Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

PAOK- Heerenveen
















Πρώτος αγώνας για τα play off του Europa League, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή της Χίρενφεϊν ταξίδεψε απόσταση 2.800 χιλιομέτρων, για να φτάσει στον προορισμό της.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου στο "Abe Lenstra" του Χίρενφεϊν στην Ολλανδίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σκοτσέζος Κόλουμ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σόρμπι και Άντριους και 4ο τον επίσης Σκοτζέζο Μάντεν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Νίκη στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ επί του Εργοτέλη, στο γήπεδο της Τούμπας, στο τελευταίο τεστ πριν από τον αγώνα με την Χίρενφεϊν. Στον προηγούμενο γύρο, ο "δικέφαλος" απέκλεισε την Βαλερένγκα με μία νίκη, εκτός έδρας με 2-1 στον πρώτο αγώνα και με μία ήττα, εντός έδρας, με 1-0 στον επαναληπτικό.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ με ένα σκορ ασφαλείας απέναντι σε μία δυνατή ομάδα με την βοήθεια του κόσμου του που θα γεμίσει την Τούμπα.
«Νομίζω ότι είναι ανοιχτή η προκριματική φάση και για τους δύο. Θα μελετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα δύο αυτά παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», τόνισε ο Φερνάντο Σάντος, που ζήτησε νίκη χωρίς η ομάδα του να δεχθεί κάποιο τέρμα και συμπλήρωσε :
«Για μας είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να μπορέσουμε μετά στην Ολλανδία να κάνουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσουμε. Το θέλουμε πάρα πολύ».

Το κλίμα στην ομάδα της συμπρωτεύουσας είναι καλό, αν και οι εμφανίσεις στα φιλικά δεν ήταν οι καλύτερες με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή μουρμούρα για τον Πορτογάλο προπονητή και τις επιλογές του. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης όμως, τον στηρίζει και επέκτεινε το συμβόλαιο του που έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, για άλλα δύο χρόνια.

Στον αγωνιστικό τομέα, προβλήματα είναι σημαντικά. Ο βασικός μέσος Φωτάκης είναι τραυματίας όπως και ο βασικός μεσοεπιθετικός Σορλέν, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την αποστολή. Ο βασικός αμυντικός Μπιζέρα προέρχεται από τραυματισμό και το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο και να ξεκινήσει ο Μαλεζάς. Από τραυματισμό προέρχεται και ο βασικός επιθετικός Μουσλίμοβιτς και δεν έχει αγωνιστεί καιρό, ενώ εκτός της λίστας που δηλώθηκε στην ΟΥΕΦΑ έμεινε και ο τραυματίας βασικός δεξιός μπακ Σνάουτσνερ. Τη θέση του πήρε ο Βερόν, για τον οποίο αρχικά ο Σάντος είχε αφήσει να φανεί ότι δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του. Δηλώθηκαν κανονικά, οι μέσοι Βιτόλο, Βιερίνια και ο αριστερός μπακ Σκαρντίνι, που δεν είχαν αγωνιστεί με την Βαλερένγκα.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, το πιθανότερο είναι ο Φερνάντο Σάντος να επιλέξει το 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Λίνο και Σκαρντίνι στα πλάγια. Στα χαφ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Βιτόλο, μπροστά τους ο Ίβιτς σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Από τα πλάγια θα επιτίθεται ο Κονσεϊσάο και ο Φιλομένο και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι μάλλον ο Μουσλίμοβιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Αμπουμπακάρι, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΕΕΡΕΝΦΕΝ

Γκολ ψάχνει στην Θεσσαλονίκη η Χεερενφέιν. Οι Κυπελλούχοι Ολλανδίας θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα πρόκρισης στον πρώτο αγώνα με τον Τροντ Σόλιντ πάντως…να αρκείται και στην ισοπαλία. «Ένα εκτός έδρας γκολ μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Εγώ πάντως δέχομαι και την ισοπαλία», τόνισε αφοπλιστικά ο Νορβηγός τεχνικός.

Η νίκη στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος (1-0, Φιτέσε, 3η αγωνιστική) επανάφερε την ηρεμία στην Χεερενφέιν, που είχε προβληματίσει και με το παραπάνω στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, παρουσιάζοντας αδυναμίες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Αργεντινός μέσος Λοσάδα σκόραρε το γκολ της μοναδικής ως τώρα νίκης της ομάδας του Σόλιντ και έδωσε λύσεις στο δημιουργικό τομέα, δείχνοντας ότι μπορεί (να προσπαθήσει τουλάχιστον) να καλύψει το κενό του παραχωρηθέντα Ντάνιελ Πράνιτς (Μπάγερν Μονάχου 9 εκ ευρώ).

Ο Σόλιντ έδειξε ενημερωμένος και για τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και όπως υποστήριξε, μαζί με την έλλειψη επίσημων αγώνων της ελληνικής ομάδας, δύναται να κάνουν την διαφορά.
«Μπορούμε να τους αναγκάσουμε σε πιο γρήγορο ρυθμό, από ότι έχουν στα φιλικά μας. Πόσο μάλλον όταν τους λείπουν και ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχουν ευκαιρίες για μας» τόνισε ο Νορβηγός που όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στάθηκε στην ατμόσφαιρα που περιμένουν στην Τούμπα, αλλά και στην θερμοκρασία.

Όπως και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, δεν υπολογίζεται ο βασικός μεσοεπιθετικός Ελμ, ενώ στο αρχικό σχήμα αναμένεται και πάλι ο Λοσάδα. Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται και πάλι ο Σλοβένος Λεϊσάλ, που αποκτήθηκε εσπευσμένα, μετά τον τραυματισμό του βασικού, αν και 20χρονου Στέπε και τον παραγκωνισμό του βασικού, πέρυσι, Βαντεμπούσε, που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Στο πάγκο, για δεύτερος τερματοφύλακας, ο πιτσιρικάς Μπάνχμα. Εκτός αγώνα και οι χωρίς συμμετοχή μέσοι Ροορντα και Σμάρασον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου