Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Αγώνας για την 25η αγωνιστική της Super League που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Πανθρακικού ταξίδεψε απόσταση 260 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της. Στο παιχνίδι του α' γύρου (10η αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με 2-1.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ Περίπατο έκανε στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ αφού νίκησε την ακριτική ομάδα με σκορ 3-0. Ο "δικέφαλος" πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο είχε σημειώσει δύο τέρματα και είχε "καθαρίσει" τον αγώνα. Το 0-3 στο 66' με τον Βιερίνια (το δεύτερο του στο παιχνίδι) ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας δίκαιης νίκης αφού η Ξάνθη δεν απείλησε ποτέ.

Το κλίμα είναι άριστο. Ο "δικέφαλος" πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία και έχει εννέα νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια όπου έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ (!) ενώ αγνοεί την ήττα στους 12 τελευταίους αγώνες. "Όπλο" του δεν είναι άλλο από την άμυνα, η καλύτερη στο πρωτάθλημα με 10 τέρματα σε 24 αγώνες. Βρίσκεται λοιπόν, στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και δεν είναι λίγοι στην Τούμπα αυτοί που ονειρεύονται ακόμη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μοναδικό ζητούμενο με αντίπαλο τον Πανθρακικό δεν είναι άλλο από τη νίκη σε ένα γήπεδο που αναμένεται κατάμεστο αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Το μήνυμα του Φερνάντο Σάντος ήταν σαφέστατο. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του. "Μπορεί να παίζουμε με την ομάδα που είναι στην ουρά της βαθμολογίας, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Να μπούμε από την αρχή δυνατά και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας" τους είπε και έφερε για παράδειγμα τον βαρύ αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο. "Θυμόμαστε όλοι τι έγινε στα Γιάννινα.
Τότε την πληρώσαμε πολύ άσχημα".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός μεσοεπιθετικός Βιερίνια (24/7, 2 ασίστ) από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίκτης, της ομάδας και ο ενίοτε βασικός μέσος Φωτάκης (18/2) είναι τιμωρημένοι. Ο συχνά βασικός δεξιός μπακ Αραμπατζής (15/2) εξέτισε την τιμωρία του ενώ ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ (9/0) αποθεραπεύτηκε. Εκτός αποστολής έμειναν ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο (7/1) και ο αναπληρωματικός αμυντικός Σαβίνι (10/0).


Ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα και δεν αποκλείεται να αφήσει στον πάγκο τον βασικό κεντρικό αμυντικό Μαλεζά (16/0) που στον β' γύρο έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι και να ξεκινήσει βασικό τον Ιταλό Τσιρίλο (15/0) που αγωνίστηκε για τελευταία φορά βασικός στο φινάλε του α' γύρου όπου και τραυματίστηκε. Εκτός απρόοπτου, ο Πορτογάλος θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο και στα άκρα ο Αραμπατζής με τον Λίνο. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Βιτόλο. Μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή ο Ίβιτς, πλαισιωμένος από τους Εντίνιο και Σορλέν με τον Μουσλίμοβιτς στην γραμμή κρούσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ
Την ήττα γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική ο Πανθρακικός στο γήπεδο του από την Καβάλα με σκορ 3-1. Η ομάδα της Κομοτηνής πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, βρέθηκε στο 11ο μόλις λεπτό να χάνει ο-2 και το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 27' με τον Μπέλεκ προτού δεχθεί και τρίτο τέρμα στην εκπνοή του αγώνα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι μέτριο. Ο Πανθρακικός χωρίς άγχος αφού έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων (πριν από το παιχνίδι με την Καβάλα είχε τρεις νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες). Στόχος σε μία κατάμεστη Τούμπα, με αντίπαλο έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό ΠΑΟΚ, δεν είναι άλλος από μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

"Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, ίσως το πιο δυνατό. Ο αντίπαλος μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με συνεχόμενα καλά και νικηφόρα παιχνίδια. Έχει φτάσει να διεκδικεί με πολλές αξιώσεις το πρωτάθλημα, αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και είναι σίγουρο ότι θα επιζητήσει την νίκη" σημείωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο τραυματίας αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Αρσενίεβιτς (8/1) είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή του Πανθρακικού που κόντρα στην Καβάλα γνώρισε την τρίτη του ήττα στον πάγκο της ομάδας (έχει ακόμη τρεις νίκες και μία ισοπαλία).
Ο Ισπανός αναπληρωματικός αμυντικός Κασάρ (2/0) που είναι τραυματίας, έλυσε κατά την διάρκεια της εβδομάδας το συμβόλαιο του.

Ο νεαρός τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα και θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρόκα. Στο κέντρο της άμυνας ο νεαρός Ματεντζίδης με τον Ιασωνίδη με τους Αργυρίου και Σακελλαρίου στα άκρα. Στα χαφ θα είναι ο Μαρσελάο και ο Λόπεζ με τους Παπουλή και Ρομπέρ στα πλάγια και επιθετικό δίδυμο το νεαρό Μπέλεκ με τον Καζάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιτόλο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Βρονταράς, Ιασωνίδης, Τζόκιτς, Ματεντζίδης, Σακελλαρίου, Παπαδόπουλος, Κανωτίδης, Ολίσε, Μαρτσέλο, Αργυρίου, Λόπεζ, Μπαχαρίδης, Παπουλής, Καζάκης, Ρομπέρ, Μπέλεκ, Μπουσινάκης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2008-09: 2-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :
Ο Λαμπρόπουλος από τον σύνδεσμο Ηλείας στο ένατο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα οχτώ προηγούμενα, οι γηπεδούχοι έχουν δύο νίκες, οι φιλοξενούμενοι τρεις ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Έχει δώσει πέντε πέναλτι και έχει δείξει τρεις κόκκινες κάρτες.

Στις 12:30 στην περιοχή της Καμάρας είναι το σημερινό ραντεβού των οπαδών του ΠΑΟΚ, και όχι απευθείας στην Τούμπα. Με πρωτοβουλία των συνδέσμων διοργανώνεται σήμερα πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους.

Η πορεία θα αρχίσει από την Εγνατία Οδό και θα κατευθυνθεί στην Τούμπα.

touBETakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου