Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Heerenveen - PAOK


Έχει ξεπεράσει τα όρια του βαρετού η διαπίστωση πως η ομάδα είναι αδούλευτη επιθετικά και δεν μπορεί να διασπάσει στοιχειωδώς οργανωμένες άμυνες. Και πάλι ο δωδεκάλογος του Percy:

-Οι παίκτες μπαίνουν στην περιοχή χωρίς να έχουν μια προκαθορισμένη ιδέα τι θα κάνουν (πέρα από τη χιλιοφορεμένη πάσα στον Κονσεϊσάο για να βγάλει σέντρα) βάσει κάποιων δουλεμένων φάσεων μιας που δεν υπάρχουν επιθετικοί αυτοματισμοί.
-Δεν κινούνται χωρίς τη μπάλα στην επίθεση είτε ανοίγοντας διαδρόμους και προοπτικές ανάπτυξης είτε πατώντας περιοχή σε όλο το πλάτος της.
- Δεν παίζουν ποτέ το 1-2 γρήγορα για να ξεμαρκαριστούν και να ψαρώσουν λίγο τους αντιπάλους.
-Δεν υπάρχουν ποτέ παίκτες έξω από την περιοχή για να σουτάρουν μετά την απόκρουση.
-Τα σουτ που επιχειρούνται έξω από την περιοχή είναι είτε ανύπαρκτα είτε αναιδή.
-Το φορ (όταν δεν κάνει φάουλ δηλ.σπανιότατα) δεν σπάει τη μπάλα σωστά, δεν περνάει κανέναν στο ένας με έναν και δε γυρνάει να σουτάρει ποτέ.
-Τα εξτρέμ (που τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ως αληθινά εξτρέμ) δεν πατάνε περιοχή.
-Γίνονται πάρα πολλές σέντρες και η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στο βρόντο και όχι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις όπου βάσει σχεδίου θα κινούνται συγκεκριμένοι παίκτες.
-Η ομάδα δεν πιέζει ψηλά να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει φάση από το πουθενά και έτσι δίνει την ευκαιρία στις αντίπαλες άμυνες να ξεκουράζονται και να κάνουν οικονομία δυνάμεων.
-Δεν υπάρχει ένας παίκτης με τεχνικά και ψυχικά χαρίσματα να επιχειρήσει και να ολοκληρώσει ένα κατά μέτωπο μπάσιμο από τον άξονα.
-Το ποδόσφαιρο όπως όλα τα πράγματα στη ζωή είναι ένας συνδυασμός εξάσκησης και προσωπικών χαρισμάτων. Σαν να μη φτάνει λοιπόν το γεγονός ότι η ομάδα είναι αδούλευτη επιθετικά δεν έχει και καθόλου φαντασία καθώς παρουσιάζει μια συνεχή στειρότητα ιδεών σε κάθε φάση και μια αδυναμία να δείξει έστω μια φορά κάτι απροσδόκητο.
-Οι επιθετικές στημένες φάσεις που υποτίθεται πως είναι και από τα ατού του προπονητή είναι ανορθογραφίες γραμμένες από χοντρό μαρκαδόρο στα δάχτυλα των ποδιών κάποιου αναλφάβητου.

Olivares

2 σχόλια: