Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

PAOK-Iraklis (video)



Αγώνας για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Μέτρια εμφάνιση και ισοπαλία 0-0 για τον ΠΑΟΚ, την προηγούμενη αγωνιστική, στο Περιστέρι, με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο "δικέφαλος" παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες, χωρίς κλασσικό επιθετικό (στην γραμμή κρούσης ξεκίνησε ο μεσοεπιθετικός Βιερίνια) και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό του.

Το κλίμα στον "δικέφαλο" δεν είναι καλό. Η ομάδα, μετά την πέμπτη αγωνιστική, έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, αγνοώντας τη νίκη από την πρεμιέρα και το 3-0 επί του Λεβαδειακού, προβληματίζοντας με τις εμφανίσεις της. Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να βρει λύσεις, ενώ οι οπαδοί τα έχουν με τους παίκτες. Περίπου 150 παραβρέθηκαν στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, για την εικόνα της ομάδας και "χτύπησαν" το καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές.
«Βρείτε τα και κάντε μια νέα αρχή. Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε ό,τι και να συμβεί. Αλλά πρέπει και εσείς να καταλάβετε σε ποια ομάδα βρίσκεστε και πως πρέπει άμεσα να γυρίσετε το άσχημο σερί και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στις νίκες», τους είπαν, μεταξύ άλλων.

Ο Φερνάντο Σάντος συνέστησε στους ποδοσφαιριστές του να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, να συγκεντρωθούν απόλυτα στον αγώνα με τον Ηρακλή και να αποδώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Ο Πορτογάλος τεχνικός ευελπιστεί, ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα αναπτερώσει το ηθικό στις τάξεις της ομάδας και θα αποτελέσει την αρχή, για μια καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, για ένα νέο ξεκίνημα.

Στον αγωνιστικό τομέα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε, κανονικά, ο Τσιρίλο, ο οποίος στην προπόνηση του Σαββάτου χτύπησε στη μύτη και αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχική 11άδα. Στους "εκλεκτούς" του Σάντος είναι και ο δεξιός μπακ Μουν, που αποθεραπεύτηκε και κλήθηκε στην αποστολή, για πρώτη φορά. Ο αναπληρωματικός επιθετικός Παπάζογλου εξέτισε την ποινή του. Οι απουσίες για ακόμη ένα παιχνίδι είναι πολλές και σημαντικές. Ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς, ο επίσης βασικός επιθετικός Φιλομένο, ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακάρι, ο βασικός αμυντικός μέσος Βιτόλο και ο δεξιός μπακ Σνάουτσνερ, δεν υπολογίζονται.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς με τους Τσιρίλο, Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και τους Αραμπατζή, Σαβίνι στα άκρα. Σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Γκαρσία πλαισιωμένος από τους Φωτάκη, Σορλέν. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Θανάσης Παπάζογλου, ενώ από τα πλάγια θα επιτίθενται Βιερίνια και Κονσεϊσάο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΗΡΑΚΛΗ

Δεν τα κατάφερε ο Ηρακλής, την προηγούμενη αγωνιστική. Ο "γηραιός" έχασε 1-0 στην Καβάλα, από την τοπική ομάδα, με γκολ που δέχθηκε στο 67ο λεπτό, από κεφαλιά του Ντουγκλάο. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έπειτα από το γκολ που δέχθηκε.

Το κλίμα στον "γηραιό" είναι μέτριο. Τη νίκη της πρεμιέρας, στην Κομοτηνή και την ισοπαλία με τον Άρη, διαδέχθηκαν δύο ήττες, από ΑΕΚ και Καβάλα και μία νίκη με τη Λάρισα. Το ζητούμενο είναι η επιστροφή στις επιτυχίες, απέναντι στον συμπολίτη ΠΑΟΚ, σε μία έδρα, όμως, που δεν είναι και η πλέον φιλόξενη, για τον Ηρακλή. Στα έξι τελευταία παιχνίδια στην Τούμπα, έχει μόνο ήττες, έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά και έχοντας δεχθεί 11 γκολ.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ δεν παραγνωρίζει την δυσκολία που θα έχει η αποστολή του Ηρακλή, αλλά εξέφρασε της προσδοκία της ομάδας του να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα.
«Να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να κοιτάξουμε να πάμε με ένα καλό πρόσωπο, πραγματικά πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε, ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι», είπε ο Ουκρανός προπονητής, που ρωτήθηκε για την κακή παράδοση της ομάδας του, στο συγκεκριμένο γήπεδο.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω την παράδοση. Τέτοια παράδοση υπήρχε και με την ΑΕΚ, περίπου η ίδια. Υπάρχουν πιο μεγάλες ομάδες, μεσαίες και πιο μικρές. Δε νομίζω, ότι παίζει ρόλο».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Όλεγκ Προτάσοφ δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Θα απουσιάσει ο μακροχρόνια τραυματίας μέσος Πιλότο, ο επιθετικός Μπόσνιακ και ο μεσοεπιθετικός Μιλάνο. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός Ντίκα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Κοβαλέφσκι θα είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κατσαμπής με τον Λέκι, με τους Γιαννούλη και Μάρτος στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Ντιέ, μαζί με τον Παπαστεριανό. Στα πλάγια θα ξεκινήσουν, ο Τουμά με τον Επστάϊν, ενώ ο Ντίκα θα είναι στην οργάνωση του παιχνιδιού, πίσω από τον Γιάκομπ, που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεση.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουν, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βερόν, Βιερίνια.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Μάρτος, Λέκι, Φούφουλας, Παπαστεριανός, Κονέ, Ιωαννίδης, Ντιέ, Ντάλα Μπόνα, Επστάϊν, Τουμά, Ντίκα, Γιάκομπ, Γιάντσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: 1-0
2005-06: 1-0
2006-07: 3-1
2007-08: 3-0
2008-09: 1-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παμπορίδης, από το σύνδεσμο Κιλκίς, στο τέταρτο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα τρία προηγούμενα, οι γηπεδούχοι νίκησαν στα δύο και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) και οι φιλοξενούμενοι στο ένα.

7 σχόλια:

  1. Ante mori paokaraaaaaaaaaa

    Nikh simera me tin gria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο ξέσπασμα...Εγώ πιστεύω στο 4μπαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και η παραδοση ειναι ασπρομαυρη το ματσακι θελει προσοχη!!
    Ο Σακης πρεπει να αρπαξει την ευκαιρια να ξεδιπλωσει το ταλεντο του και το τριποντο ειναι μονοδρομος να καλυφθει το χαμενο εδαφος απ τις γκελες και να στραβοπατησουν μια φορα και οι ακατανομαστοι του π.ο.κ !!
    Η νικη ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να προσφερουμε εις μνημην των αδικοχαμενων αδερφων μας!!
    ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει οπωσδηποτε να κερδισουμε για να παρουμε τα πανω μας. Ελπιζω η επισκεψη των οπαδων την προηγουμενη εβδομαδα καθως και το πενθιμο κλιμα για τα αδικοχαμενα μας αδερφια, να πεισμωσουν τους παιχτες και να βγαλουν τσαμπουκα και παθος για τη νικη. Αυτη ειναι υπαιτιοι και για τα αρνητικα και για τα θετικα αποτελεσματα. Ας το παρουν το ματς να τελειωνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή