Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανασκόπηση και πρόταση διαρκείας (by Kaisaras)

Τελείωσε η 1η αγωνιστική του Μουντιάλ κ η γεύση που μένει είναι πικρή για τους περισσότερους. Το θέμα είναι ποιος δεν ανοίχτηκε, οπότε αν έχασε (που θα χασε) να χασε από ελάχιστα ως λίγα.

Είχα προτείνει μια 4αδα με απόδοση 31, λέγοντας ότι 1η αγωνιστική σε μεγάλες διοργανώσεις, ποντάρω πάντα χαλαρά, γιατί θέλω πρώτα να δω τις ομάδες. Κ απεδείχθη ότι είχα δίκιο, γιατί πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχουν.

Γενικά βλέπουμε λίγα γκολ, τα μεγάλα επιθετικά ατού των ομάδων είναι εξαφανισμένα, βλέπουμε κλειστές άμυνες κ πολλές περιττές ατομικές ενέργειες από πολλούς ποδοσφαιριστές

Μία ομάδα με γοήτευσε, μία με ικανοποίησε, κάποιες με απογοήτευσαν κ κάποιες είτε με άφησαν αδιάφορο είτε παρουσιάστηκαν όπως τις περίμενα.

Η Γερμανία με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Δε με νοιάζει με ποιον αντίπαλο έπαιζε, με νοιάζει ότι μου δειξε πως μεσοεπιθετικά είναι παρα πολύ δουλεμένη. Γρήγορο στρωτό παιχνίδι, με πολλές κάθετες πάσες, εξαιρετικά χαφ, πάσες με τη μια που δεν καθυστερούσαν το παιχνίδι της, παιχνίδι κ από τα πλάγια κ από τον άξονα, άριστη φυσική κατάσταση κ πολλές επιλογές σε παίχτες. Δεν την περίμενα τόσο καλή. Όμως μιλάω μόνο για το μεσοεπιθετικό της παιχνίδι, γιατί μεσοαμυντικά δεν μπορεί να κριθεί από αυτό το ματς. Κ νομίζω ότι τα 2 στόπερ της είναι η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, κ παρόλο που ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ως ομάδα, δεν τη δίνω τύχη (για την ώρα) να φτάσει μέχρι τελικό.


Η 2Η καλύτερη ομάδα που είδα εγώ, ήταν η Αργεντινή. Ήταν το ματς μετά τη Γερμανία που μπορώ να πω ότι δεν κουράστηκα. Έχει αυτόν τον διάολο το Μέσι κ ξέρεις ότι σίγουρα θα δεις καλό θέαμα. Γενικά είναι μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο, αλλά λόγω Μαραντόνα αποτελούν τον άγνωστο Χ της διοργάνωσης.


Από την άλλη οι απογοητεύσεις ήταν πολλές. Μία ήταν η Βραζιλία. Δεν είναι ότι νίκησε δύσκολα απλα, αλλά ότι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό πλάνο. Έτσι μου δειξε. Βέβαια, από 1 ματς δεν μπορείς να καταλήξεις σε σίγουρα συμπεράσματα. Αλλά χθες αυτό μου έδειξε. Όπως επίσης χθες ο Κακά ήταν πάλι κακός, κ λέω πάλι, γιατί όλη τη σεζον με τη φανέλα της Ρεάλ ήταν το πολύ μέτριος.

Η Ολλανδία επίσης δε μου άρεσε, αλλά αυτή είχε τουλάχιστον τη δικαιολογία της απουσίας του Ρομπεν. Επίσης μια ομάδα που πίστευα ως πιθανή έκπληξη κ αναφέρομαι στη Σερβία, με απογοήτευσε. ‘Ήταν πολύ κακή στο ματς με την Γκάνα.

Κ θα κλείσω με το ματς της Ισπανίας, το οποίο θα μου δώσει κ μια καλή πάσα για να προτείνω ένα ποντάρισμα διαρκείας. Η Ελβετία σήμερα κ συγκεκριμένα ο χιτζφελντ, πήρε το σκαλπ κ τα πτυχία του Ντελ Μπόσκε κ τα σώβρακα όλων των παιχταράδων της Ισπανίας. Της έδωσε χώρο, την άφησε να κάνει το παιχνίδι της, αλλά δίνοντας της πολύ χώρο να κινηθεί παίζοντας χαμηλά την αμυνά του, δεν της άφησε διαδρόμους να κάνει φάσεις για γκολ. Κ επειδή ομάδα του Χίτζφελντ απείθαρχη δεν υπάρχει, οι Ελβετοί κρατούσαν τις θέσεις τους, ακόμα και αφού προήγηθηκαν κ ήταν αυτοί που απείλησαν να πετύχουν κ δεύτερο γκολ, έχοντας κ δοκάρι. Η Ισπανία με αυτή την ήττα λογικά χάνει την 1Η θέση στον όμιλο, ενώ η Ελβετία έχει το κουμάντο πλέον του ομίλου. Με δεδομένο ότι η Χιλή νίκησε μόνο με 1-0 το μπάζο του ομίλου, της Ελβετίας της αρκεί μια καθαρή νίκη απέναντι στην Ονδούρα, για να περάσει έστω στους 16. Κ επειδή θεωρώ ότι η Ισπανία τη Χιλή θα την κερδίσει ΣΙΓΟΥΡΑ, νομίζω ότι η Χιλή το είπε το ποίημα ΛΟΓΙΚΑ κ ας κέρδισε σήμερα.

Το κακό είναι ότι η ήττα της Ισπανίας λογικά την αφήνει 2Η στον όμιλο, κάτι που δεν υπολόγιζε κανείς κ χαλάει τα ζευγάρια τελικού που έχω προτείνει. Έτσι δείχνει το πράγμα. Εκτός κ αν η Βραζιλία δεν τερματίσει 1Η στο δικό της όμιλο (που έχω ξαναπεί ότι δεν το αποκλείω κιόλας), οπότε το ζευγάρι Ισπανία – Βραζιλία, θα παίζει πάλι δυνατά να εμφανιστεί στον τελικό. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες κ με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, όλα ανατρέπονται.

Θα περάσω κ στο ποντάρισμα του 1ου σκόρερ Μουντιάλ. Όσοι διάβασαν το κείμενό μου με τα στοιχήματα διαρκείας, θα θυμούνται ότι είχα προτείνει Βίγια κ Φαμπιάνο κυρίως κ μετά λίγο από Ρομπίνιο σε απόδοση 34 κ ως έμπνευση το Σέρβο Πάντελιτς σε απόδοση 400. Κανείς τους δε σκόραρε ως τώρα, αλλά μιλάμε για μια διοργάνωση που έχουν μπει ελάχιστα γκολ (14 under είδαμε σε 16 αγώνες). Το θετικό είναι ότι εκτός των Κλόζε κ Ποντόλσκι που πέτυχαν από 1 γκολ, κανένας άλλος από τα θεωρούμενα ως φαβορί, δε σκόραραν.

Είχα πει ότι φοβάμαι πολύ τους Αργεντίνους κ ειδικά τους Ιγκουαϊν κ Μέσι. Επειδή λοιπόν τον Ιγκουαϊν τον θεωρώ πάρα πολύ καλό επιθετικό, άσχετα αν στο ματς με τη Νιγηρία έχασε 1 γκολ μόλις στο 2Ο λέπτο, που δεν επιτρέπεται, τον πόνταρα κατά τη διάρκεια του ματς της Ισπανίας απόψε.



Έκανα ένα μέτριο ποντάρισμα να βγει 1ος σκόρερ Μουντιάλ σε απόδοση 29 κ ένα δυνατό ποντάρισμα σε απόδοση 9,2 κ 9 να μπει στην 1Η 4αδα των σκόρερ του Μουντιάλ. Οι αποδόσεις όμως πλέον έχουν πέσει, γιατί οι Βίγια κυρίως, αλλά κ ο Τόρες, δεν πέτυχαν γκολ. Οπότε λογικό να έπεσε η απόδοση σε Ιγκουαϊν. Το ποντάρισμα βέβαια έγινε στο ανταλλακτήριο, για να χω τη δυνατότητα ανάλογα με την εξέλιξη, να μπορέσω να πουλήσω, αν το κρίνω συμφέρον.

Επομένως το βασικό μου στοίχημα για το Μουντιάλ που είναι οι σκόρερ, πλέον έχει μέσα κ τον Ιγκουαϊν. Είχα πει άλλωστε ότι σε Μουντιάλ το ζουμί για μένα είναι τα στοιχήματα διαρκείας κ τα ματς της 3ης αγωνιστικής.

Αύριο θα υπάρχει κείμενο με τα ματς της 2ης αγωνιστικής, πλην του αποψινού μεταξύ Ν. Αφρική – Ουρουγουάη, το οποίο ούτως ή άλλως δε θα με απασχολούσε. Έχω ξεχωρίσει μια 3αδα, την οποία θα αναφέρω αύριο.
Αυτά από μένα κ να είστε πάντα καλα.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε κρίση ή άποψη έχετε, θα προτιμούσα να τη γράφατε κάτω από το σχετικό κείμενο κάθε φορά κ όχι στο τσατ. Νομίζω θα ήταν καλύτερο, κ για να υπάρχει μια συνέχεια, αλλά κ γιατί το μπλογκ είναι κυρίως οπαδικό, κ όχι στοιχηματικό, οπότε νομίζω δε θα πρεπε να μονοπωλούμε το τσατ με τα του στοιχήματος.
Άποψη καθαρά προσωπική η παραπάνω.


Kaisaras

10 σχόλια:

  1. Ρεχάγκελ εναντίων Σάντος μοιάζουν όλα τα παιχνίδια. Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ν. Αφρική, κάθεσαι να δεις λίγη μπαλίτσα και σε παίρνει ο ύπνος

    Δεν αντέχεται πλέον αυτό το πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. By far το χειρότερο τουρνουά μέχρι στιγμής. Σε συνδυασμό με τις μέλισσες και την περιγραφή από το studio για τους περισσότερους αγώνες, δεν σου κάνει κέφι να δεις. Γαμώ την πουτ@ν@ μου το περίμενα πως και πως το μουντιάλ και απογοητεύτηκα πλήρως. Ελπίζω να φτιάξει λίγο στη συνέχεια, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έριξα ένα 6άρι ευρώ στο χ στο Νοτιος Αφρικη-Ουρουγουάη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπουσάκα είναι διαιτητής στο Ν. Αφρική - Ουρουγουάη.
    Ο στημένος ελβετός!!!!!!
    Ετοιμάζεται σφαγή της Ουρου!
    Όσοι προλάβετε παίξτε πέναλτι υπέρ της Αφρικής αλλά και νίκη στο live ,φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ,Γερμανια και Αργεντινή οι καλύτερες μεχρι στιγμής.
    Αλλα προσωπικά δεν θα παιξω Ιγκουαιν καθως εξάρχης ειχα ποντάρει σε Τόρες .
    Πολύ καλή η δουλειά σου ,Kaisara.Συνεχιστε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι στατιστικολόγοι μίλησαν και έδωσαν 12% πιθανότητες -τις περισσότερες στην Ολλανδία για κατάκτηση του μουντιάλ. Ακολουθούν Ισπανία, Βραζιλία. Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολογίας και Τεχνολογίας, ο αθλητικός στατιστικολόγος Ίαν ΜακΧέιλ του....

    πανεπιστημίου του Σάλφορντ, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ανέλυσε με μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα 9.000 διεθνή παιγνίδια της τελευταίας οκταετίας, με βάση στοιχεία της FIFA. Κατέληξε στην εκτίμηση ότι η Ολλανδία έχει τις περισσότερες πιθανότητες (12%) να πάρει το τρόπαιο στη Ν.Αφρική, ακολουθούμενη οριακά σε πιθανότητες από την Ισπανία και τη Βραζιλία (η Αγγλία θα φθάσει στα ημιτελικά, αλλά θα χάσει από την Γαλλία!).

    Από την άλλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αστροφυσικού Τζέραλντ Σκίνερ του πανεπιστημίου του Μέριλαντ και ερευνητή του Διαστημικού Κέντρου Goddard της NASA, η πιθανότητα να νικήσει τελικά η καλύτερη ομάδα στη Νότια Αφρική είναι μόνο γύρω στο 28%, με βάση υπολογισμούς που στηρίζονται στο προηγούμενο Μουντιάλ.

    Χρησιμοποιώντας στατιστικές τεχνικές οικείες στους αστρονόμους και μελετώντας τα δεδομένα από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, σε εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εφαρμοσμένης στατιστικής "Journal of Applied Statistics", ο Σκίνερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια διοργάνωση περικλείει μια μεγάλη δόση τύχης, όσον αφορά τον τελικό νικητή. Όπως αναφέρει, ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι στο ποδόσφαιρο τα σκορ είναι μικρά, άρα μικρή είναι και η διαφορά των τερμάτων με τα οποία αναδεικνύεται ο νικητής, γεγονός που επιτρέπει στον παράγοντα τύχη να υπεισέλθει στην όλη διαδικασία.

    http://www.pamemundial.gr/index.php?module=news&id=2208

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έγραψα χθες για τον Ιγκουαϊν
    ''Έκανα ένα μέτριο ποντάρισμα να βγει 1ος σκόρερ Μουντιάλ σε απόδοση 29 κ ένα δυνατό ποντάρισμα σε απόδοση 9,2 κ 9 να μπει στην 1Η 4αδα των σκόρερ του Μουντιάλ ''.
    όποιος τα πόνταρε σε καλή του μεριά. ήδη αν μπείτε στο ανταλλακτήριο κ δείτε σε τι τιμες δίνεται το ΚΑΤΑ κ στα δυο πονταρισματα, θα καταλάβετε ότι το κέρδος είναι ΗΔΗ σημαντικότατο. όποιος θέλει πουλάει.
    εγώ ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω, είμαι κ τρελαμένος ακόμα, πρέπει να ηρεμήσω πρώτα, χαχαχα.

    KAISARAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια διόρθωση. το κερδος δεν είναι ΗΔΗ σημαντικότατο.
    το κέρδος είναι ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή