Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

TOGETHER-FOREVER

PAOK-PARTIZAN
HCTE BOJE HCTA BEPA
ΙΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
SAME COLOURS SAME RELIGION



Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ

Η φιλία μεταξύ μας προέκυψε από έναν εντελώς απίθανο τρόπο. Γύρω στη δεκαετία του 90 ένας οπαδός του ΠΑΟΚ αντήλλασσε επιστολές με άλλους οπαδούς από Ευρωπαϊκές ομάδες. Μέσα σε αυτούς ήταν και κάποιοι οπαδοί της ΠΑΡΤΙΖΑΝ. Βέβαια, η φιλία έγινε πιο δυνατή λόγω ίδιων χρωμάτων, ίδιας θρησκείας και ίδιων προβλημάτων... Έτσι, πολλοί φίλοι της ΠΑΡΤΙΖΑΝ έρχονταν σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ και το αντίθετο. Η φιλία αυτή είναι πολύ δυνατή και θα παραμείνει το ίδιο δυνατή για πολλά χρόνια ακόμη


Η Παρτιζάν ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1945. Το γήπεδο της Παρτιζάν ονομάζεται «Παρτίζαν Στάντιον» .Κτίστηκε το 1949, τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά μία εκδοχή, η οδός στην οποία βρίσκεται, έδωσε την αφορμή για το παρατσούκλι των οπαδών της ομάδας. Λέγεται «οδός τάφου» και οι οπαδοί της «νεκροθάφτες» (στα Σέρβικα λέγονται «γκρομπάρι»). Οι οπαδοί της, ακολουθώντας τη… μεταφυσική συνέχεια, το αποκάλεσαν «ναό του ποδοσφαίρου». Η αρχική χωρητικότητά του ήταν 55.000, ωστόσο η ανακαίνισή του την περασμένη δεκαετία τη μείωσε στις 32.710. Αρκετή, ωστόσο, για να παραμείνει μια «καυτή λάβα» για τους εκάστοτε φιλοξενούμενους.
Το παρατσούκλι τους οι οπαδοί της Παρτίζαν («νεκροθάφτες») το οφείλουν στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Το προσωνύμιο το αποδέχθηκαν, ωστόσο και στο χαρακτηριστικό τους logo παρουσιάζουν έναν νεωκόρο να κρατά το φτυάρι του πάνω από ένα σκαμμένο λάκκο. Είναι οργανωμένοι σε συνδέσμους από τη δεκαετία του 1970.
Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ανέπτυξαν έντονη παραστρατιωτική δραστηριότητα, παρέχοντας στελέχη τους στην περίφημη οργάνωση του Αρκάν, τους «Τίγρεις».
Είναι αδελφοποιημένοι με τους συνδέσμους φιλάθλων του ΠΑΟΚ, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της ΤΣΣΚΑ Σόφιας…
Ένα από τα συνθήματα των «γκρομπάρι» αναφέρει πως όσο η Παρτίζαν έχει τη στήριξή τους, θα βρίσκεται στην κορυφή.







VIDEOS :

FRIENDLY PAOK-PARTIZAN....GOAL PERTIZAN :

http://www.youtube.com/watch?v=TNibAFWylLU

http://www.youtube.com/watch?v=8ODy8RuW7mA

http://www.youtube.com/watch?v=-PYILZCyZdM

http://www.youtube.com/watch?v=AO-CNh_lGyI


Το Βελιγράδι έχει παίξει το δικό του ρόλο στον εμφύλιο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, αφού οι οπαδοί της Παρτιζάν είναι «αδελφοποιημένοι» με τους ομολόγους τους του ΠΑΟΚ, ενώ οι «εχθροί» του Ερυθρού Αστέρα είναι σύμμαχοι του Ολυμπιακού.


touBETakias

4 σχόλια: