Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Αλλαγή πλάνων από Σάντος

Το σύστημα 4-4-2 με ρόμβο δούλεψε ο Φερνάντο Σάντος στη χθεσινή προπόνηση, βγάζοντας από το συρτάρι του τα πλάνα που είχε καταστρώσει τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στην Ολλανδία και τα είχε αποσύρει μετά το φιλικό με την Τσίβας Γκουανταλαχάρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αναβάλει τα σχέδιά του μέχρι να ολοκληρωθεί το παζλ των μεταγραφών και πλέον τα επανέφερε στο προσκήνιο, με τον Βίκτορ Βιτόλο να είναι ο παίκτης-«κλειδί», καθώς βάσει των χθεσινών δοκιμών του είναι ο μοναδικός που απουσίασε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.




Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε χθες (Tρίτη ) νέες ανάσες στους παίκτες που έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα, στο πρώτο μισό της προπόνησης, και με τους υπόλοιπους αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής. Η άσκηση στην οποία εφαρμόστηκε ο ρόμβος ήταν ως εξής: Οι «λευκοί» ήταν οκτώ παίκτες και οργάνωναν επίθεση εναντίον έξι παικτών (τεσσάρων αμυντικών και δυο χαφ). Οι «λευκοί» δεν είχαν κεντρικούς αμυντικούς αλλά δυο μπακ που ανέβαιναν, τους Λίνο (αριστερά) και Τζόε Μπιζέρα. Στη μεσαία γραμμή ο Βιτόλο ήταν αμυντικό χαφ, στα δεξιά ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, στα αριστερά ο Ολιβιέ Σορλέν και ως επιτελικός χαφ ο Γιώργος Φωτάκης. Στην επίθεση αγωνιζόταν ο Ηλίας Αναστασάκος και ο Λούσιο Φιλομένο. Αυτό που ζητούσε ο Σάντος ήταν γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, αλλά και κίνηση στη μεσαία γραμμή, ενώ οι δυο μπακ είχαν εντολή να ανεβαίνουν για να βοηθούν τους ακραίους μέσους να προωθηθούν. Στην άσκηση ο Πορτογάλος τεχνικός αναλώθηκε περισσότερο στο πώς θα μπορεί ο αμυντικός χαφ (Βιτόλο) να συνεργάζεται με τους πλάγιους μέσους (Σορλέν - Αμπουμπακάρι) και πώς εκείνοι με τη σειρά τους θα χρησιμοποιούν ως στήριγμα τον επιτελικό χαφ (Φωτάκη) για να βγούνε στα άκρα με καλές προϋποθέσεις για γέμισμα στη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου υπάρχουν πλέον δυο επιλογές.

Πιθανή εντεκάδα για ΠΑΟΚ στο φιλικό με τον Εργοτέλη(διάταξη 4-4-2 με ρόμβο) : Κρέσιτς, Σαβίνι, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Μπιζέρα, Βιτόλο, Σορλέν, Αμπουμπακάρι, Φωτάκης, Φιλομένο, Αναστασάκος

Υ.Γ: Ο Σέρτζιο εκτιμώ πως θα κάτσει πάγκο καθώς εχθές ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου