Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Οι πρώτοι οπαδοί!!

Αυτοί που δίδαξαν τον οπαδισμό στην χώρα μας είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να γράφεται θα σας παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα για τους πρώτους οπαδούς .


Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης ιδρύθηκε το 1963.Είναι ο ιστορικότερος σύνδεσμος φιλάθλων στην Ελλάδα. Η ιδέα ξεκίνησε από το κουρείο του Θ. Δημητρίου, από αγνούς φιλάθλους, που είχαν ενθουσιασμό και πάθος που ξεπερνούσε τα όρια. Σκοπός του συνδέσμου ήταν να προστατεύονται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και να βοηθιέται το έργο της διοίκησης. Την πρώτη κιόλας χρονιά, είχαν γραφτεί 2000 μέλη. Με τα χρήματα που εισέπρατταν αγόραζαν σημαίες, λάβαρα, κροτίδες,κτλ.. Οι Νεαπολίτες έγιναν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα. Κουβαλούσαν σε όλα τα γήπεδα τέτοιο ενθουσιασμό, ώστε ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να παίζει διαρκώς στην Τούμπα.Ο σύνδεσμος μετά τον χαμό του Γιώργου Μπεληγιάννη(11/8/1998),γνωστός και ως Μπέλλος, πήρε το όνομα του.

Έπειτα ιδρύθηκαν και άλλοι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ και το οπαδικό κίνημα ήταν τόσο δυνατό που βρισκόταν σε όλα τα γήπεδα για να στηρίξει την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτό που χαρακτηρίζει τον οπαδό του ΠΑΟΚ είναι οι εκδρομές.

Όταν ο οπαδός του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βγει στην σύνταξη,οι οπαδοί των άλλων ομάδων ήταν ακόμα σε νηπιακή μορφή.

Δυο περιστατικά θα αναφέρουμε που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας.

Το 1989 στο γήπεδο Καραϊσκάκης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια και έκαναν κερκίδα.
Το 1981 είχαμε την λεγόμενη κατάληψη της θύρας 3 στο γήπεδο Χαριλάου από οπαδούς του ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του μεγαλύτερου αρχιστράτηγου που έχουν αναδείξει ποτέ τα ελληνικά γήπεδα, του Μάκη .

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που δημιουργεί οπαδούς από τους οπαδούς του. Δεν είναι τυχαίο το πανό (ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΑΔΩΝ).


Στην πιο καυτή έδρα της Ελλάδας και σε μια απο τις πιο καυτές έδρες του κόσμου,την Τουμπα.Ο ΠΑΟΚ είναι πιο γνωστός για τον κόσμο και την έδρα του παρά για τους τίτλους που έχει κατακτήσει.

Όταν οι άλλοι χρειάζονται κόρνες,καραμούζες,μπάντες,τηλεβόες,μικρόφωνα και σφυρίχτρες....εμείς έχουμε τα λαρύγγια μας.

Όσο για συνθήματα και ατάκες είμαστε και εδώ πρωτοπόροι. Υπάρχουν άπειρα. Λίγες ατάκες θα αναφέρουμε.

ΠΑΟΚ σημαίνει ΝΤΟΥ...ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα...ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ... ΠΑΟΚ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ...ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ..

touBETakias


6 σχόλια:

 1. AN KAI EIMAI KOPITΣI KAI ΠANTA ΠAPAKOΛOYΘΩ ΠOΔOΣΦAIPO EIΔIKA TON ΠAOK, ΠANTA HΘEΛA NA TO ΠΩ AYTO: ΠAOK ΠANΩ AΠ'OΛA KAI ΓΑ..........TA OΛA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. AΛΛAΞTE ΠOΛH AΣΠPOMAYPOI EINAI OΛOI!!!

  ΠAOK ΠANΩ AΠ' OΛA KAI KAI ΓAM.......! OΛA

  XPIΣTINA Α.
  AΠO ΔPAMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δείξε δικέφαλε του βορρά τι εστί ΠAOK σήμερα στην TOYMΠA στους καβαλιώτες.
  ΠAOK -4- μια ZΩH. XPIΣTINA Α. AΠO ΔPAMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠAOK EΣTI OΛOI H ΓH MAZI!!!
  XPIΣTINA Α. AΠO ΔPAMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή