Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΤΥΡΙΑ-Π.Α.Ο.Κ





Αγώνας για την 28η αγωνιστική της Super League που θα διεξαχθεί στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας Η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξίδεψε απόσταση 153 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.

Στον αγώνα του α' γύρου (13η αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει την Λάρισα με σκορ 1-0.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, απέσπασε την προηγούμενη αγωνιστική η Λάρισα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Καβάλα με 3-3. Οι "βυσσινί" βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά έδειξαν χαρακτήρα, απάντησαν και τελικά απέσπασαν την ισοπαλία.

Το κλίμα είναι καλό. Η Λάρισα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία παιχνίδια με αποτέλεσμα να βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και να μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να νικήσει και τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της έχοντας στο πλευρό της την συμπαράσταση των οπαδών της που αναμένεται να γεμίσουν το στάδιο "Αλκαζάρ".

Ο Γιάννης Παπακώστας δεν ηρέμησε παρά την ισοπαλία στην Καβαλα. "Παραμένουμε σε δύσκολη θέση παρότι έχουμε μαζέψει εφτά πόντους στα τελευταία τρία ματς" είπε αρχικά και πρόσθεσε. "Ακολουθεί ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έναν αντίπαλο τον οποίο σεβόμαστε γιατί κάνει φέτος μια καταπληκτική πορεία. Μπορεί τα αποτελέσματα τελευταία να μην είναι αυτά που θα ήθελε, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα με σταθερότητα και κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Το θέμα είναι ότι κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας, πρέπει και πάλι όλοι μαζί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια". Οι "βυσσινί" μετά την επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία έχουν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ πέντε φορές και έχουν καταφέρει να τον νικήσουν μόλις τις δύο.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Νταμπίζας (24/1) εξέτισε την τιμωρία του όχι όμως και ο ενίοτε βασικός μέσος Τουάμα (21/1). Τραυματίες είναι ο συχνά βασικός επιθετικός Αμπουχατζίρα (12/3) και ο ενίοτε βασικός αμυντικός μέσος Ιγκλέσιας (18/0). Ο Γιάννης Παπακώστας θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-1-1. Ο Βιέρα θα υπερασπιστεί την εστία της Λάρισας. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Νταμπίζας με τον Μελίσση με τους Κατσιαρό και Βελάσκο στα άκρα. Ο Ρομέου και ο Κυριακίδης θα είναι στα χαφ με τον Μπλάζεκ και τον Βενετίδη στα πλάγια. Ο Τούρκος Μετίν θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Κουζέν.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Δίκαιη ήττα για τον ΠΑΟΚ, την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας με 1-0. Ο "δικέφαλος" βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από λάθος της άμυνας του και έπειτα από μέτρια εμφάνιση, δεν μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι στην "Ένωση" που ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα.

Το κλίμα είναι μέτριο. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο σερί ήττες με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό αλλά υποχώρησε στην τρίτη θέση σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό που τον πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας θεωρεί πάντως, ότι η ομάδα του έχει ακόμη, έστω και λίγες, πιθανότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. "Φυσικά υπάρχουν οι ελπίδες, μέχρι τα μαθηματικά να πουν το αντίθετο. Σίγουρα είναι λίγες όμως ακόμα υπάρχουν. Αλλά ψυχολογικά έχουμε επηρεαστεί μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες. Μετά την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ μάθαμε την νίκη του Ολυμπιακού, δεν ήταν ότι καλύτερο για εμάς και την ψυχολογία μας αφού δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το αποτέλεσμα" τόνισε ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε. "Σήμερα ο στόχος είναι ακόμη το πρωτάθλημα. Για τα play off θα τα σκεφτούμε όταν τελειώσει το πρωτάθλημα".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αμυντικός μέσος Πάμπλο Γκαρσία (24/2, 2 ασιστ) είναι τιμωρημένος. Εξέτισαν τις τιμωρίες τους ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ (11/0) και ο βασικός μεσοεπιθετικός Βιερίνια (24/7), από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Τραυματίας παραμένει ο συχνά βασικός μέσος Κριστιάνο (8/0), απόκτημα του Ιανουαρίου. Εκτός αποστολής και ο αναπληρωματικός επιθετικός Φιλομένο (7/1).

Ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, να ξεκινήσει βασικό στην άμυνα τον Ιταλό Μπρούνο Τσιρίλο (έχει να παίξει βασικός από το φινάλε του α’ γύρου λόγω τραυματισμού) στην θέση του Μαλεζά που θα μείνει στον πάγκο για να ξεκουραστεί ενώ την θέση του Γκαρσία θα πάρει ο Φωτάκης. Ο Χαλκιάς δηλαδή, θα είναι κάτω από τα δοκάρια. ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο θα συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα πλάγια. ο Φωτάκης με τον Βιτόλο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ίβιτς σε ρόλο οργανωτή, ο Βιερίνια και ο Σορλέν θα επιτίθενται από τα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Εντίνιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Σέρεμετ, Βιέρα, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Φλάβιο, Ρομέου, Ραντοσάβλιεβιτς, Μετίν, Ζέσους, Κουζάν, Σίμιτς, Πούρι, Σκάτσελ, Μπλάζεκ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Ίβιτς, Λίνο, Μούν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιερίνια, Βιτόλο

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: -
2005-06: 2-1
2006-07: 1-2
2007-08: 4-3
2008-09: 0-0
2008-09: 0-2

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σταθόπουλος από τον σύνδεσμο Αχαΐας στο 16ο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα 15, οι γηπεδούχοι σημείωσαν εννέα νίκες, οι φιλοξενούμενοι δύο ενώ τέσσερις αγώνες έληξαν ισόπαλοι.





Aναζητήστε μας στο facebook με το όνομα Lipton Παοκ

Εχουμε και group : http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=360148906652&ref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου