Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

(ΠΑΟΚ-Ξανθη ) -(ΠΑΟΚ-Ρουλης)


Αγώνας για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη. Η αποστολή της Ξάνθης θα διανύσει απόσταση 214 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη, νίκησε στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 1-0. Ο "δικέφαλος" ήταν μέτριος αλλά πέτυχε τον στόχο του και πήρε την νίκη - πρόκριση με γκολ του Παπάζ0γλου στο 40ό λεπτό.

Στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έπειτα από μέτρια εμφάνιση, ηττήθηκε, την προηγούμενη αγωνιστική, στο Ολυμπιακό Στάδιο, από τον Παναθηναϊκό, με 2-1. Ο "δικέφαλος" παρουσιάστηκε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην άμυνά του. Δεν κατάφερε όμως το στόχο του, που ήταν να μη δεχθεί γκολ, αφού δέχθηκε δύο τέρματα, από τον Κατσουράνη, στο 24' και το 70', ενώ ισοφάρισε προσωρινά με τον Βιερίνια, στο 39', εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα των "πράσινων".

Καλό είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ έπειτα από την πρόκριση στο Κύπελλο. Η ομάδα είναι στην τρίτη θέση ουσιαστικά μαζί με τον Εργοτέλη, έναν βαθμό πίσω από τον Άρη και 10 από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο "δικέφαλος" θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις και θα έχει στο πλευρό του και την παράδοση. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια ως γηπεδούχος, έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα.

Στον αγωνιστικό τομέα, εξέτισε την ποινή του στον αγώνα Κυπέλλου, ο βασικός μέσος Ίβιτς (8/1). Κανονικό ρυθμό προπόνησης την Παρασκευή ακολούθησαν τόσο ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς (3/0) έπειτα από 1.5 μήνα απουσίας καθώς επίσης και ο βασικός τερματοφύλακας Χαλκιάς (8/0) και επιλέχθηκαν στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος είναι ανέτοιμος. Κατά τα άλλα, ο βασικός μεσοεπιθετικός Κονσεϊσάο (6/0), ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο (4/1), ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί (1/0) και ο αναπληρωματικός αμυντικός Μπιζέρα έμειναν εκτός αποστολής.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Τσιρίλο με τον Κοντρέρας θα είναι στο κέντρο της άμτνας και ο Σνάουτσνερ με τον Λίνο στα πλάγια. Ο Ίβιτς με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Σορλέν θα είναι στη μεσαία γραμμή με τον δεύτερο σε ρόλο "κόφτη". Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Παπάζογλου και από τα πλάγια θα τον πλαισιώνουν ο Κουτσιανικούλης με τον Βιερίνια.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΞΑΝΘΗΣ

Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου για την Ξάνθη μετά την επικράτηση με 2-1 στο γήπεδο του Ελληνικού, επί του Εθνικού. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σουάνης στην εκπνοή του αγώνα. Νωρίτερα, στο 17ο λεπτό οι Ακρίτες είχαν προηγηθεί με τον Κιντάνα και είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Πειραιώτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαιτησία, ο Ροντρίγκο στο 71'.

Στο πρωτάθλημα, η Ξάνθη προέρχεται από νίκη 2-1 στο γήπεδο της, επί της Καβάλας, . Οι Ακρίτες είχαν τον έλεγχο στο α' μέρος στο οποίο, όμως, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 1-0, με γκολ του Ιωάννου, στο 35’. Στην επανάληψη, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ισοφάρισαν με τον Στρμπα, στο 61', έχασαν πέναλτι με τον Λουτσιάνο, στο 75' και έφτασαν στην ανατροπή, με τον Βάλλα, στο 85'.

Το κλίμα στην ομάδα είναι μέτριο. Η νίκη επί της Καβάλας και η εμφάνιση του β' μέρους σκόρπισε χαμόγελα στην Ξάνθη, η εμφάνιση επί του Εθνικού όμως, προβλημάτισε. Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος. "Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά περισσότερα από κάποιους παίκτες μου" έλεγε.

Οι πρόσφατες νίκες πάντως, με Καβάλα και Εθνικό κάνουν τον Μαρσέλο Λέϊτε, αισιόδοξο. "Μας έχουν δώσει την απαραίτητη ψυχολογία να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον στη φετινή σεζόν. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο κι αυτό δεν είναι μόνον ένα καλό κίνητρο για εμένα που είμαι Βραζιλιάνος αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου.

Στην βαθμολογία μπορούν να συμβούν τα πάντα από τη στιγμή που από την 3η ως την 15η θέση τις ομάδες χωρίζουν μόλις έξι βαθμοί" είπε ο Βραζιλιάνος. Η Ξάνθη εκτός έδρας μέχρι στιγμής έχει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να σκοράρει ούτε μία φορά και θέλει στην Τούμπα να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός μέσος Κιντάνα (8/0) έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν παίζει. Αντίθετα, ο βασικός δεξιός μπακ Παπαδημητρίου (8/0) εξέτισε την ποινή του στον αγώνα Κυπέλλου. Νοκ άουτ ο βασικός μέσος Κουκιέλκα (4/0), ο βασικός μεσοεπιθετικός Λέϊτε (5/1), ο βασικός μέσος Λουτσιάνο (5/0). Στην αποστολή συμπεριλήφθη για πρώτη φορά ο Καμερουνέζος μέσος Αμπένα.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Ο Γκσπούρνινγκ θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Κωστούλας με τον Βάλλα θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Παπαδημητρίου και Τζάγκι στα άκρα. Ο Στρμπα με τον Φλίσκα θα είναι στα χαφ, με τον Φαμπιανέζι μπροστά τους, τους Σουάνη και Ζίεντσουκ στα πλάγια και τον Πόϊ στην κορυφή της επίθεσης.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιερίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλους, Φωτάκης.

ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Τζάκι, Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζιωρτζόπουλος, Πόι, Φαμπιανέζι, Αμπένα, Αλ Σαΐφι, Λιαπάκης, Κομεσίδης, Παπαδημητρίου, Σταθάκης, Στίβαρ, Κόλμπας, Στρμπα, Ζιέντσιουκ, Σουάνης, Φλίσκας.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: 1-0
2005-06: 1-0
2006-07: 1-0
2007-08: 0-1
2008-09: 1-0


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δαλούκας από τον σύνδεσμο Θεσσαλίας που επιστρέφει έπειτα από ένα μήνα τιμωρίας για τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Έχει σφυρίξει τρία παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, όπου γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι έχουν από μία νίκη ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Και το βράδυ στις 21:00 όλοι στο Παλατάκι να γλεντήσουμε τα σκουλήκια


1 σχόλιο: