Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα !!!



Ήμουν ένας από τους επικριτές του Σάντος, για τις απαξιωτικές δηλώσεις που έκανε την πρώτη χρονιά για το δυναμικό της ομάδας, που μπορεί να ανταποκρίνονταν εν μέρει στην πραγματικότητα, αλλά ένας προπονητής οφείλει να παράγει έργο και με τα χειρότερα διαθέσιμα όπλα.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε την δυνατότητα να αγοράσει παίκτες υψηλής αξίας και χαμηλού ρίσκου δεν χρειαζόταν να είχαμε προπονητή τον κάθε Σάντος αλλά θα αρκούσε κι ένας φέρελπης πρώην ποδοσφαιριστής (π.χ. Γκουαρντιόλα).

Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες της ομάδας για την σταδιακή προώθηση και ανάδειξη νεαρών από τα σπλάχνα της.

Αναγνωρίζω βεβαίως ότι στην κατάσταση που ήταν η ομάδα δεν υπήρχε η άνεση χρόνου για να ακολουθηθεί αυτή η τακτική. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν άμεσα αποτελέσματα ώστε να αυξηθεί ο ενθουσιασμός του κόσμου και να σταθεί ενεργά δίπλα στην ομάδα.

Με το τέλος του τριετούς πλάνου οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο Σάντος βοήθησε την ομάδα, της έδωσε μία αγωνιστική ταυτότητα και αποκατέστησε τη χαμένη της αίγλη. Τον ευχαριστούμε για ότι προσέφερε. Για όλα όμως υπάρχει ένα τέλος. Ο Σάντος έχει μία προσωπικότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά το πρίσμα με το οποίο αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Αυτήν τη θεώρηση πραγμάτων είναι αδύνατον να την αλλάξει σ΄αυτήν την ηλικία όπως και ο ίδιος έχει τονίσει. Με τον Σάντος ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει πιάσει ταβάνι.


Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν προπονητή που κάποιες φορές δεν θα διστάζει να ρισκάρει. Έναν προπονητή που κοντά στους έμπειρους παίκτες θα αξιοποιεί και νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες δημιουργώντας υπεραξία προς όφελος της ομάδας. Δεν γνωρίζω αν αυτόν τον στόχο μπορεί να τον υπηρετήσει ο φερόμενος ως νέος προπονητής της ομάδας. Εμπιστεύομαι την διοίκηση που είναι γνώστες του ποδοσφαίρου και των αναγκών της ομάδας.








Υ.Γ : Σκουλήκια την Τετάρτη



Θα σας δώσουμε εμεις το κύπελλοοοοοοοοοοοοοο


4 σχόλια:

  1. kai egw amfisvitisa ton santos alla me to ergo toy m ekleise to stoma!!!!!!!kali synexia toy eyxomai kai kalodexoymenos o epomenos proponitis PAOK EIMASTE KAI DEN FOVOMASTE!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΨΗΛΑ ΜΕ ΑΕΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!!!!!!!!!!! ΤΑΣΟΣ ΤΡΕΛΟΠΑΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. katarxas to na sigkrineis barca me paok ayto dixnei pos eisai ampalos!!!
    den exoume tin idia poiotita podosfairou!!!
    o guardiola den einai apla enas prohn paikths!!!
    k.a. alla pola pou diafono apla barieme na asxoloume!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή