Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ρεπορτάζ : Αστέρας Τρίπολης - Π.Α.Ο.Κ


Αγώνας για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τρίπολης. Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανύσει απόσταση 700 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Σεφτέ στο πρωτάθλημα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε στην Καβάλα την τοπική ομάδα με 1-0. Ο Τσέζαρεκ στο 23ο λεπτό πέτυχε το γκολ της νίκης για τους Αρκάδες.


Μετά τον αγώνα ο Μάρκο Γκόμεζ υπέβαλλε την παραίτηση του με αφορμή τις μουρμούρες που ακούστηκαν για το πρόσωπό του. Η διοίκηση δεν την έκανε δεκτή, ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος τον στήριξε, αλλά δεν απέκλεισε τίποτα.


"Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως τον υποστηρίζουν, καθώς θεωρούν, ότι οι τέσσερις βαθμοί είναι καλή συγκομιδή. Συνεχίζουμε με αυτόν τον προπονητή, τον στηρίζουμε, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται", τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αίσθηση που επικρατεί πάντως, είναι, ότι ο Αργεντινός μένει μέχρι να φύγει, αφού η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη για το πρόσωπό του.

Στις τάξεις της ομάδας της Αρκαδίας, πάντως, επικρατεί πίστη για την κατάκτηση των τριών βαθμών, στον σημερινό αγώνα που θα φέρει τον Αστέρα Τρίπολης από νωρίς ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε κανείς δεν έχει κρύψει ότι στόχος του Αστέρα είναι να ανέβει ένα ακόμα σκαλί, σε σχέση με τις πορείες, που είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αμυντικός Φυτανίδης, που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και δεν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική απουσία για την τεχνική ηγεσία. Ο αμυντικός Μπαρτολίνι αποθεραπεύτηκε, όπως επίσης ο επιθετικός Τσέζαρεκ και ο βασικός μέσος Καρντόσο. Ο Μάριο Γκόμεζ προτίθεται να παρατάξει την 11άδα με 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ντεγκρά. Ο Μαρσελάο με τον Λαζαρίδη θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Εστέβες και Ουριμπάρι στα άκρα. Στα χαφ θα ξεκινήσουν ο Μπαστία με τον Καρντόσο. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Έντερ πλαισιωμένος από τους Καρέρα και Βίλτσες και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Έπειτα από καλή εμφάνιση και χάρις σε ένα 10λεπτο ξέσπασμα, ο ΠΑΟΚ νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική τον Λεβαδειακό, στην Τούμπα, πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-0. Βιερίνια (62'), Φιλομένο (65'), Κουτσιανικούλης (72') σκόραραν για τον "δικέφαλο".

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι μέτριο και το 10λεπτο ξέσπασμα, που οδήγησε σε νίκη επί του Λεβαδειακού, δεν στάθηκε αρκετό για να διώξει πάνω από την Τούμπα τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί. Ενδεχόμενο, πάντως, διπλό, στην Τρίπολη είναι ικανό για να επαναφέρει τα χαμόγελα στο ασπρόμαυρο "στρατόπεδο". Γι' αυτό και οι παίκτες με την τεχνική ηγεσία δηλώνουν, ότι στόχος τους δεν είναι άλλος από τη νίκη με οδηγό το 0-2 της περσινής περιόδου στην Τρίπολη.

"Ξεκινήσαμε με νίκη το πρωτάθλημα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Εμείς θα πάμε για το διπλό στην Τρίπολη, όπως πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι" τόνισε ο Φερνάντο Σάντος.

Παράλληλα, ο "δικέφαλος" θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα αλλά και για να ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο μια "καυτή" τριάδα αγώνων καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας και η εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, τρεις ημέρες αργότερα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα, αφού οι βασικοί Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα και ο νεοαποκτηθείς Μουν είναι τραυματίες και αποκλείστηκαν από την αποστολή. Ο επίσης βασικός αμυντικός Τσιρίλο αποθεραπεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ, από τον τραυματισμό στην ωμοπλάτη του, ενώ αποθεραπεύτηκε και ο δεξιός μπακ Αραμπατζής, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τσιρίλο με τον Σαβίνι (ο Ιταλός ελλείψει άλλων στόπερ) θα είναι ο δίδυμο στην άμυνα με τους Αραμπατζή και Λίνο στα άκρα. Στα χαφ θα ξεκινήσει ο Βιτόλο πλαισιωμένος από τους Φωτάκη και Ίβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς, ενώ στα πλάγια ο Βιερίνια και ο Κονσεϊσάο που επανέρχεται στο αρχικό σχήμα.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος, Εστέβες, Ζεάν Κάρλος, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρντόσο, Εντερ, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ρίος.


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλόμενο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05:

2005-06:

2006-07:

2007-08: 2-0

2008-09: 0-2


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο Γιώργος Σταθόπουλος από τον σύνδεσμο Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου