στην Τούμπα, με στόχο μία καλή εμφάνιση.

"Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση, ώστε να κλείσουμε με ωραίο τρόπο τη σεζόν. Πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση για εμάς", τόνισε ο Νίκος Καραγεωργίου και συμπλήρωσε :
"Από τη μια έχουμε πολλές απουσίες και από την άλλη αντιμετωπίζουμε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, γεγονός που κάνει το έργο μας δυσκολότερο. Πάντως, εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Σασιασβίλι (26/1) εξέτισε την τιμωρία του. Αντίθετα, τιμωρημένοι είναι, ο βασικός επιθετικός Μπούντιμιρ (24/6), δεύτερος σκόρερ της ομάδας, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Χίμπλιγκερ (24/2), ο βασικός ακραίος αμυντικός Ρουμπάκης (24/0), ο βασικός αμυντικός μέσος Μπέτο (24/3), ο συχνά βασικός αμυντικός Κορδονούρης (23/1) και ο βασικός επιθετικός Λεάλ (26/7), πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Εκτός αποστολής έμεινε ακόμη, ο βασικός αμυντικός μέσος Μπαλάφας (8/0), μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου, ενώ αντίθετα, έπειτα από έξι μήνες είναι και πάλι στην αποστολή ο κεντρικός αμυντικός Βίσιο (7/0).

Ο Νίκος Καραγεωργίου θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Δασκαλάκης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελούν ο Σασιασβίλι και ο νεαρός Σαρρής και στα άκρα θα είναι ο Γιαλούσης με τον Μπερτόσα. Σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Τζούνιορ με τους Ορφανό και Φραγκουλάκη να τον πλαισιώνουν. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Βερπακόφσκις και από τα πλάγια θα κάνουν επιθέσεις ο Τσεσνάουσκις και ο Ρομάνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γλύκος, Αραμπατζής, Καρασαλίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Χρυσοφάκης, Σασιασβίλι, Ορφανός, Μπερτόσα, Τζούνιορ, Τσεσνάουσκις, Γελαδάρης, Βίσιο, Σαρρής, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Δημήτρης Κοιλιάρας, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Γιαλούσης, Σιάκκας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004/05: 0-2
2005/06: -
2006/07: 1-0
2007/08: 1-0
2008/09: 2-0



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παπασταμάτης, από την Αθήνα, στο 12ο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα 11, οι γηπεδούχοι σημείωσαν εφτά νίκες ενώ τέσσερις αγώνες έληξαν ισόπαλοι.


Y.Γ : Προσοχή στον Παπασταμάτη, θα κοιτάξει να μας γεμίσει κάρτες (κίτρινες και κόκκινες) ενόψει των play off

2 σχόλια: