Σάββατο 9 Μαΐου 2009

O psychiatros βλέπει για σημερα

Καλημέρα φίλοι μου.
Στην τελική ευθεία τα περισσότερα πρωταθλήματα και ελάχιστα είναι τα ματς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Λίγες οι ομάδες που έχουν κίνητρο πλέον και σε χαμηλές αποδόσεις. Από κόσκινο περνάμε τα παιχνίδια μπας και βρούμε κάτι που να αξίζει στοιχηματικά.

Έτοιμη να κουνήσει το μαντήλι είναι η Εϊμπάρ. 11 βαθμοί την χωρίζουν από τον 18ο της βαθμολογίας. Η αλλαγή προπονητή κάθε άλλο παρά τη βοήθησε να αφού με τον Γιόσου Ουρίμπε στον πάγκο δεν έχει νικήσει για 8 σερί ματς. Η Χέρκουλες αντίθετα, έχει βάσιμες ελπίδες ανόδου. Προέρχεται από δύο ισοπαλίες με μέτριες εμφανίσεις, όμως σήμερα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει το τρίποντο, ώστε να δώσει χαρακτήρα ντέρμπυ ανόδου στο επόμενο ματς της (με Τενερίφη εντός). Στην Ισπανία κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση της Χέρκουλες από τη διαιτησία σε σχέση με τις άμεσες συνδιεκδικήτριές της, ενώ η πρόσφατη παράδοση δείχνει κι αυτή διπλό. Το 1.80 της νίκης των φιλοξενούμενων οριακά αποδεκτό.

Με την πλάτη στον τοίχο η Βασιλεία, δεν έχει περιθώρια άλλων απωλειών. Τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζυρίχη, την οποία μάλιστα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Η Ααράου χωρίς κίνητρο εδώ και καιρό. Αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματά της με τρεις καθαρές σερί ήττες και μάλιστα χωρίς καν να πετύχει γκολ. Χαμηλή η απόδοση του διπλού εδώ, αλλά είναι από της περιπτώσεις που ακόμα και τα 1.45 έχουν την αξία τους.

Επιστρέφουμε στην Ισπανία, όπου εκτός από την ασπρόμαυρη μπάλα, λατρεύουν και την άλλη, την πορτοκαλί με τα σπυριά. Συνεπέστατη η Μάλαγα εδώ και αρκετές εβδομάδες, δικαιώνει όσους την εμπιστεύονται. Μπορεί να κερδίσει εύκολα την Μπρουέσα και με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι, έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους, θα δώσουν αυτό το ματς και θα φύγουν για διακοπές. Πάντως το ματς είναι βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς μιλάμε για την τελευταία αγωνιστική πριν τα πλέι οφ, με τις ομάδες να έχουν κλειδώσει τις θέσεις τους στην κατάταξη.

Ως εναλλακτική πρόταση θα επιλέξουμε έναν ακόμα αγώνα μπάσκετ, αυτή τη φορά από τη χώρα μας. Πεντάστερη η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού. Η νέα ευρωπαϊκή κούπα στο ΟΑΚΑ προς λαϊκό προσκύνημα και εορταστικό κλίμα στις κερκίδες, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή. Ο Άρης προσκεκλημένος σε αυτό το πάρτυ. Τέτοια ματς συνήθως κρύβουν παγίδες αφού αποπροσανατολίζουν ομάδα και φιλάθλους. Όμως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων μπορεί να εκτοξεύσει τη διαφορά πάνω από τους 16 πόντους.

Συνοπτικά
286. ΕΪΜΠΑΡ – ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ 2
269. ΑΑΡΑΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2
812. ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΡΟΥΕΣΑ (+14.5) 1

Εναλλακτικά
805. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ (+15.5) 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου