Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Eurobasket tips by Kaisaras (betminds)

Την καλημέρα μου σε όλους. Σήμερα ξεκινά η 2η φάση του Ευρωμπάσκετ με τα 3 παιχνίδια του Ε΄ Ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και η εθνική μας ομάδα. Αύριο παίζουν οι ομάδες του ΣΤ΄ Ομίλου. Θα πούμε κάποια πραγματάκια και για τα αυριανά, αλλά για μένα το ζουμί είναι σήμερα.

Ρωσια - Κροατια 3,30 - 1,38
Ρωσια (+6) - Κροατια 1,90 - 2,00

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο δίνεται φαβορί η Κροατία στο ζευγάρι αυτό. Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ξεκινά τον όμιλο με έναν πόντο παραπάνω. Βέβαια τη νίκη αυτή την πέτυχε απέναντι στο λιμό των Σκοπίων. Και φυσικά ο όμιλος στον οποίο συμμετείχε η Ρωσία με Γαλλία, Γερμανία, Λετονία δε συγκρίνεται με τον όμιλο που έπαιξε η Κροατία, όπου πλην της εθνικής μας, οι άλλες 2 ομάδες ήταν για φάπες.
Απλά τα πράγματα. Ο Ρώσος σήμερα παίζει τελικό. Καίγεται για τη νίκη, δεν τον παίρνει να χάσει. Ο Ρώσος ξέρει ότι αν θέλει να περάσει στους 8 και στην επόμενη φάση, θα πρέπει να πετάξει έξω τον Κροάτη. Ας θυμηθούμε τι έκανε ο Ρώσος στην 1η φάση. Κέρδισε τη Λετονία 81-68 και έχασε από Γερμανία με 76-73 και Γαλλία με 69-64. Δηλαδή από 2 καλύτερες ομάδες από το σημερινό του αντίπαλο ο Ρώσος έχασε με 3 και 5 πόντους. Σήμερα γιατί να χάσει με 6 και πάνω από μια ομάδα που είναι της σειράς.
Άποψή μου ταπεινή. Ο Ρώσος έχει το προβάδισμα για τη νίκη, ξέρει ότι παίζει τελικό, η Κροατία ομάδα της σειράς είναι. Και επειδή στο μπάσκετ όταν αγωνίζονται 2 ομάδες οι οποίες είναι πανω κατω στα ίδια κυβικά, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο προπονητής, και στον τομέα αυτό ο Ρώσος κερδίζει. Όπως και να το κάνουμε, ο Μπλατ είναι ανώτερος του Ρέπεσα.
Τσιμπάω λοιπόν το Ρώσο με το πλεονέκτημα των 6 πόντων. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να τον κερδίσει ο Κροάτης και με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων. Οι τολμηροί μπορούν να τσιμπήσουν και την καθαρή νίκη των Ρώσων στο 3,30.

Γερμανια - Ελλαδα 11,00 - 1,07
Γερμανια (+15) - Ελλαδα 1,95 - 1,95

Το δεύτερο παιχνίδι που θα με απασχολήσει είναι το παιχνίδι της εθνικής μας. Δε θα ποντάρω όμως εθνική, θα πάω με το Γερμανό. Καλή ομάδα έχουμε, δε χωρά αμφιβολία. Και σίγουρα καλύτερη από τη Γερμανία. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμα δεν είδαμε την εθνική μας να τίθεται αντιμέτωπη με κάποια πραγματικά καλή ομάδα. Τέτοιες δεν ήταν ούτε η Κροατία, ούτε τα Σκόπια, ούτε το Ισραήλ. Ούτε η Γερμανία είναι καμία σούπερ ομάδα. Είναι όμως σκληροτράχηλη ομάδα, παίζει πάντα αυτό που μπορεί να παίξει και έχει έναν πολύ καλό προπονητή (Μπάουερμαν). Ο Γερμανός λογικά θα έχει βασικό στόχο να κερδίσει Κροατία και Σκόπια, ώστε να περάσει στους 8. Σίγουρα όμως δε θα κατέβει σήμερα για να χάσει. Θεωρώ ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Ένα πράγμα μονάχα με φοβίζει, μη πάει η διαφορά σε διψήφιο νούμερο και το ψιλοπαρατήσουν. Κάτι τέτοιο έγινε προχθές στο παιχνίδι Λιθουανία – Βουλγαρία και κει που το ματς ήταν ντέρμπι, ο Λιθουανός πήγε τη διαφορά στους 15. Πολύ απλά, αν γίνει κάτι τέτοιο, έχασα.
Και να θυμίσω και κάτι. Η εθνική μας στην 1η φάση κέρδισε με μεγάλες διαφορές Σκόπια και Ισραήλ, αλλά την Κροατία, αν και τη διαφορά την έφτασε και στους 20 πόντους, τελικά την κέρδισε με 8. Ποιος ο λόγος να σκυλιάσει η ομάδα να κερδίσει με πάνω από 15 ? Να παιζε με κάποια ομάδα επιπέδου Σκοπίων να το δεχτώ, με τη Γερμανία δε νομίζω ότι η διαφορά θα ξεφύγει τόσο.
Κρατώ λοιπόν το Γερμανό με το μαξιλαράκι των 15 πόντων. Και επειδή έχω δει κάτι 18αρια να κυκλοφορούν στο ανταλλακτήριο σε καθαρή νίκη των Γερμανών, θα χαραμίσω ένα ποτάκι στην καθαρή νίκη τους.

Γαλλια - Σκοπια (+10) 1,95 - 1,95

Το παιχνίδι αυτό δε θα με απασχολήσει στοιχηματικά. Απλά θα πω ότι είναι καθαρά θέμα διάθεσης Γάλλου να καλύψει τη διαφορά. Αλλά ο Γάλλος δε σκοτώνει τον αντίπαλο και γενικά πηγαίνει σε χαμηλά σκορ. Γι αυτό και δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι αυτό.

Αυτά είναι τα 3 σημερινά παιχνίδια. Ας πούμε εν συντομία λίγα πράγματα και για τα αυριανά, για τα οποία όμως δεν είμαι και ιδιαίτερα ζεστός.

Τουρκια (+6) - Ισπανια 1,95 - 1,95

Μεγάλο ματς αυτό. Ο Τούρκος με έχει εντυπωσιάσει ως τώρα, αλλά κακά τα ψέματα, δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο ματς απέναντι σε πολύ καλή ομάδα και θα κληθεί να δώσει 3 μαζεμένα στη 2η φάση. Ο Ισπανός αν παρουσιάσει την εικόνα της 1ης φάσης, ίσα που χάνει κιόλας. Δεν μπορώ να ξέρω όμως πως θα παρουσιαστεί. Η διαφορά των 6 πόντων, αν ο Ισπανός παίξει αυτό που μπορεί, καλύπτεται. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω πως θα παρουσιαστούν οι Ισπανοί. Οπότε απλά θα δω το ματσάκι στην τηλεόραση, και τίποτα παραπάνω.

Πολωνια (+3) - Σερβια 1,95 - 1,95

Ματς φωτιά είναι αυτό. Όσο νωρίς και αν είναι, ο χαμένος λογικά μένει εκτός συνέχειας. Ο Πολωνός είναι γηπεδούχος, αν χάσει μένει πολύ πίσω και δεν ξέρω αν προλαβαίνει μετά να σώσει την κατάσταση. Δεν έπρεπε να χάσει από την Τουρκία η Πολωνία, ήταν παιχνίδι κλειδί γι αυτήν. Ο Σέρβος είναι σαφώς καλύτερος, η διαφορά είναι μικρή, θεωρώ ότι ο Σέρβος θα κερδίσει και θα καλύψει και τη διαφορά. Αλλά από σήμερα δε θα ποντάρω σε αυτό το ματς. Ίσως αύριο, ειδικά αν η σημερινή μέρα πάει όπως την περιμένω και έχουν γεμίσει οι τσέπες.

Λιθουανια (+6) - Σλοβενια 1,90 - 2,00

Με βάση την εικόνα των 2 ομάδων στην 1η φάση, η Σλοβενία κερδίζει και παίρνει και τη διαφορά. Έλα όμως που τη Σλοβενία δεν την εμπιστεύομαι. Η Λιθουανία αν θέλει να ελπίζει, πρέπει να κερδίσει αύριο. Αν χάσει, τα επόμενα 2 παιχνίδια θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο,τι σας φωτίσει ο Θεός μάγκες, δε βγάζω άκρη με αυτές τις 2 ομάδες.


3 προτάσεις θα κάνω, μία σοβαρή και 2 στο χαλαρό.

Πρόταση Νο 1 (η σοβαρή). Ρωσία και Γερμανία σε 2αδα με τα πλεονεκτήματα που ανέφερα. Εγώ έχω κάνει δυνατό ποντάρισμα, πάντα για τα δικά μου στανταρ.

Πρόταση Νο 2. Γερμανία μονό αποδεκτό καθαρή νίκη σε τιμές κοντά στο 18. Ποντάρισμα εδώ ένα ποτάκι, μήπως και πίνουμε τσάμπα το επόμενο 15θημερο.

Πρόταση Νο 3. Γερμανία και Ρωσία σε 2αδα, καθαρές νίκες. Μήπως και κάνουμε κανά κουλό. Εδώ το ποντάρισμα σε επίπεδα πακέτου τσιγάρων. Όποιος καπνίζει πολύ ας ρίξει 2 πακέτα, όποιος καπνίζει λίγο, ας παίξει ένα. Ακόμα και να χάσει, σε καλό θα του βγει, δε θα πάρει νικοτίνη για 1 ολόκληρη μέρα.

Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων για σήμερα Παρασκευή είναι το παρακάτω:

16:45 ET-1 ΡΩΣΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
19:15 NET ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ
22:00 ET-1 ΓΑΛΛΙΑ-ΠΓΔΜ

Καλή επιτυχία στα δελτία σας. Και να θυμάστε πάντα ένα βασικό κανόνα. Παίζουμε πάντα τόσα, ώστε αν χάσουμε να μη χαλαστούμε. Και δεν παρασυρόμαστε ποτέ από τρίτους. Όσο αντέχει η τσέπη μας και η καρδιά μας.

Να είστε όλοι καλά.

Kaisaras


http://www.betminds.eu/

1 σχόλιο: