Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Στοιχηματικές προτάσεις για σήμερα....

Ο γύρος του κόσμου


Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλό μήνα με υγεία να έχουμε. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν θετικότατο καθώς τόσο το Σάββατο,. Όσο και την Κυριακή χάσαμε από ένα σημείο, γεγονός που μας έβγαλε εντέλει κερδισμένους αν και με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να ήμασταν πολύ καλύτερα. Δεν είμαι όμως καθόλου αχάριστος οπότε πάμε γρήγορα στο σήμερα. Το κουπόνι αυτό το τριήμερο, ως γνωστόν, περιέχει κυρίως παιχνίδια των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Σήμερα Σάββατο λοιπόν το μενού περιλαμβάνει τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, κάτι Βραζιλίες, Αμερικές κλπ και βέβαια τα ΠΠΚ. Για την Αγγλία υπάρχουν στο site παιδιά που κατέχουν σαφώς καλύτερα τις κατηγορίες από μένα, με τα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής ασχολούμαι σπανιότατα, την Β’ Ισπανίας ακόμα δεν την ξέρω καθόλου, οπότε μας μένουν οι εθνικές. Μπορεί να το διαβάζετε και να το ακούτε συνεχώς σε σημείο που να σας κουράζει, αλλά είναι πράγματι σημαντικό το να μην ξανοιχτούμε πολύ.

Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων έχουν μεγάλες ιδιομορφίες που καθιστούν δύσκολες τις προβλέψεις. Οι ομάδες συγκεντρώνονται αραιά και που ενώ βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει το βοηθητικό στοιχείο της φόρμας. Παρά ταύτα θα κάνουμε μια προσπάθεια να αλιεύσουμε (γιατί πραγματικά μοιάζει σα να ψαρεύεις στον ωκεανό) κάποια σημεία τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης.

Ισλανδία-Νορβηγία

Πρώτη μας στάση στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας όπου η εθνική ομάδα της χώρας αντιμετωπίζει τη Νορβηγία. Το σημείο προκύπτει καθαρά λόγω κινήτρου, καθώς οι γηπεδούχοι είναι ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης ( η πρώτη είναι καπαρωμένοι από τους Ολλανδούς) ενώ αντίθετα οι Νορβηγοί θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα ώστε να καταφέρουν να πάρουν τη δεύτερη θέση του ομίλου. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είναι περισσότερο εφικτό αν καταφέρουν να κερδίσουν τους αδιάφορους Ισλανδούς. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν και θεωρώ πως ο Κάριου και η παρέα του έχουν την ποιότητα και το σθένος να πάρουν το διπλό, ανανεώνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά ταυτόχρονα πολλαπλασιάζοντας τα λεφτά μας επί 1,75 που δίνει η Unibet.

Ουγγαρία-Σουηδία

Θα πάω και εδώ με τους Σκανδιναβούς. Η Ουγγαρία είναι δεύτερη στον όμιλό της με τρεις βαθμούς διαφορά από την πρώτη Δανία και τέσσερεις πάνω από την τρίτη Πορτογαλία. Ωστόσο στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια έχει να αντιμετωπίσει δύο φορές την Πορτογαλία, τη Δανία εκτός και σήμερα την Σουηδία. Άρα πιστεύω πως δύσκολα θα παραμείνει στη συγκεκριμένη βαθμολογική θέση και μετά την ερχόμενη Τετάρτη. Οι Σουηδοί ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με τους Πορτογάλους και έχοντας να αντιμετωπίσουν Μάλτα, Δανία και Αλβανία, δικαιολογούνται να θεωρούν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως “must win”. Ο Ιμπραιμοβιτς έχει έναν μικροτραυματισμό αλλά πιθανότατα θα παίξει. Σε κάθε περίπτωση το υλικό των Σουηδών είναι σαφώς καλύτερο από αυτό της Ουγγαρίας και αυτό περιμένω να φανεί και στο γήπεδο. Διπλό που πληρώνει 2,20 στη Unibet.


Περού-Ουρουγουάη

Παίρνουμε το ιδιωτικό μας αεροπλάνο και πάμε στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Περού. Εκεί η τοπική εθνική ομάδα υποδέχεται την Ουρουγουάη. Η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή του αγώνα στην Ισλανδία. Το Περού είναι τελευταίο και εκτός Μουντιάλ την ώρα που η Ουρουγουάη βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Ισημερινό και την Πέμπτη θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο του ομίλου της Κεντρικής Αμερικής. Αναμφίβολα λοιπόν η ομάδα του Αμπρέου έχει ευκαιρία νίκης ακόμα κι αν στερείται τις υπηρεσίες των Φορλάν και Κάσερες. Άλλωστε και για το Περού εσείς κι εγώ θα είμαστε βασικοί οπότε το διπλό στο 1,90 της Unibet κε καλύπτει και θα τιμηθεί.


Ρουάντα-Αίγυπτος

Και μετά το Πέρου ξαναπαίρνουμε το ιδιωτικός μας αεροσκάφος (ονόματι airpontiak)
Και πάμε στη Ρουάντα. Εκεί τα παλικάρια αντιμετωπίζουν την Αίγυπτο που καταδιώκει τον Τζιμπούρ και την Αλγερία ώστε να τους πιάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μπορεί για την Αίγυπτο να λείπουν οι Ζιντάν και Μίντο, ωστόσο στη Ρουάντα τα πράγματα είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα με πολλούς βασικούς παίκτες να αποκλείονται από τον προπονητή τους. Τώρα το ποιοι είναι αυτοί μη με ρωτάτε, αλλά αν για το Περού παίζω εγώ, για τη Ρουάντα παίζουν οι seirios, barboua και Φιλόλογος, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Διπλό λοιπόν το οποίο πληρώνει 1,65 στη Unibet.


Για το παιχνίδι της εθνικής μας δεν τολμώ να κάνω εκτίμηση. Αν ζούσαμε στην Γκαμπόν θεωρώ βέβαιο πως θα παίζαμε όλοι άσσο. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να κοντράρω τόσο εύκολα την ομάδα μας. Ο πρώτος λόγος είναι συναισθηματικός, που στοιχηματικά βέβαια αυτό είναι μεγάλο λάθος, ο δεύτερος όμως είναι ότι έχουμε στον πάγκο μας τον Γερμανό ξάδερφο του Φέργκιουσον ( από θέμα τύχης μιλώ φυσικά). Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο ο Χαριστέας αύριο να θυμίζει Μπερμπάτοφ και ο Μόρας Καναβάρο. Ο Ρεχάγκελ έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής και πλέον και με τον Κορδονούρη να παίζει βασικό κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει. Τύχη είναι? Ικανότητα να παίρνει από όλους το 120% ? Δεν ξέρω, το θέμα είναι ότι του βγαίνει σχεδόν πάντα…

Αυτά τα λίγα και ψιλοανάλατα για σήμερα. Να θυμίσω πως τα ξημερώματα Αργεντινή και Βραζιλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ματς φωτιά και θέλω να πιστεύω πως τα ματάκια μου θα αντέξουν μέχρι τις 5:30 ώστε να μπορέσω να το δω.

Να είστε όλοι γεροί και δυνατοί!


Pontiak ---http://www.betminds.eu/

2 σχόλια: