Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός


Αγώνας για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή του Λεβαδειακού θα διανύσει απόσταση 465 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στην Ολλανδία με την Χίρενφεϊν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, έμεινε εκτός ομίλων. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές και στο α' ημίχρονο κυρίως, είχε ευκαιρίες για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε και την πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα, αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, την Αττική.

Με μουρμούρες έπειτα από τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League ξεκινάει η φετινή σεζόν στον ΠΑΟΚ. Στόχος είναι η υπέρβαση μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο στο περσινό πρωτάθλημα και η όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στην ελληνική πραγματικότητα έπειτα από το "αντίο" στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά το κλίμα την παρούσα χρονική στιγμή μόνο καλό δεν είναι. Οι φίλαθλοι διαμαρτύρονται για την εικόνα της ομάδας και τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος ο οποίος είναι ακλόνητος στη θέση του και έχει την απόλυτη στήριξη του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο τελευταίος εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος με αφορμή ένα περιστατικό στην Ολλανδία. Οπαδοί του "δικέφαλου" στην επίσημη παρουσίαση των ομάδων σήκωσαν ένα πανό που έγραφε «ΠΑΟΚ, απάτη Travel» κάνοντας έξαλλο τον Θοδωρή Ζαγοράκη που πήρε βαρέως και προσωπικά το σύνθημα στο πανό. «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟΚ Τravel; Άρα εγώ είμαι ο απατεώνας, σύμφωνα με αυτούς που σήκωσαν αυτό το πανό. Σε τέτοια ζητήματα δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου και αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι», έλεγε σαφώς ενοχλημένος.

Ένα άλλο ζήτημα που ενοχλεί τον πρόεδρο του "δικέφαλου", το οποίο θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για το κλίμα που δημιουργείται γύρω από την ομάδα, είναι και οι αμφισβητήσεις που υπάρχουν για συγκεκριμένες του επιλογές, με κορυφαία τη συνεργασία του με τον Βασίλη Γκαγκάτση. Στο θέμα αυτό ο Ζαγοράκης είναι κάθετος και σίγουρος ότι έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή υποστηρίζοντας… "για μένα είναι η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε".

Στον αγωνιστικό τομέα, τα προβλήματα είναι βουνό για τον ΠΑΟΚ που δεν συμπληρώνει ούτε 18άδα για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο βασικός μεσοεπιθετικός Κονσεϊσάο και ο βασικός μέσος Σορλέν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και αποκλείστηκαν από την αποστολή για δεύτερο σερί αγώνα μετά από αυτόν με την Χίρενφεϊν. Ακόμη, νοκ άουτ έχουν τεθεί ο βασικός αμυντικός Τσιρίλο, ο αμυντικός Κοντρέρας, ο βασικός μέσος Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος πριν από τη χθεσινή προπόνηση επικαλέστηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και οι αμυντικοί Αραμπατζής και Σνάουτσνερ. Το μοναδικό ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία είναι ότι αποθεραπεύτηκε ο βασικός αμυντικός Μπιζέρα.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-4-2 και ρόμβο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως ακριβώς και στον αγώνα με την Χίρενφεϊν. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μπιζέρα με τον Μαλεζά θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Σαβίνι και Λίνο στα άκρα. Ο Βιτόλο θα είναι σε ρόλο κόφτη με τους Βερόν και Φωτάκη να τον πλαισιώνουν στη μεσαία γραμμή, τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού και επιθετικό δίδυμο τον Βιερίνια με τον Μουσλίμοβιτς.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

Άσχημο ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα που γνώρισε την ήττα στο γήπεδο του, από τη νεοφώτιστη Καβάλα με σκορ 1-0 αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε για το γκολ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντομπρασίνοβιτς με φάουλ στο 29ο λεπτό.

Στον Λεβαδειακό το καλό κλίμα δεν επηρεάστηκε από την ήττα της πρεμιέρας. Οι "πράσινοι" τονίζουν ότι δεν είναι στο επιθυμητό στάδιο αφού πολλοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος είναι ανέτοιμοι και τονίζουν ότι στη συνέχεια, η εικόνα της ομάδας θα είναι καλύτερη. Οι μουρμούρες πάντως, για τον προπονητή Μόμτσιλο Βούκοτιτς δεν λείπουν ενώ οι "πράσινοι" θα έχουν για αντίπαλο τους και… την παράδοση αφού στις 17 τελευταίες επισκέψεις στην Τούμπα μετρούν 15 ήττες και δύο ισοπαλίες. Τελευταία εκτός έδρας νίκη επί του "δικέφαλου" για τον Λεβαδειακό ήταν το 1991.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο βασικός αριστερός μπακ Κόλτζος εξέτισε την τιμωρία του από το περσινό πρωτάθλημα και τέθηκε στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο μεσοεπιθετικός Πάολο Κόστα που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Λεονάρντο, αποκλείστηκε για ακόμη μία φορά αφού θεωρείται ανέτοιμος από την τεχνική ηγεσία αν και μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε στο φιλικό με την Ηλιούπολη. Εκτός αποστολής και ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης, Αγκάλι που αποκτήθηκε στα τέλη της εβδομάδας και δεν του έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπλάζιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μαρτορέλ με τον Καψή θα είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Μουλόπουλο και Κόλτζο στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Ζησόπουλος με τον Ταραλίδη. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν ο Ναπολεόνι, με τον Μπάρκογλου σε ρόλο μεσοεπιτελικού και τον Σερτζίνιο, ενώ στη γραμμή κρούσης θα είναι ο Αργεντινός Μπαλβορίν.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Abubakari, Bizera, Filomeno, Ivic, Kresic, Lino, Muslimovic, Savini, Veron, Vieirinha, Vitolo, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Χαλκιάς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μπράνκο, Ζησόπουλος, Χαλούλος, Καρακώστας, Ναπολεόνι, Τζωρμπατζάκης, Μασάντο, Καψής, Μπαλβορίν, Μουλόπουλος, Μαρτορέλ, Σερτζίνιο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Κόλτζος, Βασιλείου, Μπούσι.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: -
2005-06: 3-1
2006-07: -
2007-08: 1-0
2008-09: 3-1


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γιαννόπουλος από τον σύνδεσμο Αθήνας.

1 σχόλιο: