Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ρεπορτάζ ΠΑΟΚ -Βαλερένγκα

-- Στιγμές απίστευτου γέλιου βιώσαμε την Πέμπτη που μας πέρασε :http://lipton4.blogspot.com/2009/07/blog-post_3664.html (Ακατάλληλο για αρειανούς )

Επαναληπτικός αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Η αποστολή της Βαλερένγκα θα διανύσει απόσταση 3.500 χιλιομέτρων, για να φτάσει στον προορισμό της.

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στη Νορβηγία στον πρώτο αγώνα με 2-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΒΟΗΘΟΙ

O 35χρονος Iταλός Λούκα Μπάντι. Βοηθοί του ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Μανιάνι και Παντοβάν και τέταρτος ο επίσης Ιταλός Ρούσο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Από νίκη με 2-1 στη Νορβηγία προέρχεται ο ΠΑΟΚ επί της Βαλερέγκα. Η εμφάνιση του "δικέφαλου" ήταν πολύ καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε σε μία νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση, στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Τα γκολ πέτυχαν, ο Λίνο, στο 31' και ο Μουσλίμοβιτς, στο 37', για να μειώσουν οι Νορβηγοί, λίγο αργότερα.

Το κλίμα είναι πολύ καλό στον ΠΑΟΚ. Η Τούμπα θα είναι κατάμεστη, αφού έχουν προπωληθεί 21.000 κάρτες διαρκείας και στον "Δικέφαλο" τονίζουν, ότι έχουν μία σπουδαία ευκαιρία να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια. Δεν αντιμετωπίζουν πάντως, την αναμέτρηση, ως παιχνίδι που έχει ξεκαθαρίσει η πρόκριση, αλλά ως ευκαιρία για να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Ο Φερνάντο Σάντος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από τον αγώνα, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στους παίκτες του και προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
«Αν είμαστε χαλαροί δεν πρόκειται να περάσουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό. Σίγουρα, έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, μετά την εκτός έδρας νίκη που πετύχαμε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά όπως είπαμε και στη Νορβηγία, πρόκειται για προκριματική φάση», είπε ο Πορτογάλος και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν σοβαρότητα και συγκέντρωση.
«Αν έχουμε αυτή την συνταγή και την ακολουθήσουμε κατά γράμμα, σίγουρα οι πιθανότητες να περάσουμε θα είναι πολύ μεγάλες, αν όχι, διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο" διεμήνυσε ο προπονητής του "Δικέφαλου".

Στον αγωνιστικό τομέα, το μεγάλο κενό αφορά το βασικό επιθετικό και πρώτο σκόρερ της ομάδας, πέρσι, Μουσλίμοβιτς, που χτύπησε στο παιχνίδι της Νορβηγίας και τελικά έμεινε εκτός αποστολής. Τη θέση του, στο αρχικό σχήμα, θα πάρει ο Αναστασάκος. Νοκ άουτ παραμένει και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κοντρέρας, που δεν είχε παίξει στον πρώτο αγώνα, καθώς επίσης και ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ Αραμπατζής. Ο μέσος Βιερίνια, ο αριστερός μπακ Σαβινί και ο μέσος Βιτόλο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει, ούτε πρόσωπα (με εξαίρεση τον Μουσλίμοβιτς), ούτε το 4-3-3 του πρώτου αγώνα, αφού έμεινε ικανοποιημένος και γιατί… ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.
Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μπιζέρα και ο Τσιρίλο θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Φωτάκης, με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού, μπροστά τους. Τον Αναστασάκο θα πλαισιώνουν, στην επίθεση, ο Κονσεϊσάο και ο Σορλέν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Ιβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

Ένας ουσιαστικός, έμπειρος και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης, από την περασμένη Πέμπτη, για την επόμενη φάση των «πλέι-οφ» της Γιουρόπα Ληγκ. Νίκησε 2-1, εκτός έδρας, την και απόψε αντίπαλό του Βαλερένγκα και είναι, ήδη, με τα «δύο πόδια», στους αγώνες «πλέι-οφ» της 20ής και 27ης Αυγούστου.

Μετά τον ΠΑΟΚ και η Γκόντσετ νίκησε, δικαιότατα, τη Βαλερένγκα, με 3-0. Είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια, έκανε 7-8 ευκαιρίες για γκολ, αλλά πέτυχε μόνο τρία.
Η Βαλερένγκα απογοήτευσε. Μόνο δύο αξιόλογες φάσεις έκανε στα 90 λεπτά, η μία από τις οποίες ήταν ένα δοκάρι. Κι όταν κάνει μόνο δύο ευκαιρίες, είναι λογικό, να χάνεις τον αγώνα, από μια ομάδα, που ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει.

Πάντως, μια σοβαρή δικαιολογία της Βαλερένγκα ήταν η απουσία, από τον αγώνα των βασικότατων κεντρικών αμυντικών Μούρι και Χάγκεν, ενώ στο 30’ αποχώρησε τραυματισμένος και ο αμυντικός Φουενμαγιόρ.
«Ενός κακού, μύρια έπονται», για τη Βαλερένγκα.

Η κρίση με τους τραυματισμένους παίκτες, σημαίνει, ότι η Βαλερένγκα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Έρικ Χάγκεν, εναντίον του ΠΑΟΚ. Η τωρινή αμυντική κρίση είναι η χειρότερη που έχει συμβεί στην ομάδα και το «πάντσερ» είναι απολύτως απαραίτητο.
Τραυματίας είναι και ο αμυντικός Φουενμαγιόρ, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Άλφρεντ Σανκόχ, στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής, με τη Στρόμσγκοντσετ και θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

«Ο Χουάν (Φουενμαγιόρ) τραυματίστηκε στο εσωτερικό μέρος του γονάτου. Η σοβαρότητα του τραύματος βαθμολογείται, γενικά, από το ένα, ως το τρία. Η περίπτωση του Χουάν είναι πρώτου βαθμού και θα χρειαστεί, περίπου, ένα μήνα αποθεραπείας», δήλωσε ο γιατρός της Βαλερένγκα, Έιρικ Μπιάρκε, στο ‘’vif-fotball.no’’.

Αυτά, φυσικά, δεν είναι καλά νέα για τη Βαλερένγκα και ο τεχνικός Όλε Σκούλλερουντ, προβληματίζεται σοβαρά, μετά και τους τραυματισμένους Αντρέ Μούρι και Φρέντυ ντος Σάντος.

«Δεν υπάρχουν νεότερα, για τους τραυματισμένους παίκτες μας. Δεν μπορεί να μας συμβεί άλλος τραυματισμός, αφού όλοι είναι, ήδη, τραυματισμένοι. Πάμε να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, χωρίς να μπορούμε να πούμε, ότι αυτό είναι ευχάριστο για εμάς», δήλωσε ο Σκούλλερουντ, στο ‘’TV 2 Sport’’.

«Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έχουμε πρόβλημα, με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα με τη Γκόντσετ, τραυματίστηκε και ο Φουενμαγιόρ. Ο Έρικ (Χάγκεν), μπορεί να παίξει μόνο 50 λεπτά και βασανίζεται, όταν παίζει περισσότερο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δουλεύουμε πολύ και υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μπορούν να αποδώσουν καλά, αλλά μη μου ζητάτε να σας πω λεπτομέρειες», λέει ο Μάρτιν Άντρεσεν, ο οποίος αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός, στον τελευταίο αγώνα με τη Γκόντσετ, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Έτσι, στη Βαλερένγκα, μόνο ο Άμιν Νούρι και ο Μάρτιν Άντρεσεν είναι πλήρως υγιείς και διαθέσιμοι αμυντικοί, από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, με τη Γκόντσετ, για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφού και ο Αντρέας Νόρντβικ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, επειδή έχει αγωνιστεί με τη Ρόζενμποργκ, στο Γιουρόπα Ληγκ Καπ.
Στους απόντες είναι και ο Αντρέ Στόρμπακ, που γέννησε η γυναίκα του και έμεινε στο Όσλο.
Τελικά, είναι στην αποστολή ο Έρικ Χάγκεν, μάλλον, θα αγωνιστεί από την αρχή και όσο …αντέξει.

Χωρίς άμυνα, λοιπόν, η Βαλερένγκα, αλλά και χωρίς …επίθεση. Στο Όσλο έμεινε ο βασικότατος επιθετικός και σκόρερ Μοχάμεντ Αμπντελάουε, ο γνωστός «Μόα», που χτύπησε στον αστράγαλο, στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, με τη Στρόμσγκοντσετ.

Είναι «θεόστραβο» το κλίμα στη Βαλερένγκα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Το μεταγραφικό απόκτημα της Βαλερένγκα, από τη Σουηδική Χέλσινμποργκ, Μάριο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, είναι στην αποστολή της Βαλερένγκα, αλλά δεν έχει βεβαίωση καρδιολογικής εξέτασης, που απαιτεί η Νορβηγική Ομοσπονδία και η ΟΥΕΦΑ, αν και πέρασε από εξετάσεις, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οπότε η συμμετοχή του είναι στον …αέρα.

Η Βαλερένγκα, είναι σε μια ωραία …ατμόσφαιρα!

Στη χθεσινή μεσημβρινή άφιξη της Βαλερένγκα, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ο προπονητής της ομάδας, Όλε Σκούλλερουντ, δήλωσε :
«Δεν φοβόμαστε τη θερμοκρασία των 35 βαθμών και την πολλή ζέστη, αλλά την υπερβολική υγρασία».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΠΑΟΚ εναντίον Βαλερένγκα
2009-10 Βαλερέγκα - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ εναντίον νορβηγικών ομάδων
2003-04 ΠΑΟΚ - Λιν 0-1
2003-04 Λιν - ΠΑΟΚ 0-3

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλο ρεπορταζ αδερφε! Μπραβο χαρα στο κουραγιο σουθ που καθεσαι και τα γραφεις ολα αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή δουλειά lipton ...
    Το χειμώνα ψάχνουμε άτομο να αναλάβει το ρεπορτάζ των ελληνικώ ομάδων.Τσέκαρε e-mail .

    Τα λεμε

    Φιλιππος Κοτσαύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή