Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Heerenveen

Καλή κλήρωση, αν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις. Σίγουρα καλύτερα από το να μας τύχαινε Έβερτον (ουφ! ευτυχώς...) ή Βέρντερ. Και ίσως αποδειχθεί καλύτερο που μας έτυχαν οι Καρδούλες και όχι κανα χωριό τύπου Λίτεξ που θα έφερνε εφησυχασμό.

Πιστεύω ότι ένας ΠΑΟΚ καλός, με τη γνωστή από πέρυσι τακτική του (άμυνα μπετό) και δύο καλές εμφανίσεις, μπορεί να την αποκλείσει αυτή την ομάδα. Δεν είναι μεγαθήριο και το ρόστερ της δεν τρομάζει, ενώ δεν δείχνει και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση φέτος. Πέρυσι, με μάλλον καλύτερο ρόστερ από το φετινό, έκανε μόνο ήττες στους ομίλους του Uefa με Πόρτσμουθ, Μίλαν, Μπράγκα και Βόλφσμποργκ...

Ομάδα Σόλιντ σημαίνει φουλ επίθεση και πολλά κενά στην άμυνα. Συνήθως over φέρνουν, απ’ό,τι θυμάμαι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα αμυντικά κενά τους.

Τι ξέρουμε για την Ολλανδική Χεερενφειν ?

1) παίζει το κλασικό ολλανδικό ποδόσφαιρο χωρίς εκπλήξεις
2) έχεις παίξει φιλικό με αντίστοιχες ολλανδικές ομάδες στην προετοιμασία
3) το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πολύ καλή και σοβαρή ανάλυση της ομάδας
4) στην πρώτη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος την προηγούμενη εβδομάδα έφερε Χ με τη Ρόντα που πέρυσι τερμάτισε 16η και κέρδισε την παραμονή της στα play out (γενικά σε όλα τα ολλανδικά οπαδικά forum δεν λένε και τα καλύτερα λόγια για την φετινή κατάσταση της Heerenveen )
5) ο πρώτος αγώνας είναι στην τούμπα που σημαίνει ότι εαν δεν δεχτείς γκολ είσαι πολύ καλά
6) 3 μέρες μετά τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα παίζουν για το πρωτάθλημα με την Αλκμααρ στην έδρα τους και ήδη ο αγώνας είναι ψιλοντέρμπυ για τους οπαδούς. Ίσως ο τραχανάς ο Σόλιντ θελήσει να προστατέψει κανα δύο παίχτες με το γνωστό rotation που έκανε και στον γαύρο
7) ο βασικός της επιθετικός είναι ο Μίκαελ Παπαδόπουλος, ελληνοτσέχος αλλά κυρίως Έλληνας και όπως λέει και ένας μπαλαδόφατσος φίλος “Πόση μπάλλα μωρέ να ξέρει ένας Έλληνας επιθετικός!!!!!!”

Συμπέρασμα:
Ο σοβαρός ΠΑΟΚ την έχει, ο χθεσινός ΠΑΟΚ όχι. Χρυσή ευκαιρία για είσοδο στους ομίλους, που είναι ο μεγάλος στόχος καθώς θα φέρει έσοδα και αίγλη. Πραγματικά χρυσή ευκαιρία...



'Ως παικτης του στοιχήματος ας προσπαθήσουμε να μελετήσουμε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ μας,την Ολλανδική Χεερενφέιν κάντοντας μια χρονική παρουσίαση τόσο των δηλώσεων όσων και κάποιων στοιχείων.


ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΖ ΑΛΚΜΑΑΡ

Υπάρχει ζωή χωρίς τον Πράνιτς; Αυτό είναι το ερώτημα στην Χεερενφέιν, που φέτος θα πορευτεί χωρίς τον ηγέτη των τελευταίων ετών, με τον Κροάτη άσο να παραχωρείται έναντι 9 εκ. στη Μπάγερν και θεωρητικά να αφήνει μια… τρύπα, στο σχήμα των Κυπελλούχων. Το γεμάτο, όσο και νεανικό ρόστερ, βέβαια, επιτρέπει στον τεχνικό Τροντ Σόλιντ να ελπίζει σε αντικατάσταση εκ των έσω, αφού στα μεταγραφικά ο σύλλογος από τo Φρίσλαντ κινήθηκε στα γνώριμα επίπεδα των τελευταίων ετών, προχωρώντας δηλαδή σε αποκτήσεις νεαρών ποδοσφαιριστών, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, με τον Τσέχο Παπαδόπουλο να ξεχωρίζει από τους νεοφερμένους.

Η Χεερενφέιν, πάντως, στα φιλικά, μάλλον δεν έπεισε και ο Σόλιντ παραδέχτηκε, ότι η ομάδα του ακόμα δεν είναι έτοιμη.
«Σίγουρα και οι δύο δεν είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε όμως να νικήσουμε, όχι τόσο για το τρόπαιο, αλλά για να αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές ψυχολογία, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος», τόνισε ο Νορβηγός μια μέρα πριν το επίσημο φετινό ματς της ομάδας του (Σουπερ Καπ Ολλανδιας με την ΑΖ Αλκμάαρ), που, όπως υποστήριξε, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, για το αρχικό σχήμα.
«Έχουμε, βέβαια, 15 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, αλλά περιορισμένες επιλογές στη μεσαία και αμυντική γραμμή».

ΧΕΕΡΕΝΦΕΪΝ – ΑΖ ΑΛΚΜΑΑΡ 1-5 ( http://spoo.fliggo.com/video/mK2881zH )





ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΝΤΑ

Τα κεφάλια μέσα μετά τη συντριβή για το Σούπερ Καπ στο Αμστερνταμ από την Αλκμααρ με 5-1 το περασμένο Σάββατο. Προβληματισμένος ο Τροντ Σόλιντ από την εν γένει εικόνα της προετοιμασίας, δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε χρόνο και δεν θα εμφανιστούμε έτοιμοι στο ξεκίνημα. Ισως μας κάνει καλό αυτή η ήττα και ξυπνήσει τους παίκτες». Σύμφωνα με το βοηθό προπονητή Βαν Πάουβελντε οι παίκτες είναι έτοιμοι από ψυχολογικής άποψης και θέλουν να χαρίσουν στους οπαδούς μια όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά. «Η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν ένα πανέμορφο κλείσιμο περσινής της σεζόν και τώρα θέλουμε να κάνουμε μια καλή αρχή».

«Είμαστε έτοιμοι». δήλωσε ο βοηθός του Σόλιντ, Φαν Πιουβέλντε που δεν κρύφτηκε… και με το καλημέρα έδειξε τους στόχους της ομάδας. «Η μεγαλύτερη αποστολή μας, φέτος, θα είναι η διάρκεια και με αυτό στο μυαλό μας»

ΧΕΕΡΕΝΦΕΪΝ – ΡΟΝΤΑ 0-0




ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΙΜΕΧΕΝ

Με το… αριστερό ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Χεερενφέιν, αφού στην πρεμιέρα περιορίστηκε σε λευκή ισοπαλία με τη Ρόντα. Ήταν βέβαια καλύτερη στην συντριπτική διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσει. Απειλήθηκε, ουσιαστικά, μόλις μια φορά, αλλά φάνηκε μονότονη και χωρίς εμπνεύσεις στην ανάπτυξη της.

Μονότονη και φλύαρη, η Χεερενφέιν στα πρώτα ματς της σεζόν (Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα) δείχνει να μην έχει αντικαταστήσει τον ηγέτη Πράνιτς, που έδινε λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Τροντ Σόλιντ, πάντως, στη δεύτερη σεζόν του στην Ολλανδία, εμφανίζεται πιο συνειδητοποιημένος και απλά ζήτησε πίστωση χρόνου.

«Σίγουρα, αν δει κανείς τις ευκαιρίες, θα πιστέψει, ότι έπρεπε να νικήσουμε. Βρισκόμαστε όμως νωρίς στην σεζόν και μόνο μετά από δέκα αγωνιστικές θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες, όπως είδαμε από τα αποτελέσματα των Άλκμααρ και η Αϊντχόφεν. Το ματς με την Ναϊμέχεν, είναι τελείως διαφορετικό. Η Ρόντα δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, η Ναϊμέχεν θα επιτεθεί. Αυτό σημαίνει, ότι θα μας δοθούν ευκαιρίες».

NAΪΜΕΧΕΝ – ΧΕΕΡΕΝΦΕΪΝ 4-1 ( http://www.youtube.com/watch?v=5YKNWHAwnLU )

Υ.Γ :Toν πρώτο της τίτλο τον πήρε μόλις την περασμένη χρονιά. Στον τελικό του κυπέλλου επικράτησε της Τβέντε με 5-4 στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε με σκορ 2-2.

Πριν από τους αγώνες της στην Ολλανδία τα μεγάφωνα παίζουν το ύμνο της Φρίζλαντ, περιοχή στην οποία ανήκει η Χέρενφεν. Η UEFA, ωστόσο, το απαγόρευσε αυτό για τις δικές της διοργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου