Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Heerenveen - PAOK

Επαναληπτικός αγώνας για τα play off του Europa League, που θα διεξαχθεί στο «Άμπε Λένστρα». Ταξίδι περίπου 2.375 χιλιομέτρων για τους φιλοξενούμενους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ

Ο Ισπανός Eduardo Iturralde Gonzalez, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Roberto Diaz Perez Del Palomar και Jon Nunez Fernandez.

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΟΚ – ΧΕΕΡΕΝΦΕΝ : 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι δύο ομάδες, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την εδαφική, αλλά ανούσια υπεροχή, αποτυγχάνοντας να απειλήσει ουσιαστικά πέραν μιας ευκαιρίας στο 40’, με τον Βιεϊρίνια. Εκεί που όλα έδειχναν, ότι δε θα υπήρχε σκορ, οι Ολλανδοί ευτύχησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να προηγηθούν με τον Ενρίκε, που είχε περάσει ως αλλαγή.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το σκορ και κατάφερε να απαντήσει νωρίς (54’) με τον Ιβιτς. Σταδιακά, όμως ο ρυθμός έπεσε και πέραν ενός σουτ του Ιβιτς, οι γηπεδούχοι έδειξαν να… βραχυκυκλώνουν στην καλοστημένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στο φινάλε, ο Φιλόμενο νικήθηκε από τον Λεϊζάλ στο 87΄ και ο Σιμπόν από τον Χαλκιά στο 88΄ και μοιραία το σκορ δεν άλλαξε.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΕΕΡΕΝΦΕΝ

Ανάκαμψη μέσω Ευρώπης αναζητά η Χεερενφέιν. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στην μετά… Πράνιτς εποχή, αφού πέραν των γνωστών αδυναμιών στην άμυνα, φέτος δεν πείθει ούτε στην επίθεση, με τα δύο τέρματα ενεργητικό σε τέσσερα ματς στην Eredivisie, να το αποδεικνύουν περίτρανα.
Στην τελευταία αγωνιστική, ηττήθηκε δικαίως 2-0, εντός έδρας, από την πρωταθλήτρια Άλκμααρ, δημιουργώντας ουσιαστικά μόλις μια φάση σε 90 λεπτά, αν και ο Νορβηγός είχε… έτοιμη την δικαιολογία. Για να γυρίσει το αρνητικό κλίμα, πάντως, ο Σόλιντ γύρισε στα… βασικά και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να τρέξουν τους αντίπαλους, ώστε να έρθουν και τα γκολ.

«Θα ήταν προτιμότερο να αγωνιζόμασταν με τον Άγιαξ ή την Αϊντχόφεν. Όχι όμως με την Άλκμααρ, που δεν είχε ευρωπαϊκό ματς μεσοβδόμαδα», υπογράμμισε και ενδεχομένως να μην έχει άδικο. Ο άλλοτε τεχνικός της Μπριζ και του Ολυμπιακού, πάντως, ποντάρει στην ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, έναντι των Θεσσαλονικιών, που δεν αγωνίστηκαν, άλλωστε, την περασμένη Κυριακή.

«Έχουμε περισσότερα ματς στα «πόδια» μας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα, όπου βρήκαμε περισσότερους χώρους. Δε τους εκμεταλλευτήκαμε, βέβαια». Η Χεερενφέιν μετρά μόλις μια νίκη φέτος, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον συλλογισμό του Σόλιντ, που παρά το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι αυτοί που θα κάνουν παιχνίδι.

«Πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία. Να είμαστε γρήγοροι και συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε ηλίθια πράγματα. Πρέπει να τους τρέξουμε. Αν το πετύχουμε, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Είμαστε το φαβορί. Έχουμε 60% πιθανότητες πρόκρισης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλήγμα η απουσία του βασικού ακραίου επιθετικού Μπίρενς, που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων. Και πάλι δεν υπολογίζεται ο βασικός μέσος Ελμ, αλλά και ο λογιζόμενος ως βασικός τερματοφύλακας Στέπε. Μακροχρόνιες οι λοιπές απουσίες.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ

Αναβλήθηκε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική. Την προηγούμενη Πέμπτη, ο «δικέφαλος» στο γήπεδο της Τούμπας αναδείχθηκε ισόπαλος με την ολλανδική Χίρενφέιν, με 1-1.

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι μέτριο. Η ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο γήπεδο της δεν μπόρεσε να νικήσει και να πάρει το σκορ ασφαλείας που θα ήθελε (νίκη με μηδέν παθητικό είχε ζητήσει ο Σάντος), ενώ δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας, ότι η πρόκριση είναι ακόμα 50-50.
«Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του. Δείξαμε, ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Πιστεύω, ότι μπορούμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε στη ρεβάνς», είπε.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τη ρεβάνς, ο Φ. Σάντος επανέλαβε, πως η ομάδα του είναι καλύτερη της ολλανδικής και ζήτησε ένα γκολ, το οποίο ο "δικέφαλος" χρειάζεται, για να περάσει στους ομίλους.
«Η πρόκριση παραμένει ανοιχτή. Πιστεύω, ότι η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες, για να μπορέσει να παίξει συγκεντρωμένα και αποφασιστικά για να περάσει. Αλλά πρέπει να βάλουμε γκολ, αυτό αποτελεί μια απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη. Τουλάχιστον ένα γκολ, οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούν πολύ δυνατοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δείξουν τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε, πως δε είναι εύκολο, το ξέραμε από την αρχή, πριν καν ξεκινήσει το πρώτο ματς», είπε, για να καταλήξει.
«Χωρίς ίχνος αλαζονείας ήρθαμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Το μέτριο κλίμα επιβάρυνε η ενέργεια του Κονσεϊσάο να διαμαρτυρηθεί μόλις έγινε αλλαγή. Ο Σάντος είχε σκοπό να τον αφήσει στον πάγκο, στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο οποίος αναβλήθηκε. Ο Πορτογάλος αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση της Δευτέρας και αποκλείστηκε από την αποστολή. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και ο βασικός μεσοεπιθετικός Σορλέν, ο βασικός αμυντικός Κοντρέρας και οι αμυντικοί Σνάουτσνερ και Αραμπατζής, οι οποίοι, επίσης, έμειναν στην Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, ο βασικός μέσος Φωτάκης, ο βασικός αμυντικός Μπιζέρα και ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί αποθεραπεύτηκαν.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προτίθεται να αλλάξει το σύστημα στο επιθετικογενές 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τσιρίλο με τον Μπιζέρα θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Λίνο και Σαβίνι στα άκρα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ θα είναι ο Βιτόλο, μπροστά τους και πλάγια θα είναι ο Φωτάκης και ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού. Επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν ο Μουσλίμοβιτς με τον Βιερίνια.

Αποστολή ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Kresic, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Bizera, Cirillo, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Veron, Vieirinha, Vitolo.

2 σχόλια:

  1. oust apo dw aplitoi! 8a fate ena kseskisma apo tin omada me tis kardoules stin fanela.....

    VAMOS

    i.g. pou einai o KALVO REEEEEEE????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ETSI POUSTOSKOULIKA...
    GIA OPOIO LIMO KATAFERNETE NA KRATISETE STO RULAKI SAS, THA PANIGIREZETE APO DO K BROS...
    K MONO PISO APO TO PC K MEXRI TO POLI MARTIOU...OPOUDIPOTE ALLOU KANEI TZIZ GAMO TIS MANES SAS...
    XATZARES K KSILO...
    PAOK EISAI PREZA-FERE MAS TIN PROKRISI

    ΑπάντησηΔιαγραφή