Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ρεπορταζ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός







Αγώνας για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα διανύσει απόσταση 505 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ






Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ με τον τοπικό Αστέρα. Έπειτα από ένα πολύ καλό α' μέρος με αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ο "δικέφαλος" προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Φωτάκη. Λίγο αργότερα όμως, δέχθηκε την ισοφάριση έπειτα από λάθος της άμυνας το οποία εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο ο Τσέζαρεκ.στο 62ο λεπτό και ήταν ωσεί παρόν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το σφύριγμα της λήξης.






Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς δίνει ο ΠΑΟΚ αλλά το κλίμα στον "δικέφαλο" δεν είναι καλό. Μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, Τσιρίλο και Χαλκιάς είχαν έντονη λογομαχία στα αποδυτήρια με αφορμή το γκολ του Αστέρα για το οποίο ευθύνονται και οι δύο. Στόχος του "δικέφαλου" δεν είναι άλλος από τη νίκη προκειμένου με θετικό αποτέλεσμα και την ερχόμενη Τετάρτη στο εξ' αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο, η ομάδα να ανέβει στην βαθμολογία.






Ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. «Είπαμε ότι το πιο σημαντικό είναι εμείς τι θα κάνουμε και εννοείται ότι θα μπούμε με σκοπό τη νίκη. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία, θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλους συλλόγους, ένα κλασικό ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα» υποστήριξε και εμφανίστηκε σίγουρος για τους παίκτες του. «Ξέρουμε το θετικό άγχος, την προσμονή από την πλευρά των οπαδών, οπότε είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα και μεγάλη. Το παιχνίδι θα έχει μεγάλη ένταση. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη νίκη. Σεβόμενοι την αξία του αντιπάλου, αλλά αυτό δεν θα μας επηρεάσει στο ελάχιστο».






Στον αγωνιστικό τομέα, η μεγάλη απουσία είναι του βασικού αμυντικού μέσου Βιτόλο που τραυματίστηκε στην Τρίπολη. Οι αμυντικοί Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μουν έχουν τεθεί νοκ άουτ ενώ από τραυματισμό προέρχεται και ο βασικός αμυντικός Μπιζέρα και θα μείνει στον πάγκο. Ένα μήνα εκτός αγώνων θα μείνει ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τον Τσιρίλο και τον Σαβίνι ενώ στα άκρα θα είναι ο Αραμπατζής με τον Λίνο. Σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Γκαρσία πλαισιωμένος από τους Φωτάκη και Σορλέν. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς ενώ από τα πλάγια θα επιτίθενται ο Βιερίνια με τον Κουτσιανικούλη.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός που επικράτησε έπειτα από καλή εμφάνιση της Αλκμάαρ με 1-0 χάρις σε γκολ που πέτυχε στο β' μέρος ο Τοροσίδης. Την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έπειτα από τραγική εμφάνιση είχε παραχωρήσει ισοπαλία 0-0 στην Καβάλα γνωρίζοντας τις έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο.






Νέα τάξη πραγμάτων. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποτελεί παρελθόν αφού είχε σοβαρά προβλήματα με τους ποδοσφαιριστές. Ο Βραζιλιάνος Ζίκο είναι παρόν καθώς συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία για τα επόμενα δύο χρόνια. Το κλίμα στην ομάδα ήταν κακό αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη επί των Ολλανδών και την πρόσληψη του Ζίκο βελτιώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να τονίζουν ότι βελτιώθηκε η ψυχολογία τους. Στον πάγκο της ομάδας πάντως, στην Τούμπα θα καθίσει εκ νέου ο Μπόζινταν Μπάντοβιτς με βοηθό του τον Ανδρέα Νινιάδη. Ο Ζίκο παρακολούθησε την προπόνηση της Παρασκευής και θα πιάσει και επίσημα δουλειά την ερχόμενη Τρίτη, παραμονές του εξʼ αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος προπονητής μίλησε στους παίκτες και τους τόνισε ότι θέλει από την πλευρά τους καλή δουλειά. «Αν δουλεύουμε καλά και έχουμε καλή σχέση, τότε η ομάδα θα πάει καλά» τους είπε μεταξύ άλλων.






Στα «συν» για τους «ερυθρόλευκους» και η παράδοση αφού δεν έχουν ηττηθεί στις 11 τελευταίες τους επισκέψεις στο συγκεκριμένο γήπεδο για το πρωτάθλημα έχοντας απολογισμό πέντε ισοπαλίες και έξι νίκες. Τελευταία νίκη τον Οκτώβριο του 1997 με 2-1 ενώ πέρσι στο Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 1-0 στην Τούμπα αλλά είχε ανατρέψει το σκορ στον επαναληπτικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην παράταση με 2-0 και είχε προκριθεί στον ημιτελικό.






Στον αγωνιστικό τομέα, ο αριστερός μπακ Ντομί είναι τραυματίας όπως επίσης ο βασικός μεσοεπιθετικός Γκαλέτι που υπέστη θλάση κόντρα στην Καβάλα, ο βασικός μέσος Μαρέσκα, ο αριστερός μπακ Ντομί, ο δεξιός μεσοεπιθετικός Ζαϊρί με αιμάτωμα στο πέλμα, ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Σοϊλέδης και ο επιθετικός Ντάρμπισιρ.






Ο Μπάντοβιτς θα παρατάξει την ομάδα, εκτός απρόοπτου, με 4-5-1 και ενισχυμένη μεσαία γραμμή. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης, ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα ξεκινήσουν στο κέντρο της άμυνας με τους Ζεβλάκοφ και Ραούλ Μπράβο στα άκρα. Στα χαφ θα είναι ο Λεντέσμα, ο Ντούντου και ο Στολτίδης με τους Τοροσίδη και Λεονάρντο από τα πλάγια και τον Ντιόγο στην κορυφή της επίθεσης.






ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ






ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Kresic, Αραμπατζής, Cirillo, Savini, Lino, Μαλεζάς, Bizera, Garcia, Sorlin, Φωτάλης, Ivic, Veron, Vieirinha, Conceicao, Muslimovic, Filomeno, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου.






ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγο, Ζαϊρί, Μήτρογλου.






ΠΑΡΑΔΟΣΗ






2004-05: 1-1



2005-06: 1-2



2006-07: 2-3



2007-08: 1-1



2008-09: 0-0



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ


Ο Κάκος από τον σύνδεσμο Κέρκυρας. Ο διεθνής ρέφερι πέρσι σφύριξε σε τρία παιχνίδια ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.



Για το πρωτάθλημα, την 10η αγωνιστική στο 2-0 των «ερυθρόλευκων» εντός έδρας όπου δεν είχε αποβάλλει τον Γκαρσία για γροθιά στον Ντιόγο και την 25η στο ισόπαλο 0-0 στην Τούμπα όπου είχε αποβάλει Μενδρινό και Μπιζέρα ενώ πριν από τον αγώνα δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.



Για το Κύπελλο, στο 1-0 του «δικέφαλου» στον πρώτο προημιτελικό στην Τούμπα.



Ο Κάκος σφύριξε και τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στα play off με Παναθηναϊκό (0-1) όπου είχε αποβάλλει τον Γκαρσία και με ΑΕΚ (1-3) όπου είχε αποβάλλει τον Σορλέν.

1 σχόλιο:

  1. Η ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΞΑΝΑΜΑΝΑ Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΡΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΤΕ ΣΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ;
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΚΑΙΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ...ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...ΑΜΠΑΛΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή