Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ρεπορτάζ Χαλκηδόνα-ΠΑΟΚ

Αγώνας για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Περιστερίου. Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανύσει απόσταση 505 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ



Έπειτα από μέτρια εμφάνιση, η Χαλκηδόνα γνώρισε την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στην Καβάλα από την τοπική ομάδα με σκορ 2-1. Η ομάδα του Περιστερίου με εξαίρεση το γκολ της ισοφάρισης στην εκπνοή του α' μέρους με τον Φαβάλι, λίγες φορές απείλησε επιθετικά την αντίπαλο της. Τα γκολ για την Καβάλα πέτυχαν ο Ονουάτσι στο 45' και ο Σουλτανίδης στο 56ο λεπτό.

Το κλίμα στην ομάδα είναι μέτριο. Η κακή εμφάνιση στην Καβάλα οδήγησε τον Γιώργο Σπανό στην προπόνηση και το αφεντικό του Ατρόμητου έθεσε τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους. Παράλληλα, με δηλώσεις του στήριξε τον Γιώργο Δώνη. "Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και στη δουλειά του Γιώργου Δώνη και πιστεύω πως θα δικαιωθούμε" τόνισε ο Γ. Σπανός και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της ομάδας στη συνέχεια. "Η βαθμολογική μας θέση δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλουμε. Η συγκομιδή βαθμών αδικεί τα δείγματα γραφής μας στο γήπεδο. Η ομάδα έχει ποιότητα και οι παίκτες δουλεύουν πολύ καλά. Πιστεύω πως η ανάκαμψή μας είναι θέμα χρόνου και μία νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου μας αυτή να έρθει απέναντι στον ΠΑΟΚ".

Η Χαλκηδόνα λοιπόν, με μία ισοπαλία και τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας όπου βρίσκεται κόντρα σε έναν αντίπαλο τον οποίο σε τρία παιχνίδια που έχει υποδεχθεί, τον έχει νικήσει δύο φορές.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπλένχιο εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο κεντρικός αμυντικός Μπαζίνσκι και οι Κάμπας (επιθετικός), Μελισσάς (μέσος) που προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς, ακολουθούν κανονικό πρόγραμμα και είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη αλλά μόνο ο δεύτερος συμπεριλήφθη στην αποστολή αφού οι άλλοι δύο κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Εκτός έμεινε ο βασικός επιθετικός Περόνε που είναι ντεφορμέ. Κανονικά θα παίξει ο βασικός τερματοφύλακας Μιχαηλίδης που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενοχλήσεις στη μέση. Ο διεθνής πορτιέρο θα είναι κάτω από τα δοκάρια στο 4-3-3 του Γιώργου Δώνη. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ολιβέϊρα με τον Μπλένχιο με τους Νάστο και Κουτσόπουλο στα άκρα. Στα χαφ θα είναι ο Νεμπεγλέρας πλαισιωμένος από τους Σαρμιέντο και Τάτο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αναστασάκος, κόντρα στην πρώην του ομάδα, με τους Φαβάλι και Μπρίτο να επιτίθενται από τα πλάγια.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Από δύο αγώνες χωρίς νίκη προέρχεται ο ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη Τετάρτη, αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αναδείχθηκε ισόπαλος στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο "δικέφαλος" πέτυχε και ένα γκολ με τον Βιερίνια στο β' μέρος το οποίο κακώς ακυρώθηκε. Για τη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής Κύρκος και ο βοηθός Παπαχαραλάμπους τιμωρήθηκαν από την ΚΕΔ.

Την προηγούμενη Κυριακή εξάλλου, ο ΠΑΟΚ, αν και ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 1-0 με τον Βιερίνια στο 10ο λεπτό, στη συνέχεια κατέρρευσε και έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας από γκολ που σημείωσε ο Ντιόγο στο 41' και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην εκπνοή του αγώνα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι κακό. Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και έχει μείνει πίσω στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος στο οποίο θεωρητικά ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον Φερνάντο Σανός τον οποίο ο Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζει αλλά η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου που είχε συζητηθεί είναι πλέον, στον αέρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απείλησε ακόμη και με αποχώρηση, την οποία έκανε πράξη ο Βασίλης Γκαγκάτσης ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του για "προσωπικούς λόγους" όπως επικαλέστηκε.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έδωσε το παρόν στην προπόνηση της Πέμπτης και μίλησε στους ποδοσφαιριστές σε μία προσπάθεια να αλλάξει το κακό κλίμα. «Μας πείραξε πολύ όλους μας αυτό που έγινε χθες (σ.σ. την Τετάρτη με τον Πανιώνιο) αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πάει, τελείωσε. Ξεχάστε τους βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, ότι και να γίνει δεν θα μας τους δώσουν πίσω, δεν θα τους πάρουμε. Κοιτάμε μπροστά και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να ηρεμήσουμε. Χρειαζόμαστε αποτελέσματα, χρειαζόμαστε νίκες. Βάλτε τα δυνατά σας. Είστε εδώ επειδή μπορείτε, αλλά πρέπει να το δείξετε» τους είπε μεταξύ άλλων.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φερνάντο Σάντος πονοκεφαλιάζει αφού έχει ξεμείνει από καθαρόαιμους επιθετικούς. Ο Παπάζογλου είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς παραμένει τραυματίας ενώ ο Φιλομένο υπέστη θλάση στους προσαγωγούς στην προπόνηση της Παρασκευής και ο Σάντος θα ξεκινήσει στην επίθεση τον Ίβιτς!

Για να έχει μάλιστα, επιθετικό στην αποστολή, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε στην Αθήνα τον 17χρονο Μωϋσιάδη από την ομάδα των Νέων. Ακόμη, δεν υπολογίζονται ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακάρι, ο βασικός αμυντικός μέσος Βιτόλο. Εκτός αποστολής έμειναν και οι βασικοί μπακ Σνάουτσνερ, Μουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα παρατάξει 4-3-3. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μαλεζάς με τον Τσιρίλο θα είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Αραμπατζή και Σαβίνι στα άκρα. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ο "κόφτης" με τους Σορλέν και Φωτάκη να τον πλαισιώνουν στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ίβιτς ενώ από τα πλάγια θα επιτίθεται Κονσεϊσάο και Βιερίνια.



ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Χαλκηδόνα: Μιχαηλίδης, Κηπουρός, Καλαντζής, Πόποβιτς, Μπλένχιο, Κάμπας, Ολιβέιρα, Τάτος, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Νάστος, Μπρίτο, Φαβάλι, Αναστασάκος, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Καραγκούνης, Σκόνδρας.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μωυσιάδης, Φωτάκης, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Βερόν, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: -
2005-06: -
2006-07: 2-1
2007-08: 0-0
2008-09: -


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος από τον σύνδεσμο Ηλείας.

1 σχόλιο: