Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Αγώνας για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανύσει απόσταση 505 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι ο στόχος του Πανιωνίου για τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ενισχύθηκε σημαντικά προκειμένου τουλάχιστον να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play off.

Στη Νέα Σμύρνη παρέμειναν οι βασικότατοι Ρεκόμπα και Εστογιανόφ και ο μέσος Κουμορτζί και αποκτήθηκαν ο Κροάτης επιθετικός Μπάλαμπαν από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Ισπανός επιθετικός Ριέρα, παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Μοναδική απώλεια αυτή του αμυντικού μέσου Μάκου που πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ.

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και όπως τόνισε ο Εμίλιο Φερέρα η ομάδα είναι έτοιμη. "Είμαστε έτοιμοι και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είχαμε τραυματισμούς και κάποιες ατυχίες κατά την προετοιμασία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, συνεπώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οφείλουμε να είμαστε δυνατοί μέσα στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε" υποστήριξε ο Βέλγος προπονητής και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

"Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Ξέρουμε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και ότι είναι μία από τις ισχυρές ομάδες του Πρωταθλήματος. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά δεν τον φοβόμαστε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να νικήσουμε. Η νίκη είναι το αποτέλεσμα που θα διεκδικήσουμε, για να ξεκινήσουμε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα".

Στον αγωνιστικό τομέα, αποθεραπεύτηκε ο Μπάλαμπαν (βασικός επιθετικός) που ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τραυματισμό και ο Ρεκόμπα (επίσης βασικός επιθετικός). Δεν παίζουν ο επιθετικός Ριέρα που χρωστάει μία αγωνιστική από πέρσι και ο μεσοεπιθετικός Εστογιανόφ που είναι τραυματίας. Εκτός αποστολής έμεινε και ο νεαρός Λουκίνας.

Ο Εμίλιο Φερέρα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-2-1. Ο Μπέλιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Όμο με τον Σιόβα θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μανιάτη και Τζαβέλα στα άκρα. Στα χαφ θα ξεκινήσουν Νικολάου, Καστελιόνε και Κουμορτζί. Από τα πλάγια θα επιτίθενται Ρεκόμπα και Σκούφαλης και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπάλαμπαν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Από την ισοπαλία 1-1 με την Χίρενφέϊν προέρχεται ο ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να "παίξει" την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League. Ο "δικέφαλος" είχε την κατοχή της μπάλας, είχε σοβαρό πρόβλημα όμως στην δημιουργία φάσεων και την αξιοποίηση του Μουσλίμοβιτς. Βρέθηκε μάλιστα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πίσω στο σκορ και το έργο του έγινε πιο δύσκολο. Στην επανάληψη, ισοφάρισε με τον Ίβιτς στο 54' αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο εν όψει της ρεβάνς.

Στον "δικέφαλο" έκαναν την υπέρβαση το καλοκαίρι. Αποκτήθηκε ο Κουτσιανικούλης, ο Τσιρίλο και άλλοι καλοί παίκτες, παρέμεινε ο Μουσλίμοβιτς, με στόχο να πραγματοποιήσουν μία πορεία, τουλάχιστον ανάλογη με την περσινή και την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί ενθουσιασμός και είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκαν και οι 21.100 κάρτες διαρκείας που κυκλοφόρησαν.

Το κλίμα πάντως, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά την εμφάνιση επί της Χίρενφέϊν. Η κίνηση μάλιστα, του Κονσεϊσάο να διαμαρτυρηθεί μόλις έγινε αλλαγή, προκάλεσε μουρμούρες και εντός της ομάδας. Ο Πορτογάλος κλήθηκε σε απολογία, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο, συμπεριλήφθη στην αποστολή για τον αποψινό αγώνα αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο στο ξεκίνημα τουλάχιστον.

Ο Λούσιο Φιλομένο υποστήριξε ότι μια νίκη στη Νέα Σμύρνη θα έχει πολλά οφέλη για την ομάδα του. "Θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αρχή στο νέο πρωτάθλημα, να ξεκινήσουμε με μία νίκη, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά εν όψει του δύσκολου αγώνα που μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα στην Ολλανδία. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε" είπε ο Βραζιλιάνος.

Στον αγωνιστικό τομέα, για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν ο βασικός μεσοεπιθετικός Σορλέν, ο βασικός αμυντικός Κοντρέρας, ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί, και τα δεξιά μπακ Σνάουτσνερ και Αραμπατζής.

Ο βασικός μέσος Φωτάκης και ο βασικός αμυντικός Μπιζέρα αποθεραπεύτηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα η οποία θα είναι σε σύστημα 4-2-3-1.

Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μπιζέρα και Σαβίνι στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Γκαρσία με τον Βιτόλο ενώ ο Ίβιτς θα ξεκινήσει σε ρόλο μεσοεπιθετικού και από τα πλάγια θα επιτίθενται ο Λίνο με τον Βιερίνια. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Ανδριόλας, Λάτκα, Μανιάτης, Νικολάου, Γουέλινγκτον, Σιόβας, Κοντοχρήστος, Σίμωσης, Αναστασόπουλος, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Ομο, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2004-05: 2-0
2005-06: 0-1
2006-07: 3-1
2007-08: 0-0
2008-09: 1-2


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μιχάλης Ντάκος από την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου