Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΠΑΟΚ-Αμερικανάκια

Σήμερα στις 19:00 στο γήπεδο της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την ομάδα που ο λαός της είναι μισός Έλληνας και μισός Αμερικανός,από την μάνα και τον πατέρα αντίστοιχα. Όπως βλέπετε και στο απόκομμα της εφημερίδας κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί με τον 6ο στόλο τις ωραίες στιγμές που τους είχαν χαρίσει οι κοπέλες του Πειραιά...ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία δίκαιη νίκη επί του άτιτλου, την προηγούμενη αγωνιστική, με 2-0, στο γήπεδο της Τούμπας, με δύο γκολ που σημείωσε στο α' μέρος.

Το κλίμα είναι πολύ καλό. Ο "δικέφαλος" παρέμεινε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, στην οποία θέλει να μείνει μόνος, αν νικήσει τους "ερυθρόλευκους". Όπλο του θα δεν θα είναι άλλο από την αμυντική του γραμμή, η οποία ήταν η καλύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σε δύο αγώνες στα play off δεν έχει δεχθεί γκολ.

Η αισιοδοξία, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, είναι διάχυτη στον "δικέφαλο" και αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Αντελίνο Βιερίνια. "Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και φέτος είναι ευκαιρία να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ", ανέφερε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και συμπλήρωσε. "Είμαστε όλοι διψασμένοι και αποφασισμένοι, φέτος. Έχουμε μάθει από τα περσινά λάθη, που μας αποπροσανατόλισαν και χάσαμε την ευκαιρία να τερματίσουμε πρώτοι, στα play off. Αν ο κόσμος έχει την παρουσία που είχε στο ματς με τον Άρη, τότε δεν φοβόμαστε τίποτα. Παίρνουμε δύναμη από αυτό το κοινό". Όσο για τον αποψινό αγώνα… "είναι το μισό Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία των play off. Μετά, θα πρέπει να μη χάσουμε στον τέταρτο ''τελικό'', στο Καραϊσκάκη", κατέληξε ο Βιερίνια.

Στον αγωνιστικό τομέα, το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Φερνάντο Σάντος ακούει στο όνομα Βλάνταν Ίβιτς (28/8, 5 ασίστ). Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από ίωση και αποκλείστηκε από την αποστολή όπως επίσης ο αναπληρωματικός επιθετικός Εντίνιο (11/1), μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου και ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ (12/0) που αποθεραπεύτηκε αλλά κρίθηκε ανέτοιμος. Επιστρέφει στην αποστολή ο συχνά βασικός δεξιός μπακ Αραμπατζής (20/2), δεν υπολογίζεται ο μακροχρόνια απών, αναπληρωματικός μέσος Κριστιάνο Μοράες (8/0).

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα: ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Τσιρίλο με τον Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας και ο Κοντρέρας με τον Λίνο στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Βιτόλο και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς. Οι τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής παίζονται μετά την απουσία του Ίβιτς. Ο Σάντος σκέφτεται να ξεκινήσει με τον Σορλέν σε ρόλο αντι – Ίβιτς με τους Κουτσιανικούλη και Βιερίνια στα πλάγια ή να βάλει τον Φωτάκη πίσω από τον Μουσλίμοβιτς και τους Σορλέν, Βιερίνια στα πλάγια. Δεν αποκλείεται πάντως, να επιλέξει και το 4-4-2 με τον Φιλομένο παρτενέρ του Μουσλίμοβιτς και στα άκρα τους Σορλέν και Βιερίνια. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής, στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν της ΑΕΚ, με 2-1, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, κατά διαστήματα. Οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν τέσσερα δοκάρια.

Το κλίμα είναι καλό. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, παρά το γεγονός, ότι στα τελευταία 30 λεπτά, η απόδοση του ήταν κάκιστη. Παίκτες και τεχνική ηγεσία των "ερυθρόλευκων" θέλουν νίκη στην Τούμπα, για να μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση και να κάνουν το πλέον καθοριστικό βήμα, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός μέσος Τοροσίδης (22/4, 6 ασίστ) είναι πανέτοιμος, έπειτα από τον πρόσφατο τραυματισμό του και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Εκτός αποστολής έμειναν, ο βασικός μέσος Ντούντου (17/4, 3 ασιστ), που είναι τιμωρημένος και ακόμη ο ενίοτε βασικός επιθετικός Ντιόγκο (16/2), ο ενίοτε βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός Ζαϊρί (19/2, 6 ασίστ), που είναι τραυματίες, ο ενίοτε βασικός μέσος Στολτίδης (18/1), που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Εξέτισε την ποινή του, ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ Γκαλίτσιος (21/0, 3 ασίστ). Η απουσία της τελευταίας στιγμής έχει να κάνει με τον ενίοτε βασικό αριστερό μεσοεπιθετικό Ντάτολο (8/0), απόκτημα του Ιανουαρίου που λόγω ενοχλήσεων στον μηρό αποκλείστηκε από την αποστολή.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Νικοπολίδης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ζεβλάκοφ, στόπερ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ και αριστερά ο Ραούλ Μπράβο. Στη μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης (θα παίξει στη θέση του τιμωρημένου Ντουντού) και ο Έντσο Μαρέσκα ενώ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ θα αγωνιστεί ο Όσκαρ. Σε ότι αφορά την τριάδα της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, δεξιά θα είναι ο Λούα Λούα, αριστερά ο Λεονάρντο και στην κορυφή θα παίξει ο Ντάρμπισαϊρ.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Βαλεριάνος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

Η Τούμπα και πάλι θα πρέπει να βγάζει φωτιές και με την ηχυτική βία να σμπρώξει την ομάδα για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα.Όπως και με τον άτιτλο έτσι και τα γαυράκια δεν πρέπει να πετάξει κανείς τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.Βγάλτε και πάλι τα λαρύγγια σας για 90 λεπτά...Ο ΠΑΟΚ αξίζει να βγεί πρώτος στα πλέι οφ και θα βγεί...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τάσος Κάκος, από τον σύνδεσμο Κέρκυρας, στο 15ο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα 14, οι γηπεδούχοι σημείωσαν τέσσερις νίκες, οι φιλοξενούμενοι έξι ενώ τέσσερις αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Ο αποψινός θα είναι ο πέμπτος αγώνας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που σφυρίξει ο διεθνής ρέφερι την τελευταία διετία.

Είχαν προηγηθεί οι αγώνες;
2008/09: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (10η) 2-0
2008/09: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (25η) 0-0
2008/09: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Κύπελλο, "8") 1-0
2009/10 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (4η) 1-2

Εμείς αυτό που θέλουμε από τον Τάσο Κάκο είναι να κάνει τα Αμερικανάκια να κλάψουν...Να φωνάζουν ότι τους έσφαξε η διαιτησία...
touBETakias

1 σχόλιο:

  1. ρε συ τουμπετυακια μια ερωτηση να κανω....ο λιπτον θα γραψει τιποτα σημερα? γιατι ουτε ενα σχολιο του δεν εχουμε δει σημερα που ειναι? απο ποια ωρα θα παει στο γηπεδο αμα ειναι να σας στειλω ενα κινητο μου σε κανα μαιλ γιατι θελω να σας γνωρισω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή